سناتور «مشاهد حسین سید» عضو ارشد حزب مسلم لیگ نواز روز دوشنبه طی مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ایرنا در اسلامآباد اظهار داشت: علی رغم تغییر دولتها در پاکستان چه حاکمان نظامی و یا دولت غیرنظامی، ما همواره بر روابط قوی با همسایه و کشور برادر خود یعنی ایران تاکید داشته ایم و این مهم در کانون سیاست خارجی دولت اسلامآباد قرار دارد.
وی که پس از چند سال ریاست کمیتههای روابط خارجی و امنیت ملی در مجلس سنای پاکستان، اکنون به عنوان رئیس جدید کمیته امور دفاعی این مجلس انتخاب شده است، افزود: پاکستان همیشه حامی جمهوری اسلامی ایران، حاکمیت و تمامیت ارضی این کشور بوده است و ما به برادران ایرانی خود اطمینان دادهایم که هرگز اجازه نخواهیم داد تا از خاک پاکستان علیه ایران و یا ایجاد بیثباتی در مرزهای مشترک استفاده شود.
سناتور مشاهد تاکید کرد: پاکستان مشتاق به توسعه بیش از پیش روابط با جمهوری اسلامی ایران است، در وضعیت فعلی روابط دو کشور پایدار تلقی میشود و دولت کنونی پاکستان نیز با همین دستور کار رو به جلو حرکت میکند.
راهکار چهارگانه برای توسعه مناسبات ایران و پاکستان
رئیس کمیته امور دفاعی پاکستان تقویت دیپلماسی فرهنگی، پارلمانی، اقتصادی و امنیتی با ایران را به عنوان یک طرح چهارگانه برای تحکیم روابط میان دو دولت و دو ملت همسایه عنوان کرد.
وی دیپلماسی پارلمانی را یک مولفه بسیار مهم در روابط ایران و پاکستان دانست و افزود: زمانی که ریاست کمیتههای روابط خارجی و امنیت ملی را برعهده داشتم از همتای ایرانی خود برای سفر به اسلامآباد دعوت کردم، متقابلا من برای سفر به ایران دعوت شدم و بازدیدهایی در سطح بالا انجام شد.
مشاهد حسین گفت: روسای مجالس ایران و پاکستان طی سالهای اخیر سفرهای مهمی به کشورهای یکدیگر داشته و همچنین رئیس سنای پاکستان نیز به تهران رفت، بنابراین دیپلماسی پارلمانی حرف اول را در توسعه روابط دوجانبه میزند.
وی درخصوص تعاملات فرهنگی به سفر خود در سال ۱۹۹۸ میلادی به ایران به عنوان وزیر وقت فرهنگ پاکستان اشاره کرد و گفت: اقبال لاهوری میراث مشترک ایران و پاکستان به شمار میرود. تقریبا ۷۰ درصد اشعار اقبال به زبان فارسی سروده شده است.
سناتور مشاهد اظهار داشت: یکی از تفاهم نامههای مهم تعاملات فرهنگی دو کشور در سال ۱۹۹۸ توسط من و وزیر وقت فرهنگ و ارشاد ایران در تهران امضا شد، سپس همتای پاکستانی من به اسلامآباد سفر کرد و من معتقدم توسعه تعاملات فرهنگی موثرترین روش برای نزدیکی روابط به ویژه ترغیب ارتباطات مردمی شناخته میشود.
وی در ادامه خواستار توجه ویژه دولتهای ایران و پاکستان برای تقویت تعاملات اقتصادی همچنین بکار گیری ظرفیت بخشهای خصوصی دو کشور شد و گفت: مناطقی که تحت پوشش تحریمها (یکجانبه آمریکا) نیستند باید شناسایی و از آن به عنوان مسیری برای توسعه تبادلات تجاری از جمله روش تهاتر استفاده کرد.
عضو ارشد حزب مسلم لیگ نواز اظهار داشت: دولتهای ایران و پاکستان طرح احداث بازارچههای مرزی را به اجرا گذاشته اند و ما معتقدیم که فعالسازی این بازارچهها کمک موثری به تقویت مراودات اقتصادی و بازرگانی به ویژه در نوار مرزی مشترک و امیدبخشی به بهبود زندگی مرزنشینان میکنند.
وی تاکید کرد: برای دستیابی به منافع مشترک اقتصادی نیازمند همگرایی سیاسی در سطوح دیپلماتیک هستیم، همچنان که دو کشور ایران و پاکستان موضع مشترک علیه تحریمهای یکجانبه دارند و تاکید میکنند که نباید با روش تحریم، در تعاملات دوجانبه کشورها دخالت شود.
سناتور مشاهد حسین سید بر لزوم توسعه دیپلماسی امنیتی و گسترش همکاریهای ضدتروریسم میان ایران و پاکستان تاکید کرد و گفت: باید برای مراقبت از مرزهای مشترک دو همسایه همکاریهای امنیتی و مبارزه با عناصر تروریستی را توسعه دهیم.
وی اظهار داشت: باید دو کشور اطمینان حاصل کنند که از قلمرویهای خود علیه منافع یکدیگر استفاده نخواهد شد، یعنی پاکستان هرگز به اشرار و تروریستها اجازه نمیدهد تا از خاک این کشور علیه ایران استفاده کنند و خاک ایران نیز علیه همسایه خود استفاده نخواهد شد.
محکومیت نگاه مغرضانه غرب به برنامههای هستهای ایران
رئیس کمیته امور دفاعی مجلس سنای پاکستان درخصوص تداوم مذاکرات برجامی در وین و خواسته اصلی طرف ایرانی مبنی بر لغو بیچون و چرای تحریمهای یکجانبه و پایان تروریسم اقتصادی علیه ملت ایران، گفت: استاندارد دوگانه غرب نسبت به ایران و نگاه مغرضانه آنان علیه برنامههای هستهای جمهوری اسلامی هرگز قابل قبول نیست.
وی افزود: جامعه جهانی نسبت به فعالیتهای خطرناک رژیم صهیونیستی در منطقه و زرادخانههای اتمی آن بیتوجه است اما از طرف دیگر ما شاهد تحریمهای شدید علیه کشورهایی مانند ایران هستیم که سبب تشدید مشکلات و رنج ملت این کشور شده است.
مشاهد حسین گفت: امروز میان بشریت جایی برای تحریمهای یکجانبه وجود ندارد، اقدامی که اثرات مخربی درپی داشته و ما حتی شاهد رنج فراوان ملت ایران در مبارزه با ویروس کرونا و همزمان تداوم تحریمهای یکجانبه بودیم.
مواضع تهران و اسلامآباد در حمایت از فلسطین
وی به مواضع مشترک تهران و اسلامآباد درباره تحولات منطقه از جمله فلسطین و توجه به وضعیت مسلمانان شبه قاره اشاره کرد و گفت: ما قدردان حمایتهای جمهوری اسلامی ایران از مواضع پاکستان در بحث کشمیر هستیم.
سناتور مشاهد در ادامه با اشاره به جنگ ۱۲ روز رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین و خشونتهای بیسابقه نیروهای اشغالگر در نوارغزه، گفت: صهیونیستها از نظر اخلاقی، سیاسی و قانونی در مقابل مقاومت فلسطین تن به شکست دادند و این جنگ دوازده روزه به قدرتنمایی ۱۲ ساله نتانیاهو پایان داد.
وی افزود: مردم فلسطین هم در میدان نبرد بر صهیونیستها غلبه کردند و هم پیروزی اخلاقی را کسب کردند. ما حامی تمامی گروههای فلسطینی و محور مقاومت هستیم و از نبرد آنان علیه رژیم غاصب اسرائیل دفاع میکنیم.
رئیس کمیته امور دفاعی مجلس سنای پاکستان تاکید کرد: تهران و اسلامآباد موضع مشترکی در حمایت از فلسطین دارند و علیه رژیم صهیونیستی و طرح سازش ثابت قدم هستند.
عادیسازی روابط تهران-ریاض به نفع منطقه است
سناتور مشاهد حسین درباره تحولات منطقه از جمله اوضاع یمن و افغانستان گفت: منطقه نیازمند صلح و ثبات است و این وضعیت باید در یمن و افغانستان نیز حاکم شود. مردم این کشورها با مشکلات عمیق از جمله فقر مواجه هستند و شیوع بیماری همه گیر کووید-19 بر این رنج افزوده است.
وی با ابراز خرسندی از زمزمههایی مبنی بر تلاش ایران و عربستان برای تنش زدایی و برخی گمانه زنیها درخصوص گفت وگوهای دو کشور در بغداد، افزود: این یک تحول مهم و مثبت است، هرگونه عادیسازی میان ایران و عربستان یک گام رو به جلو و به نفع منطقه تلقی میشود.
این سیاستمدار پاکستانی یکی از حامیان قوی تصمیم دولت وقت اسلامآباد برای مخالفت با مطالبه عربستان جهت اعزام نظامیان پاکستانی به جنگ یمن است، گفت: تنش زدایی میان تهران و ریاض کمک فراوانی به برقراری صلح و ثبات در یمن خواهد کرد.
سند جامع ایران و چین به توسعه ارتباطات منطقه کمک میکند
رئیس کمیته امور دفاعی در مجلس سنای پاکستان که همزمان ریاست موسسه همکاریهای پاکستان و چین در اسلامآباد را نیز برعهده دارد، با استقبال از امضای سند جامع همکاریهای راهبردی ۲۵ ساله میان جمهوری اسلامی ایران و چین، گفت: چین دوست مشترک و نزدیک هر دو کشور است و ما معتقدیم سند جامع ۲۵ ساله به تقویت ارتباطات منطقهای که پاکستان نیز آن را در دستور کار قرار داده است، کمک میکند.
وی افزود: پاکستان رویکرد خود را از سیاستهای جغرافیایی به ژئواقتصادی تغییر داده و مطابق آن ارتباطات منطقهای در آسیای جنوبی، ایران، پاکستان، چین، افغانستان و کشورهای آسیای میانه توسعه پیدا میکند.
سناتور مشاهد حسین اظهار داشت: طرح راهروی مشترک اقتصادی پاکستان و چین (سی پک) نیز به پیشرفت خود ادامه میدهد و معتقدیم که امنیت طرح سی پک با مشارکت تهران، پکن و اسلامآباد تامین میشود.
وی تاکید کرد: سرمایه گذاریهای چین در ایران و پاکستان باعث نزدیکی روابط میان سه کشور و ایجاد بستری برای مشارکت سه جانبه در منطقه میشود.