مشهد- ایرنا- سرپرست گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هم‌اینک ۱۴ بیمارستان در شهر مشهد مجوز گردشگری سلامت (آی. پی. دی) دارند که از این تعداد ۴ بیمارستان دولتی و بقیه خصوصی هستند.

به گزارش روز یکشنبه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، داوود خوش‌شکن افزود: بیمارستان‌های طالقانی، اکبر، قائم (عج) و امام رضا (ع) زیر پوشش این دانشگاه مجوز گردشگری سلامت دارند و می توانند این گونه بیماران را پذیرش کنند.

وی بیان کرد: علاوه بر این سه مرکز جراحی محدود و هشت درمانگاه تخصصی در بخش خصوصی، مجوز پذیرش بیماران خارجی را در قالب گردشگر سلامت دارند.

سرپرست گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیشتر گردشگران سلامت مشهد را مراجعانی از کشورهای افغانستان، ترکمنستان، عراق، بحرین، کویت، سوریه و عمان تشکیل می دهند.

وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی مشهد با سرمایه انسانی متخصص و فوق تخصص ماهر و شایسته که بیش از ۱۶ نفر از اعضای هیات علمی آن جزو یک درصد دانشمندان پر ارجاع جهان هستند از توانمندی بالایی در حوزه جذب گردشگر سلامت برخوردار است.

خوش‌شکن ادامه داد: گردشگری به صورت عام یکی از صنعت‌های پردرآمد است که اگر برنامه‌ریزی دقیق و منسجمی صورت گیرد، می توان آنرا به یکی از منابع درآمدزایی برای کشور تبدیل کرد همانطور که کشور ترکیه با بهره‌گیری از این صنعت به شرایط مطلوبی در حوزه اقتصادی دست یافته است.

گردشگری سلامت به گردشگری پزشکی، گردشگری درمان طبیعی و همچنین گردشگری صحت، تندرستی و نیز پیشگیری تقسیم بندی می‌شود.

هم اکنون ایران از مقاصد بزرگ گردشگری سلامت در منطقه است و کشورهای همجوار مانند عراق، ترکمنستان، جمهوری آذربایجان، افغانستان و سایر کشورهای منطقه متقاضی استفاده از خدمات و امکانات گردشگری سلامت در ایران هستند.

بر اساس برآوردها سالانه افزون بر ۲۰۰ هزار گردشگر سلامت وارد ایران می‌شوند که در این میان خراسان رضوی با جاذبه ها و ظرفیت‌های مختلف در جذب گردشگر سلامت پیشگام است.

سالانه ۲ میلیون زائر و مسافر خارجی به مشهد سفر می‌کنند.