کم آبی و خشکسالی عشایر منطقه نهاوند را دچار چالش جدی کرده است

همدان- ایرنا- رئیس اداره امور عشایری نهاوند با بیان اینکه خشکسالی زندگی عشایر این منطقه را با بحران مواجه کرده است، گفت: کاهش علوفه و خشک شدن چشمه ها موجب شده عشایر قادر به تغذیه دام هایشان نباشند.

«سیدابوالقاسم بنی‌هاشمی» روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: به دلیل کاهش بارندگی، آب تعدادی از چشمه‌هایی که برای دامها استفاده می شد خشک شده و برخی هم به یک سوم کاهش یافته و همچنین موضوع تامین آب آشامیدنی عشایر نیز با مشکلات بسیاری مواجه شده است.

وی افزود: با توجه به کاهش نزولات جوی در سال گذشته و بهار امسال که باعث آسیب به مراتع شهرستان شد مبلغ چهار میلیارد تومان وام از محل صندوق توسعه ملی برای جبران بخشی از خسارات وارده به عشایر  پرداخت شده است. 

بنی‌هاشمی تصریح کرد: علوفه سبز کوهستان هم به شدت کاهش یافته و این مساله باعث وارد شدن خسارت زیادی به دام عشایر از جمله کاهش وزن دام و بروز برخی بیماری‌های دامی می شود.

 رئیس اداره امور عشایری نهاوند با بیان اینکه از بین رفتن چراگاه‌ها موجب شده عشایر دامهای خود را پیش از موعد بفروشند، گفت: قیمت علوفه از ابتدای فروردین دو برابر و جو سه برابر شده و عشایر برای تامین آب و علوفه دامهای خود در مضیقه هستند. 

او تاکید کرد: ادامه این روند و ناتوانی عشایر در تغذیه دامها ممکن است منجر به فروش دام‌های مولد شود که خسارات عمده‌ای را به بخش دامپروری استان وارد می کند. 

 بنی‌هاشمی پیشنهاد داد برای گذر از این بحران، تامین علوفه، کاه، جو و ذخیره علوفه به مدت هشت ماه و تامین آب آشامیدنی برای عشایر و دام‌های آن‌ها در اولویت قرار گیرد.

وی اظهار داشت: اعطای وام و تامین نقدینگی و خرید دام مازاد به‌صورت ضربتی از دیگر مواردی است که جامعه عشایری را برای حفظ گله امیدوار می کند.

بنی‌هاشمی اضافه کرد: در چنین شرایطی که دامداران به شدت از نظر تامین کاه دچار مشکل هستند و قیمت آن در بازار چند برابر شده بخشی از کاه به خارج از استان صادر می‌شود که باید مسئولان خروج آن را متوقف کنند.

او عنوان کرد: در حال حاضر حداقل ۵۰ درصد جامعه عشایری استان مجبور به فروش دام‌ سبک خود شده‌اند که عرضه انبوه دام به بازار، افت قیمت و خسارت به عشایر را به دنبال دارد.

رئیس اداره امور عشایری نهاوند به اقدامات انجام شده برای کمک به عشایر اشاره کرد و افزود: در این راستا  دو هزار و ۴۳۶ تن جو توزیع شده که البته با توجه به وجود یک هزار و ۶۵۰ خانوار عشایری در شهرستان، این سهمیه بسیار کم است که باید از طریق استان اضافه شود.

به گفته بنی‌هاشمی، ۳۲۵ تن کنسانتره و ۱۳۳ تن سبوس بین عشایر شهرستان نهاوند توزیع شده و ۶۰ نفر نیز برای دریافت تسهیلات به بانکهای استان معرفی شده اند. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha