به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، «سیدسعید شاهرخی» در جریان بازدید از عشایر منطقه مولیجه شهرستان همدان ضمن تاکید بر ریشه یابی، شناسایی و رفع مسایل و مشکلات عشایر این منطقه، افزود: براساس آمارهای رسمی هر کدام از عشایر زحمتکش در هر شرایطی و در برابر هر گونه تکانه و تهدیدی، نه تنها نیازهای خود بلکه گوشت مصرفی و مورد نیاز ۱۶ نفر از مردمان شهری را نیز تامین میکنند.
وی با بیان اینکه عشایر نقشی مهم در ماندگاری فرهنگ بومی و اصالتهای فرهنگی، دارند اظهار داشت: ما معتقدیم جامعه عشایری به همان میزانی که تأثیرگذارند، باید دیده شده و در توزیع خدمات مورد توجه قرار گیرند.
استاندار همدان تاکید کرد: مشکلات و مسائل مطرح شده عشایر در این جلسه فهرست شده و در اولین فرصت دستور پیگیری نسبت به رفع آنها، به دستگاههای اجرایی مربوط ارائه خواهد شد.
شاهرخی با توصیه بر همافزایی، ریشهیابی و شناسایی مسائل و مشکلات عشایر منطقه و تاکید برای رفع آنها، افزود: همواره باید قدردان جامعه عشایری کشور به واسطه نقش آفرینی موثر در زمینه های فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی باشیم.
استاندار همدان اظهار داشت: ساختار جامعه عشایری بر خلاف پیدایش تمام پدیدههای نوظهور در دنیای مدرن، همچنان بکر مانده و مهمتر از آن فرهنگ اصیل کار و کوشش در این ساختار پایدار است.
شاهرخی، جامعه عشایری را به عنوان یک واقعیت اجتماعی، اقتصادی و ساختار تاریخی و بخشی از فرهنگ دانست و گفت: توجه ویژه به این جامعه می تواند تاثیرپذیری مثبتی را نسبت به جوامع دیگر داشته باشد و چنانچه به این جامعه توجه نشود، آسیب هایی در حوزه اجتماعی، اقتصادی و به ویژه امنیتی متوجه عشایر و سایر جوامع خواهد شد.
به گزارش ایرنا، استاندار همدان دراین بازدید که با حضور رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی، مدیرکل امور عشایری، مدیرعامل شرکت تعاونی عشایری استان انجام شد، بر پیگیری جدی برای ریشه یابی، شناسایی و رفع مشکلات عشایر منطقه تاکید کرد.
سرپرستهای خانوارهای عشایریِ ساکن در منطقه مولیجه نیز در این بازدید، خرید تضمینی دام، سهمیه آرد، داروهای دامی، تامین آذوقه دام، تامین آب و کمبود مراتع عشایری را به عنوان مشکلات موجود مطرح و خواستار پیگیری برای رفع آنها شد.
همچنین استاندار همدان، دستور تامین یک تانک هزار لیتری برای هر خانوار (عشایر ساکن منطقه مولیجه) را صادر و هدایایی را به رسم یادبود به خانوارهای عشایری مستقر در این منطقه اهدا کرد.
استان همدان به عنوان یکی از استانهای خوش آب و هوا و کوهستانی ایران، بیش از ۸۲۲ هزار هکتار مرتع دارد که هر ساله با گذر از نیمه اردیبهشت، عشایر به واسطه این موضوع به دشت های کوهستان الوند کوچ می کنند.