شهرکرد- ایرنا- مدیرکل جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به کمبود شدید منابع آب و کاهش ۴۰ درصدی بارش‌های این استان در سال‌زراعی‌جاری گفت: این استان بعد از هرمزگان، رتبه دوم کشور در تجهیز زمین‌های کشاورزی به شبکه‌های آبیاری نوین را دارد.

عطاءالله ابراهیمی روز چهارشنبه در آیین بهره‌برداری از  شبکه آبیاری نوین طرح ۷۰ هکتاری زارعان قریه مهدیه شهرکرد تاکید کرد:‌ در سال‌های اخیر با محدودیت شدید منابع آبی مواجه شده‌ایم و به‌علت بهره‌برداری‌های غیراصولی و آبیاری سنتی در گذشته،اکنون سطح ایستایی آب‌خوان به شدت پایین رفته است و با کمبود شدید منابع آبی روبرو هستیم.

وی افزود: اکنون ارتقای بهره‌وری منابع آبی در دستور کار قرار گرفته است و چهارمحال و بختیاری توانسته بعد از هرمزگان، در اجرای سیستم‌های نوین آبیاری رتبه دوم کشور را به‌عنوان یکی از راه‌های علاج کمبود منابع آبی کسب کند.

ابراهیمی تصریح کرد: توسعه شبکه‌های آبیاری نوین در زمین‌های کشاورزی چهارمحال و بختیاری به سه روش بارانی، تیپ و زیرسطحی اجرا می‌شود.

وی در خصوص مشخصات فنی طرح ۷۰ هکتاری زارعان قریه مهدیه شهرکرد یادآور شد: این طرح ۸۰ خانوار بهره‌بردار دارد و با اجرای آن زمینه اشتغال جدید ۲۱ نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم فراهم شد.

مدیرکل جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: این زمین‌ها چهار حلقه چاه با مجوز برداشت ۱۰۵ لیتر دارد که خوشبختانه با مدیریت اصولی، می‌توان برداشت ۲ حلقه چاه را با هدف احیای سفره‌های زیرزمینی کاهش داد.

وی گفت: برای اجرای این طرح ۱۲ میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال از محل کمک‌ها و تسهیلات بلاعوض دولتی و ۶ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال از محل آورده متقضایان تامین و هزینه شد.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری با داشتن بیش از ۱۲۰ هزار هکتار زمین کشاورزی آبی و اجرای سامانه آبیاری نوین در ۶۷ هزار و ۸۰۰ هکتار از این زمین‌ها، بعد از استان هرمزگان در جایگاه دوم کشور قرار دارد.

ابراهیمی همچنین در آیین بهره‌برداری از طرح توسعه و تجهیز ناوگان ماشین‌آلات نوین کشاورزی چهارمحال و بختیاری مربوط به سال‌زراعی ۱۴۰۰ - ۱۳۹۹ تاکید کرد: با اجرای این طرح ۳۴۰ دستگاه تراکتور، ۱۸ دستگاه کمباین و ۴۰۹ دستگاه ادوات نوین به ناوگان ماشین‌آلات نوین کشاورزی افزوده شد.

وی افزود: برای اجرای این طرح ۹۳۰ میلیارد ریال هزینه شده که ۶۳۰ میلیارد ریال آن از اعتبارات تسهیلات بانکی و ۳۰۰ میلیارد ریال از محل آورده شخصی متقاضیان بوده است.

ابراهیمی تصریح کرد: با اجرای طرح توسعه و تجهیز ناوگان ماشین‌آلات نوین کشاورزی چهارمحال و بختیاری زمینه اشتغال ۴۷۶ نفر فراهم شد.

به گزارش ایرنا، خشکسالی یک پدیده طبیعی محسوب می‌شود و در طول ۱۰ سال گذشته حدود ۹۳ درصد چهارمحال و بختیاری درگیر خشکسالی خفیف، متوسط، شدید و بسیار شدید بوده‌ تا این استان بعد از کرمانشاه دومین استان خشک لقب بگیرد.

هم‌اکنون ۲۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی، ۳۴۲ هزار هکتار جنگل، یک میلیون و ۹۳ هزار هکتار مرتع در چهارمحال و بختیاری وجود دارد.

سالانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، زراعی، باغی و شیلات و آبزیان در چهارمحال و بختیاری تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.