شهرکرد-ایرنا- چهارمحال و بختیاری یک استان سردسیری است، برای یک استان سردسیری چه چیزی بهتر از وجود شبکه گاز خانگی که باعث می‌شود خانه‌های مردم در روزهای زمستانی سرد، گرم باقی بماند.

در برخی از روزها که دمای هوا در تعدادی از شهرها و روستاهای این استان تا زیر ۲۰درجه منفی صفر  نیز می‌رسد نه بخاری نفتی جوابگوی سرماست و نه سیستم‌های گرمایشی دیگر ، از این رو داشتن بخاری گازی و اتصال به خطه لوله گاز بهترین هدیه برای مردمی است که خانه‌های آنها به انرژی پاک نیازمند است. 

چهارمحال و بختیاری دارای جمعیتی نزدیک به یک میلیون نفر است که این استان به لحاظ پوشش شبکه گاز در هشت سال اخیر به عنوان یکی از استان‌های پاک شناخته شده است.

نگرانی از تخریب جنگل در گذشته و استفاده از چوب جنگلی به عنوان منبعی برای سوخت و تامین انرژی نیز باعث شد، خطوط و لوله‌های اصلی انتقال گاز این استان را در برگیرد و اکنون بیشتر شهرهای استان و مناطق روستایی و برخی از مناطق نزدیک به جنگل ها گازرسانی شده است.

جایگاه چهارمحال و بختیاری در مسیر گازرسانی کشور 

مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز از رشد چشمگیری گازرسانی مناطق شهری و روستایی کشور در هشت سال اخیر خبر داد و گفت: با تلاش‌های انجام شده در این هشت سال گازرسانی در کشور از ۹۵ درصد زیر پوشش خانوار شهری و روستایی عبور کرده است.

غلامرضا مشایخی در سفر به چهارمحال و بختیاری در گفت و گو با ایرنا افزود: هم‌اینک ۱۸.۲ میلیون خانوار جمعیت شهری و ۴.۹ میلیون خانوار روستایی در ۳۴ هزار و ۱۹۲ روستا از نعمت گازرسانی برخوردار هستند.

وی گازرسانی در سال ۹۹ را رکودشکنی در این حوزه دانست و گفت: در سال گذشته به ۲ هزار و ۹۱۳ روستا، ۲۳ شهر و ۶ هزار و ۷۰۰ مشترک صنعتی گازرسانی شد که در نوع خود بی‌نظیر بوده است.

مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز در این آیین با قدردانی از خدمات انجام شده در استان چهارمحال و بختیاری اظهار داشت:تمامی مناطق شهری و ۸۶ درصدی مناطق روستایی این استان از نعمت گازرسانی برخوردار شده‌اند.

مشایخی افزود: با توجه به اقداماتی که در ۲ شهرستان این استان در حال انجام است به زودی میزان بهره‌مندی مناطق روستایی به ۹۲ درصد افزایش می‌یابد.

وی از مصرف ۲.۱ میلیارد مترمکعب گاز در این استان طی سال گذشته خبر داد و تصریح کرد: بخش زیادی از این میزان گاز در بخش صنعت مصرف شده است و پس از آن در بخش کشاورزی و خانگی بوده است.

مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز خاطر نشان کرد: در سالجاری نیز با توجه به افزایش فعالیت‌های صنعتی با توجه به شعار سال سهم بیشتری از میزان گاز به استان اختصاص داده می‌شود.

مشایخی افزود: با توجه به سردسیر بودن استان و نوع اقلیم آن تعرفه مصرف گاز در استان در سطح۱ و ۲ قرار دارد.

چهارمحال و بختیاری استان سبز در گازرسانی 

در طول سال‌های اخیر بیش از یک‌هزار و ۵۰۰ کیلومتر شبکه گازرسانی در چهارمحال و بختیاری اجرا شده است که ۳۰ درصد نسبت به دولت قبل افزایش داشت و طول آن به پنج هزار و ۹۳۶ کیلومتر رسید.
در سال ۹۲ حدود ۲۳۸ هزار و ۴۹۶ مشترک در چهارمحال و بختیاری از گاز طبیعی بهره‌مند بودند که این میزان با ۴۰ درصد رشد اکنون به ۳۳۳ هزار و ۴۰۶ مشترک افزایش یافت که از این تعداد ۲۳۴ هزار و ۸۸۸ مشترک شهری و ۹۸ هزار و ۵۱۸ مشترک روستایی است.
تعداد مشترکان صنعتی و کشاورزی گاز طبیعی استان از ۸۸۳ مشترک اکنون با ۷۲ درصد رشد، به یک‌هزار و ۵۱۶ مشترک صنعتی و کشاورزی افزایش پیدا کرد.

مدیرعامل شرکت گاز چهارمحال و بختیاری با اشاره به سرمایه‌گذاری انجام شده برای گازرسانی به نقاط مختلف استان گفت: ۹۶.۶ درصد جمعیت این استان زیرپوشش گاز طبیعی قرار دارد.

جهانبخش سلیمیان تاکید کرد: ۹۹.۵ درصد از جمعیت ساکن در شهرها و ۹۱.۱ اهالی روستاهای چهارمحال و بختیاری به شبکه سراسری گاز طبیعی متصل شده‌اند.
این مسوول استان تصریح کرد: هم‌اکنون ۱۹۱ هزار و ۷۷۹ انشعاب گاز در استان وصل شده که از این تعداد ۱۱۴ هزار و ۹۹۵ انشعاب مختص شهرها و ۷۶ هزار و ۷۸۴ انشعاب مربوط به روستاهای استان است.
مدیرعامل شرکت گاز چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: در استان ۳۳۸ هزار و ۱۳۲ مشترک گاز شامل ۲۳۷ هزار و ۶۶۰ مشترک شهری و ۱۰۰ هزار و ۴۷۲ مشترک روستایی وجود دارد.  
وی تاکید کرد: تاکنون پنج هزار و ۹۸۵ کیلومتر شبکه گاز شامل ۲ هزار و ۸۴۶ کیلومتر شبکه شهری و سه هزار و ۱۳۸ کیلومتر شبکه روستایی در استان اجرایی شده است. 
مدیرعامل شرکت گاز چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: هم‌اکنون یک‌هزار و ۶۰۵ مصرف‌کننده صنعتی و کشاورزی وجود دارد و این استان در حال حاضر ۴۰ ایستگاه سوخت سی. ان. جی. (CNG) بهره‌برداری شده دارد.

به گزارش ایرنا،در طول این سال‌ها به یک شهر و ۱۷۲ روستای این استان گازرسانی شد و هم‌اکنون ۳۴ روستا نیز در حال گازرسانی است و برای گازرسانی به این شهرها و روستاها یک‌هزار و ۸۳۹ میلیارد و ۲۸۶ میلیون ریال اعتبار از منابع ملی و سایر ردیف‌های اعتباری هزینه شده است.
چهارمحال و بختیاری دارای ۱۰ شهرستان با ۴۳ شهر و بیش از به ۸۰۰ روستا و آبادی با نزدیک به یک میلیون نفر جمعیت است.