ظرفیت ۶ میلیارد دلاری صادرات کفش ایرانی

تهران- ایرنا- رییس انجمن صنفی کارفرمایان کفش و صنایع وابسته ایران گفت: دستیابی به هدف تولید یک میلیارد جفت کفش در سال‌های آینده برنامه‌ریزی شده که در این صورت به صادرات ۶ میلیارد دلاری دست خواهیم یافت.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «علی اژدرکش» امروز (سه‌شنبه) در نشست خبری افزود: کفش و صنایع وابسته از جمله صنایع با پتانسیل بالای تولید و اشتغال در کشور است که بیش از ۲۰۰ هزار اشتغال مستقیم در بخش تولید و بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار شغل مستقیم در بخش توزیع به آن وابسته است.

وی گفت: فقط در کشورهای منطقه و همسایگان ایران با جمعیت حدود ۷۰۰ میلیون نفری، سالیانه بیش از ۲ میلیارد جفت کفش مصرف می‌شود که سهم کشور ما از این بازار اندک است.

اژدرکش تصریح‌کرد: این در حالی است که ایران می‌تواند قطب تولید و صادرات این محصولات در منطقه باشد و در این راستا نگاهی ویژه به بازار کشورهای حاشیه خلیج‌فارس، آسیای میانه و سی. آی. اس (کشورهای مستقل مشترک المنافع) و همسایگان شرقی و غربی داریم.

وی بیان‌داشت: حجم تولید امروز کشور ما ۲۵۰ میلیون جفت کفش است، اما توان تولید تا ۴۵۰ میلیون جفت در سال وجود دارد.

این مقام صنفی ادامه‌داد: با پیش‌بینی جمعیت حدود ۱۰۰ میلیون نفری کشور در سال‌های آینده، اگر میانگین مصرف را سه جفت در سال در نظر بگیریم، در آن سال به ۳۰۰ میلیون جفت کفش برای بازار داخل نیاز داریم و می‌توانیم ۷۰۰ میلیون جفت صادرات داشته باشیم.

وی تصریح‌کرد: صادرات ۷۰۰ میلیون جفت کفش با متوسط قیمت ۸.۵ دلاری امروز، حدود ۶ میلیارد دلار می‌شود که چنین پتانسیل ارزآوری در این صنعت وجود دارد.

رییس انجمن صنفی کارفرمایان کفش و صنایع وابسته ایران، دستیابی به این هدف را ممکن برشمرد و گفت: امروز شاهدیم کشور اندونزی با صادرات ۲ میلیارد جفت کفش پارچه‌ای، گوی سبقت را از چینی‌ها در جهان ربوده است.

ممنوعیت واردات کفش

وی با اشاره به ممنوعیت واردات یک‌هزار و ۴۰۰ قلم کالای خارجی به کشور از سال ۹۷، خاطرنشان‌کرد: اکنون واردات کیف، کفش و برخی محصولات این صنعت به کشور ممنوع شده است، اما اندک قاچاق کالا در این حوزه نیز وجود دارد که البته آمارهای آن ناچیز است.

اژدرکش با تاکید بر لزوم تامین مواد اولیه باکیفیت خارجی در کنار مواد اولیه داخلی برای این صنعت، تاکید کرد: این مساله سبب می‌شود تا بازار از نظر قیمتی کنترل شده، فضای رقابتی شکل بگیرد و تولیدکنندگان از آخرین فناوری‌های روز جهان بهره‌مند شوند.

وی همچنین خواستار ارائه یارانه برای تولیدکنندگان ایرانی شد تا بتوانند در رقابت با خارجی‌ها، شرایط بهتری داشته باشند.

راه ۲۰ ساله‌ای که ۳ ساله طی شد

در این نشست، «علیرضا جباریان» رییس اتحادیه کیف و کفاشان تبریز اظهار داشت:‌ صنعت کفش تا پیش از سال ۹۷ و ممنوعیت واردات، از موضوع قاچاق و به‌ویژه قاچاق کفش‌های چینی به کشور آسیب زیادی دید و حدود ۴۰ درصد از تولید آن از دست رفت.

وی بیان‌داشت: پس از اعمال ممنوعیت‌ها که در ادامه با افزایش نرخ ارز نیز همراه شد، قیمت کفش‌های خارجی روند صعودی در پیش گرفت و به همین دلیل قاچاق آن به کشور محدود شد.

جباریان خاطرنشان‌کرد: عمده آنچه در برخی سایت‌ها، کانال‌ها و فضای مجازی تحت عنوان کفش خارجی تبلیغ و فروخته می‌شود، تولیدات ایرانی و کپی برداری است.

وی تصریح‌کرد:‌ ممنوعیت واردات منجر به رشد چشمگیر صنعت کفش شد، به‌طوری که تولیدکنندگان ایرانی توانستند رشد ۲۰ ساله را طی سه سال رقم بزنند.

نائب رییس انجمن صنفی کارفرمایان کفش و صنایع وابسته ایران تاکید کرد:‌ اگر ممنوعیت واردات تداوم داشته باشد، تولیدکنندگان ایرانی قادر به تولید کفش های خوب و با کیفیت بالا همگام با مد روز جهان خواهند بود.

وی گفت: اکنون فقط برای «کفش‌های ایمنی» استاندارد اجباری در کشور تعریف شده و سایر انواع کفش‌ها استاندارد اجباری یا اختیاری  ندارند.

جباریان ادامه‌داد: امروز طیف وسیعی از کفش‌های غیرچرمی را در بازار می‌بینیم که با عنوان کفش طبی عرضه می‌شوند، اما کفش طبی باید حتما از جنس چرم باشد.

وی از برنامه‌ریزی برای تدوین استاندارد پای ایرانی خبر داد که با همکاری دانشگاه و سازمان صنایع کوچک با نمونه‌گیری از بیش از یک میلیون پا انجام خواهد شد.

پیشتر «افسانه محرابی» مدیرکل صنایع نساجی، پوشاک و سلولزی ‌وزارت صنعت به ایرنا گفت: با ایجاد محدودیت‌های وارداتی، بستر مناسبی برای حمایت از تولید ملی فراهم شده و بخش عمده‌ای از تولیدات داخلی پوشاک و کفش، جایگزین محصولات خارجی شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha