غلامعباس ارباب خالص روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این مراسم از سوی سفارت جمهوری اسلامی ایران و با همکاری سرکنسولگری و رایزنی فرهنگی کشورمان در مرو، با حضور گروه زیادی از ساکنان مرو و عشق آباد، مسوولان امور خارجه، استانداری و شهرداری مرو، اعضای آکادمی علوم ترکمنستان و دفاتر ایرانی مستقر در این کشور همزمان با سالروز ولادت حضرت رضا (ع) روز سه شنبه در مرو برگزار خواهد شد.
وی بیان کرد: بر اساس اسناد تاریخی، حضرت امام رضا (ع) بعد از هجرت از مدینه و سفر به سوی خراسان بزرگ، به مدت دو سال در شهر مرو اقامت داشتند که اکنون این محل به عنوان یک مکان زیارتی مورد توجه شیعیان و علاقه مندان آن حضرت در ترکمنستان قرار دارد.
وی گفت: از سال ۱۳۸۶ هرساله از سوی سفارت ایران در ترکمنستان و با همکاری دولت این کشور، همزمان با زادروز امام هشتم (ع)، مراسم جشنی در محل اقامت آن بزرگوار در مرو، واقع در ۳۵۰ کیلومتری عشق آباد، برگزار می شود.
وی سخنرانی شخصیت های برجسته فرهنگی ترکمنستان و ایران، مدیحه سرایی، نمایش تصاویر برخط از حرم رضوی، اجرای برنامه های فرهنگی، پذیرایی و صرف ناهار را از جمله برنامه های جشن میلاد حضرت رضا در مرو عنوان کرد.
قدمگاه امام رضا (ع) در شهر مرو قدیم در فاصله ۴۰ کیلومتری شهری ماری (مرو جدید) قرار داد که اکنون از آن قدمگاه تنها یک دیوار باقی مانده است.
شهر مرو در فاصله ۲۴۰ کیلومتری مرز سرخس واقع شده و دومین شهر پرجمعیت ترکمنستان پس از پایتخت است و عمده فعالیتهای اقتصادی این کشور در منطقه مرو انجام میشود.
جمهوری ترکمنستان به پایتختی عشق آباد، با حدود هفت میلیون نفر جمعیت در آسیای مرکزی با کشورهای ایران، ازبکستان، افغانستان و قزاقستان مرز زمینی دارد.
خراسان رضوی از شمال و شمال شرق دارای مرز مشترک با جمهوری ترکمنستان به طول تقریبی ۵۳۱ کیلومتر است که در محدوده شهرستانهای قوچان، درگز، کلات، سرخس و صالحآباد قرار دارد.
دو کشور همسایه ایران و ترکمنستان با دارا بودن هزار و ۲۰۰ کیلومتر مرز مشترک و چهار مبدا تردد گمرکی و مرزی اکنون از روابط و سطح مناسبات خوبی برخوردار هستند.