به گزارش ایرنا، مردم کردستان همواره در انتخابات مشارکت داشته و جلوههای زیبایی را از حضور خود در پای صندوقهای رای ترسیم کردهاند، مردم استان که از آنها همواره به عنوان مرزداران غیور در طول تاریخ یاد شده است امروز هم با پوشش لباس کُردی و حضور در پای صندوقهای رای سهم خود را در آینده این کشور ایفا کردند.
کودکانی که همراه با پدر یا مادر خود آمده بودند، رای اولیهایی که برای اولین رای خود شور و اشتیاق داشتند و پیرمردان و پیرزنانی که لنگان لنگان و عصا به دست رای خود را به صندوق می انداختند امروز جزو صحنههایی بود که به کرات مشاهده میشد.
به شعبه اخذ رای مستقر در مدرسه استقلال سنندج رفتم، جمعیت نسبت بالایی در این شعبه دیده میشد. چند نفر پسر رای اولی، زنان و مردان جوان و میانسال و چند نفر پیرزن و پیرمرد هم از دور درون صف رای گیری نمایان بودند.
یکی از مردان مسن همین که فهمید من خبرنگارم از من خواست که حرفهایش را بنویسم تا به گوش مسوولان برسد.
او که خود را محمد شریعتی با ۷۲ سال سن و دارای شغل کارگری معرفی کرد، چند خواسته و دغدغه اصلی داشت؛ او از کاندیداهای شوراها خواست که به مردم وعدهای ندهند که نتوانند آن را عملی کنند.
بزرگسالان هم دغدغه اشتغال جوانان را داشتند
وی به پسران رای اولی که در صف رای دادن ایستاده بودند اشاره کرد و گفت: همه اینها کار و اشتغال میخواهند و به آینده خود امید دارند به همین دلیل امروز برای رای دادن آمدهاند، نباید آنها را ناامید کرد.
شریعتی ادامه داد: از هرکس که امروز در این انتخابات برگزیده میشود درخواست دارم که مردم را حمایت کند، گرانی و تورم را از بین ببرد و به فکر جوانان باشد.
او انگیزه خود برای رای دادن را امید به حل مشکلات کنونی و بهبود وضعیت کشور در آینده عنوان کرد و از شوراهای شهر خواست که به نقاط حاشیه شهر بیشتر توجه کنند.
یکی از پیرزنانی هم که رای خود را به صندوق انداخته بود و با پوشش زیبای لباس کُردی لنگان لنگان از پلههای این شعبه پایین میآمد، نظرم را به سمت خودش جلب کرد؛ از او پرسیدم مادر جان امروز با این وضعیت چطور برای رای دادن آمدهاید؟ گفت: من وظیفه خودم میدانم که همیشه در انتخابات شرکت کنم و تاکنون هم در همه دورهها حضور داشتهام.
وی که بابت امنیت کنونی در کشور شاکر بود، گفت: رای میدهم تا دشمنان نتوانند به کشورم چشم طمع داشته باشند و آنها را از ضربه زدن به کشورم ناامید میکنم.
مدرسه گورتانیان نژاد در حاشیه شهر سنندج هم یکی دیگر از مدارسی بود که شعبه اخذ رای در آن دایر شده بود و برای تهیه گزارش به آنجا رفتم.
شور و شوق کودکانی که رای والدین را به صندوق انداختند
زنان و مردان در ۲ صف جداگانه پشت سر یکدیگر ایستاده بودند، همه چهره شاد و لبخند به لب داشتند. یک پسربچه که حدود ۲ ساله نشان میداد و چادر مادرش را در دستش گرفته بود، از مادرش خواست که برگه رای را به او بدهد تا در صندوق بیندازد.
این مادر هم پس از نوشتن و تا کردن برگه رای، چون قد فرزندش به صندوق نمیرسید او را بلند کرد و فرزند رای مادر را به صندوق انداخت، شور و شوق وصف ناپذیری در چهره این کودک مشخص بود.
از یک مرد جوان که در این مدرسه برای رای دادن به کاندیدای موردنظر خود آمده بود نظرش را در مورد مشارکت در این دوره پرسیدم، او اعتقاد داشت هرکس دغدغه آینده خود و کشورش را داشته باشد باید در انتخابات شرکت کند.
یهبود وضعیت آب شرب سنندج، مطالبه اصلی مردم
وی گفت: انتظار داریم که کسانی که امروز برگزیده میشوند به فکر مردم باشند؛ آب شرب سنندج وضعیت مناسبی ندارد امیدواریم که شورای جدید راه چارهای برای حل این مشکل پیدا کنند.
یک زن جوان هم در این شعبه درخواست داشت که شورای جدید شهر سنندج به وضعیت آسفالت کوچه و خیابانهای نقاط حاشیه شهر رسیدگی کنند و فردا که به مجمع شورا راه یافتند مردم و وعدههایشان را از یاد نبرند.
در ادامه به روستای قلیان یکی از روستاهای اطراف شهر سنندج رفتم تا وضعیت مشارکت مردم را در این منطقه ببینم. ۲ شعبه اخذ رای در مدرسه نور و دهیاری این روستا برپا شده بود.
مردم زیادی برای رای دادن در شعبه اخذ رای مدرسه نور حضور به هم رسانده بودند، چیزی که توجهم را به سمت خودش جلب کرد زن و شوهری بودند که هر دو با هم برای رای دادن آمده بودند و با هم نیز رای خود را در صندوق انداختند.
زوجهایی که ۲ نفری برای رای دادن آمده بودند
آنها خود را «محمد خوانچهزر» و «تبریز لطفی» معرفی کردند؛ مرد ۷۰ سال سن داشت اما زن که مشخص بود دوست نداشت میزان سنش را بگوید، با چهره بشاشش از گفتن میزان سنش طفره رفت.
محمد خوانچه زر در حالی که شناسنامهاش را نشانم میداد گفت که در همه دورهها در انتخابات شرکت کردهام چون امید دارم در آینده، وضعیت کشور بهتر شود.
وی ادامه داد: از برگزیدگان درخواست میکنم پیشرفت شهر و کشور را در برنامه خود داشته باشند، برای اشتغال جوانان برنامه داشته باشند و گرانی و تورم را از بین ببرند.
خانم لطفی هم گفت: مردم ما کشورشان را دوست دارند و نسبت به آینده آن احساس مسوولیت میکنند برای همین برای رای دادن پای صندوق های رای حاضر شدهاند.
من انتخاب نکنم، یکی دیگر برای من انتخاب میکند
نظر یکی رای اولی را هم در مورد اینکه با چه انگیزه ای برای رای دادن به این شعبه آمده پرسیدم، او حرف جالبی زد و گفت: در انتخابات شرکت بکنیم یا نکنیم کشور بدون رییس جمهور نمیماند فقط تفاوتش در این است که یکی دیگر میرود پای صندوقهای رای و برای تو رییس جمهور انتخاب میکند.
او تاکید کرد: من وظیفهام را انجام میدهم چون مطیع امر رهبرم هستم و هر آنچه را که ایشان تکلیف کنند بر خود واجب می دانم اجرا کنم.
بیش از ۷۵ درصد از جمعیت استان واجد شرایط رای دادن هستند که در این راستا آخرین آمار را از رییس ستاد انتخابات کردستان جویا شدم.
۷۶ درصد مردم کردستان واجد شرایط رای دادن هستند
رییس ستاد انتخابات کردستان گفت: براساس آخرین آمار جمعیت استان در سال ۱۳۹۵، یک میلیون و ۲۱۹ هزار و ۱۲۶ نفر در استان واجد شرایط رای دادن هستند که ۷۶ درصد جمعیت استان را شامل میشود.
محمدابراهیم زارعی با بیان اینکه از این تعداد ۶۱۷ هزار و ۹۹۶ نفر آقایان و ۶۰۱ هزار و ۱۳۰ نفر بانوان هستند، افزود: ۲۸ هزار و ۹۲۹ رای اولی هم در کردستان امسال واجد شرایط رای دادن هستند.
وی تعداد شعبات اخذ رای در استان را یک هزار و ۴۱۹ شعبه عنوان کرد که از این تعداد ۸۱۲ شعبه ثابت و ۶۰۷ شعبه سیار است.
رییس ستاد انتخابات کردستان به برپایی ۵۸۴ شعبه در شهرها و ۸۳۵ شعبه در روستاهای استان اشاره و عنوان کرد: تمام امکانات و تمهیدات لازم برای حضور پرشور مردم در انتخابات اندیشیده شده و مشکلی در تامین تعرفه رای هم در استان وجود ندارد.
یک هزار و ۵۹۶ بازرس بر روند برگزاری انتخابات نظارت میکنند
رییس هیات بازرسی انتخابات کردستان نیز اظهار داشت: هیات بازرسی انتخابات استان با استفاده از یک هزار و ۵۹۶ سربازرس و بازرس ویژه بر یک هزار و ۴۱۹ شعبه اخذ رای استان نظارت میکند.
شهرام ملکی عنوان کرد: حدود ۳۰ هزار نفر کار برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا را در کردستان انجام میدهند.
بیش از یک هزار ناظر بهداشتی در شعب اخذ رای کردستان حضور دارند
امروز رعایت پروتکلهای بهداشتی هم از سوی دانشگاه علوم پزشکی و عوامل اجرایی انتخابات استان مورد توجه قرار گرفته بود و به گفته معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان یک هزار و ۴۲ نفر به عنوان ناظران بهداشتی برای رعایت پروتکلها در شعب اخذ رای استان حضور دارند.
ابراهیم قادری به پروتکل های طراحی شده در شعب اخذ رای اشاره کرد و افزود: این پروتکلها شامل رعایت فاصله گذاری اجتماعی، داشتن ماسک، تهویه مناسب، استفاده از خودکار شخصی و گندزدایی محل برگزاری انتخابات قبل، حین و بعد از این رویداد است.
براساس اعلام ستاد انتخابات کشور برای رای دادن، همراه داشتن شناسامه و دانستن کد ملی ضروری است اما همراه داشتن کارت ملی الزامی نیست.
متولدین ۲۸ خرداد سال ۸۲ به قبل میتوانند در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا شرکت کنند.
سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا امروز (۲۸ خرداد) همزمان در سراسر کشور برگزار میشود.