تهران- ایرنا- مدیرکل صنایع نساجی، پوشاک و سلولزی ‌وزارت صنعت گفت: با ایجاد محدودیت‌های وارداتی، بستر مناسبی برای حمایت از تولید ملی فراهم شده و بخش عمده‌ای از تولیدات داخلی پوشاک و کفش جایگزین محصولات خارجی شده است.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از وزارت صنعت، معدن و تجارت، «افسانه محرابی» در مراسم رونمایی از برنامه عملیاتی توسعه صنعت پوشاک و کفش، از توسعه سرمایه‌گذاری برای تامین مواداولیه مورد نیاز صنعت پوشاک و کفش خبر داد و افزود: با بسترهای ایجاد شده، تولید انواع محصولات در زنجیره صنعت پوشاک توسعه خوبی داشته است.

وی به تشریح مزیت‌های سرمایه‌گذاری در این صنعت راهبردی پرداخت و گفت: در صورت ابلاغ برنامه عملیاتی، فرآیند جایگزینی محصولات داخلی به‌جای خارجی با سرعت بیشتری اتفاق خواهد افتاد.

محرابی ادامه‌داد: این صنعت از ارزش‌افزوده بالا در مقایسه با سایر رشته‌های صنعتی برخوردار است و سرانه سرمایه‌گذاری ‌در این صنعت در مقایسه با سایر رشته‌های صنعتی پایین است.

تدوین برنامه عملیاتی توسعه این صنعت با همکاری بخش خصوصی

مدیرکل صنایع نساجی، پوشاک و سلولزی ‌وزارت صنعت با اشاره به تدوین پیش‌نویس برنامه عملیاتی توسعه صنعت پوشاک و کفش، گفت: این برنامه در چهار محور زیرساختی با همکاری تشکل‌های تخصصی و صاحب‌نظران در صنعت پوشاک و کفش تدوین شده است.

وی اظهار داشت: فراهم کردن زیرساخت مناسب برای تجمیع و ساخت واحدهای صنعتی در کشور و ساماندهی زنجیره ارزش، لجستیک و تامین در حوزه کالا، از جمله محورهای چهارگانه این برنامه راهبردی است.

محرابی اضافه‌کرد: در این محورها توسعه شهرک‌های تخصصی پوشاک و همچنین تسهیل روند تامین مواد اولیه مورد نیاز واحدهای صنعتی و صنفی با اتخاذ تدابیر حمایتی و صیانتی در نظر گرفته شده است.

به‌هم‌رسانی واحدهای صنفی و صنعتی زنجیره تامین

وی، ساماندهی چگونگی تولید در بنگاه‌های کوچک و متوسط و به‌هم‌رسانی واحدهای صنفی و صنعتی زنجیره تامین واحدهای تولیدی را محور سوم این برنامه عملیاتی برشمرد.

به گفته این مقام مسوول، حمایت از توسعه و فعالیت نام‌های تجاری (تولید بدون کارخانه) در زنجیره ارزش پوشاک، کفش و مصنوعات چرمی، تسهیل در ثبت برند، تبلیغات محیطی، حضور در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی و همچنین ساماندهی، طراحی و توسعه خوشه های صنفی/ صنعتی از جمله موضوعاتی است که در این محور پیگیری خواهد شد.

محرابی، ساماندهی چگونگی بازاریابی و فروش در قالب پلت‌فرم کسب و کار برای فروش داخلی و خارجی را محور چهارم این برنامه عنوان کرد و گفت: در این محور سیاست‌های حمایت از ایجاد فروشگاه‌های تخصصی (شهر پوشاک وکفش)، اصلاح رویه‌های نظارت بر توزیع و حمایت از پلت‌فرم‌های نوین مورد تاکید قرار گرفته و تمهیداتی برای تحقق آن در نظر گرفته شده است.

به گزارش ایرنا، پیشتر نایب رییس اتحادیه تولید و صادرات نساجی با بیان اینکه تا پایان مهر پارسال نزدیک به ۵۰ میلیون دلار صادرات پوشاک انجام شد، گفت: بیشتر صادرات این کالاها به دو کشور همسایه یعنی عراق و افغانستان، بخشی از آن به کشورهای آسیای میانه و به میزان بسیار ناچیز به کشورهای اتحادیه اروپا انجام می‌شود.