به گزارش ایرنا به نقل از آژانس خبری آمریکای لاتین (پرنسا لاتینا)، خوزه کارلوس رودریگز نماینده دائمی کوبا در سازمانهای بین المللی طی سخنرانی خود در چهل و دومین کنفرانس سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) که مقر آن در رم است با اشاره بر تاثیر جدی تحریمهای اقتصادی آمریکا بر صنعت کشاورزی کوبا گفت: محاصره اقتصادی، تجاری و مالی آمریکا بیش از ۶۰ سال است که علیه مردم کوبا جریان دارد.
وی افزود: علاوه بر این تحریمها، دولت دونالد ترامپ رییس جمهوری سابق آمریکا، ۲۴۳ تحریم جدید علیه کوبا وضع کرد که همه آنها همچنان در حال اجرا هستند. خسارت ناشی از تحریمهای اقتصادی آمریکا علیه بخش کشاورزی و مواد غذایی کوبا از آوریل ۲۰۱۹ تا مارس ۲۰۲۰ بیش از ۴۲۸ میلیون دلار بوده است. در همین دوره، خسارت کلی تحریمهای آمریکا بر اقتصاد کوبا به ۵.۵۷ میلیارد دلار رسیده است.
نماینده کوبا اعلام کرد که با وجود تحریمهای آمریکا، حرکت رو به جلو این کشور متوقف نشده است و در میان بحران کرونا، تلاش زیادی برای مقابله با این بیماری همه گیر و تولید واکسن آن انجام شده است.
کوبا کشوری که از سال ۱۹۵۸ تا کنون متحمل تحریمهای تجاری، اقتصادی و مالی آمریکا قرار گرفته است، با اتکا بر خلاقیت و توانمندی بخش داخلی توانسته ایستادگی خوبی در برابر تحریمهای ظالمانه آمریکا داشته باشد.
تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه کوبا شامل بخش تجاری، اقتصادی و مالی است که آمریکا آن را به کوبا تحمیل کرده است. نخستین تحریم توسط آمریکا در مورد فروش اسلحه به کوبا در سال ۱۹۵۸، در زمان رژیم باتیستا تحمیل شد.
در سال ۱۹۶۰ (تقریباً دو سال پس از سقوط دولت باتیستا توسط انقلاب کوبا) زمانی که کوبا بدون پرداخت غرامت به آمریکا پالایشگاههای نفتی خود را ملی کرد، آمریکا تحریمهای جدیدی علیه این کشور وضع و صادرات واشنگتن به کوبا را ممنوع کرد.
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۵:۰۶
تهران- ایرنا- کوبا روز سه شنبه از اقدامات زورگویانه و تحریمهای اقتصادی یکجانبه آمریکا انتقاد کرد و آنها را مانعی برای دستیابی به اهداف توسعه به ویژه حق دسترسی به غذا دانست.