رشت- ایرنا- استان گیلان پس از موج چهارم شیوع کرونا طی اوایل سال جاری که به سخت گیری در رعایت پروتکل‌ها و نهایتا سیر نزولی شیوع منتهی شد، این روزها در سایه کاهش حساسیت ها نگرانی دوباره در مورد بازگشت وضعیت هشدار و به دنبال آن تاکید بر رعایت توصیه‌ها را شاهد است.

ویروس فراگیر کرونا بیش از ۱۴ ماه است که در استان های مختلف کشور از جمله گیلان جا خوش کرده و در این مدت جان بسیاری را گرفته و افراد زیادی را مبتلا کرده ضمن اینکه فعالیت های مختلفی از جمله اجتماعی، آموزشی و اقتصادی را تحت تاثیر قرار داده است، اما آنچه بعد از گذشت این مدت همچنان بر آن تاکید می شود، رعایت پروتکل های بهداشتی پیشگیری از انتشار ویروس است.

توصیه هایی همچون رعایت فاصله فیزیکی، استفاده از ماسک، پرهیز از دورهمی و اجتماعات، خودداری از سفر برای پیشگیری از انتشار و ابتلا به ویروس کرونا را بسیار شنیده ایم، تجریه این مدت نیز ثابت کرده که هر زمان مردم پروتکل های بهداشتی را با حساسیت مراعات کردند، بیماری کرونا کاهش یافت و بر عکس سهل انگاری در رعایت توصیه ها آمار مبتلایان و بستری های کرونا را افزایش داد.

پروتکل های بهداشتی پیشگیری از انتشار ویروس کرونا باید همیشه و همه جا سختگیرانه و با حساسیت توسط همه مردم در هر گروه و صنفی رعایت شود، تعطل در رعایت توصیه ها و هشدارهای بهداشتی در واقع بی توجهی به حقوق دیگران است ضمن اینکه رعایت این توصیه ها توسط تک تک افراد ضامن سلامتی خود فرد و اطرافیانش خواهد شد، لذا همه باید تا قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا پروتکل ها را رعایت کنند.

به خاطر بسپاریم که بی توجهی در رعایت توصیه های بهداشتی پیشگیری از انتشار ویروس کرونا و حضور مردم بدون فاصله فیزیکی در کنار هم می تواند انتقال ویروس کرونا و افزایش بیماری کووید ۱۹ را منجر شود، با کاهش نزول بیماری کرونا پس از موج چهارم در گیلان ، شاهد سهل انگاری برخی در رعایت توصیه های بهداشتی در روزهای اخیر هستیم در حالیکه کارشناسان بهداشتی جدی گرفتن توصیه ها توسط همگان را برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا و قطع زنجیره آن بسیار مهم می دانند.

تداوم فعالیت در جامعه به شرط رعایت پروتکل ها

بسیاری از فعالیت های اجتماعی و آموزشی را می توان با حساسیت در رعایت پروتکل های بهداشتی و حفظ سلامت انجام داد، برگزاری امتحانات دانش آموزان پایه نهم و دوازدهم به صورت حضوری، برگزاری آزمون های استعدادهای درخشان و برگزاری کنکور ۱۴۰۱ - ۱۴۰۰ در تیرماه امسال نمونه ای از این فعالیت ها است.

آزمون حضوری و پایان سال تحصیلی دانش آموزان پایه نهم و دوازدهم با شرکت بیش از ۳۰ هزار دانش آموز پایه نهم و ۱۹ هزار و ۳۳۰ دانش آموز پایه دوازدهم، اواخر اردیبهشت ماه امسال در گیلان آغاز شد و فردا به پایان می رسد، در بازدیدهای میدانی از حوزه های امتحانی رعایت پروتکل های بهداشتی توسط دانش آموزان و مراقبان به وضوح مشاهده می شد، خانواده ها نیز همکاری خوبی داشتند.

روژان دانش آموز پایه نهم با رعایت تمامی پروتکل های بهداشتی از جمله ماسک و شیلد در حوزه امتحانی حضور دارد، او می گوید: از اینکه امتحانات حضوری برگزار شد، خیلی خوشحالم، توانستم به دور از فضای مجازی و استرس قطعی برق و اینترنت آزمون بدهم.

مادر این دانش آموز نیز به خبرنگار ایرنا، گفت: با رعایت پروتکل های بهداشتی پیشگیری از انتشار ویروس کرونا می توان به فعالیت های مختلف پرداخت و جای هیچ نگرانی نیست.

وی با اشاره به حضور فرزندش در کلاس های خصوصی با توجه به تعطیلی مدارس به دلیل شیوع ویروس کرونا اظهار داشت: در کلاس های خصوصی پروتکل های بهداشتی شامل فاصله فیزیکی و استفاده از ماسک رعایت شد و به لطف خداوند تاکنون مشکلی برای ما پیش نیامد.

برگزاری آزمون های حضوری و رعایت توصیه های بهداشتی توسط دانش آموزان نشانگر این است که می توان با جدیت در مراعات پروتکل ها به فعالیت های مختلف پرداخت و مانع از تعطیلی فضاهای آموزشی، فرهنگی و غیره شد.

رعایت پروتکل های بهداشتی نقش مهمی در کاهش مبتلایان و فوتی های ناشی از بیماری کووید ۱۹ دارد بنابراین استمرار فعالیت های مختلفی از جمله آموزشی، فرهنگی و ورزشی در گرو حساسیت و جدیت در رعایت توصیه های بهداشتی است.

سیر نزولی روند مبتلایان به کرونا در گیلان

آمار بستری کل و روزانه مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ در بیمارستان های گیلان نسبت به هفته های گذشته به ویژه روزهای اخیر روند کاهشی قابل توجهی دارد، هم اکنون افزون بر ۲۰۲ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان های استان بستری هستند که به کمترین حد خود طی حدود ۲ ماه اخیر رسیده است.

با آغاز موج چهارم کرونا در این استان از ۲۰ فروردین تا ۲۰ اردیبهشت روزانه به طور میانگین بیش از ۴۰۰ بیمار به دلیل ابتلا به کرونا در بیمارستان های گیلان بستری می شدند، ۳۱ فروردین ماه امسال در موج چهارم شیوع کرونا به دلیل بی توجهی به توصیه های بهداشتی پیشگیری از انتشار ویروس کرونا، تعداد بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان های گیلان به یک هزار و ۵۰ نفر نیز رسیده بود.

مدیرگروه بیماری های مرکز بهداشت گیلان همکاری خوب مردم در رعایت پروتکل های بهداشتی را عامل کاهش مبتلایان به کرونا در این استان می داند و با تاکید بر لزوم مداومت در رعایت توصیه های بهداشتی می گوید: رعایت پروتکل های بهداشتی پیشگیری از انتشار ویروس کرونا شامل پرهیز از دورهمی و تجمعات، استفاده از ماسک و رعایت فاصله فیزیکی همچنان مورد تاکید است.

ضرورت همکاری همگان در رعایت توصیه های بهداشتی

انتقاد از عدم رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی مقابله با کرونا در برخی نهادها و دستگاه‌ های اجرایی استان گیلان و لزوم افزایش حساسیت‌های مردمی نسبت به رعایت این پروتکل‌ها از جمله موارد مورد تاکید نشست روز شنبه هفته جاری ستاد مدیریت کرونای استان گیلان نیز بود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار گیلان در این نشست با تبیین وضعیت کرونایی استان بیان کرده بود: با توجه به اینکه در حال حاضر تنها سه شهر استان در وضعیت نارنجی قرار دارند اما مشاهده می شود در شهرهای زرد از جمله رشت حضور کارمندان در برخی از دستگاه های اجرایی کمتر از شهرهای نارنجی است در حالیکه حضور کارمندان در ادارات باید بر اساس تعریف رنگ کرونایی باشد.

محمود قاسم نژاد با انتقاد از عدم رعایت پروتکل های بهداشتی در برخی نهادها بر اساس بازدید های صورت گرفته، اظهار کرد: عدم رعایت فاصله اجتماعی، عدم برخورداری از سیستم تهویه مناسب در برخی دستگاه ها و لزوم گشایش درب و پنجره ها، تاخیر نیم ساعته در شروع فعالیت روزانه بانک ها و تجمع مراجعان، عدم توجه به فاصله گذاری اجتماعی و پروتکل ها در بخش حفاظت نماز جمعه و نیز بی توجهی شدید به شیوه نامه ها در نانوانی ها از انتقادات موجود است.

وی بر لزوم ایجاد حساسیت در مردم برای رعایت شیوه نامه های بهداشتی از سوی نهادهای با توان بیشتر، از طرق مختلف مانند تهیه و نصب پوستر، بنر و تولید محتوای مناسب برای سنین مختلف تاکید کرد.

بی توجهی در رعایت توصیه های بهداشتی پیشگیری از انتشار ویروس کرونا در ستادهای تبلیغاتی سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا نیز موجب نگرانی کارشناسان بهداشتی در استان گیلان است، در برخی از ستادها فاصله فیزیکی به خوبی رعایت نمی شود.

کارشناسان بهداشتی می گویند بهتر است که تبلیغات نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا در فضای مجازی انجام شود تا حداقل تماس بین افراد در سطح جامعه رخ دهد.

آنان تاکید می کنند، اگر تصمیم بر این است که در ستاد انتخاباتی مراسمی باشد حتما باید از فرمانداری یا ستاد انتخابات اجازه گرفته شود، در این ستادها نکات اصلی باید رعایت شود، از جمله اینکه در شهرهای زرد به ازای هر فرد از هشت مترمربع فضا باید استفاده شود، حتما باید صندلی چیده شود ضمن اینکه در فضای باز هم باید به ازای هر فرد فاصله هشت مترمربع در نظر گرفته شود.

کارشناسان بهداشتی می گویند: تبلیغات و فعالیت ستادهای انتخاباتی در شهرهای نارنجی نباید در فضاهای بسته باشد، توصیه می شود که در فضای باز و مجازی فعالیت های تبلیغاتی انجام شود.

ضرورت رعایت پروتکل های بهداشتی در فعالیت های انتخاباتی

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان با اشاره به برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات رئیس جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا خاطر نشان کرد: در فعالیت های انتخاباتی ، پروتکل های بهداشتی باید با حساسیت و دقت مراعات شود.

دکتر ارسلان سالاری با بیان اینکه بیماری کرونا در استان گیلان روند نزولی را طی می کند، اظهار داشت: برای ادامه این روند پروتکل های بهداشتی پیشگیری از انتشار ویروس کرونا باید با دقت توسط همه رعایت شود.

وی خاطر نشان کرد: ویروس کرونا علاقه زیادی به تجمعات دارد، لذا از دورهمی های خانوادگی و سایر تجمعات باید خودداری شود ضمن اینکه در بیرون از منزل باید حتما از ماسک استفاده و فاصله فیزیکی رعایت شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان بیان داشت: شواهد نشان می دهد حساسیت ها نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی در استان کاهش یافته است.

وی اضافه کرد: بر اساس نتایج بازدیدهای صورت گرفته دانشگاه علوم پزشکی گیلان، میانگین حفاظت شخصی ۸۰ درصد، استفاده از ماسک ۷۰ درصد و رعایت فاصله گذاری اجتماعی حدود ۷۵ درصد بوده ، ضمن اینکه بر اساس گزارش های اخیرا در تجمعات انتخاباتی شهرها و روستاها پروتکل های بهداشتی رعایت نمی شود.

اگر چه تزریق واکسیناسیون کرونا با اولویت در حال انجام است، اما کارشناسان بهداشتی می گویند، حتی افرادی که واکسن کرونا را دریافت کرده اند تا قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا باید پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند.

بر اساس گزارش نرم افزار ماسک هم اکنون شهرستان های املش، لنگرود، لاهیجان، بندرانزلی، رضوانشهر، ماسال، صومعه سرا، فومن، شفت، رشت ، سیاهکل ، خمام، تالش و آستارا در وضعیت زرد و شهرستان های رودسر، آستانه اشرفیه و رودبار در وضعیت نارنجی قرار دارند.

گیلان با ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت، دومین استان درگیر بیماری کرونا بود.

برچسب‌ها