مهدی صفی خانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: همه ساله در ۲ نوبت سرشماری وحوش صورت می گیرد که سرشماری بهاره یا تابستانه از آخرین روزهای بهار یا نخستین روزهای تابستان آغاز می شود.
وی اضافه کرد: هدف از سرشماری تابستانه برآورد نرخ زادآوری گونه های شاخص حیات وحش است تا با بدست آورن یک عدد مشخص عوامل موثر در افزایش یا کاهش زاد و ولد بررسی و تدابیر لازم اتخاذ شود.
معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان بیان کرد: با توجه به شرایط خشکسالی نگرانی هایی در زمینه کاهش میزان زاد و ولد گونه های جانوری یا میزان مقاومت و ماندگاری توله ها، بره ها و بزغاله ها در این وضعیت وجود دارد.
صفی خانی اظهار داشت: چگونگی عبور بره ها و بزغاله ها از شرایط خشکسالی و کم آبی تا رسیدن به سنی که جسم آنها در برابر این بحران ها مقاوم تر می شود دغدغه محیط زیست است با این اوصاف گونه های جانوری با توجه به کاهش شدید نزولات جوی فصل سختی را پیش رو دارند.
وی گفت: تیم هایی از محیط زیست استان، شهرستان مناطق تحت مدیریت با همکاری دوستداران و علاقه مندان به طبیعت و سمن ها در سرشماری تابستانه مشارکت دارند و ۶ منطقه حفاظت شده را رصد و بررسی می کنند.
معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان افزود: به منظور سرشماری دقیق از تکنولوژی های نوین شامل پهباد نیز استفاده می شود و در این سرشماری ۶ منطقه حفاظت شده مورد پایش قرار می گیرند.
صفی خانی ادامه داد: تاکنون ۴۰ گونه پستاندار، ۱۸۱ گونه پرنده، ۴۳ گونه خزنده، ۳۸ گونه انواع ماهی ها و چهار گونه دو زیست در استان همدان شناسایی شده است.
استان همدان دارای ۶ منطقه حفاظت شده و ۱۳ منطقه شکار ممنوع است و وسعت مناطق زیر پوشش محیط زیست به ۶۲ هزار هکتار می رسد.