علی پناهی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مجموع بارش فصل بهار امسال در تمام ایستگاههای استان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته و نیز میانگین طول دوره آماری (حدود ۳۰ سال اخیر) کمتر بوده است.
وی افزود: فصل بهار امسال در مجموع میانگین بارندگی استان ۲۵ میلیمتر بود که ایستگاههای سینوپتیک سقز با ۴۳ میلیمتر بیشترین و سنندج با ۹ میلیمتر کمترین میزان بارش را داشتند.
معاون توسعه و پیش بینی اداره کل هواشناسی کردستان عنوان کرد: بیشترین درصد کاهش بارندگی در بهار امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته و همچنین دوره بلندمدت هر ۲ در ایستگاه سنندج به ترتیب با ۹۴ درصد و ۹۳ درصد به ثبت رسیده است.
وی ادامه داد: درصد کاهش بارش بهار امسال در مقایسه با سال گذشته و میانگین دوره آماری از ۷۰ تا ۹۴ درصد متغیر بوده است که میانگین این کاهشها برای کل استان در مقایسه با سال قبل ۸۴ درصد و در مقایسه با میانگین دوره آماری ۸۲ درصد بوده است.
پناهی با اشاره به اینکه افزایش دما و کاهش بارندگیها سبب کاهش محصولات کشاورزی و افزایش آفات و آتش سوزیها میشود، افزود: با توجه به اینکه پوشش گیاهی و مراتع کمتر شده است آفات برای تغذیه خود به مزارع روی می آورند که کشاورزان باید مراقبت کنند تا دچار خسارت زیادی نشوند.
وی یادآور شد: کاهش بارندگیها و افزایش میانگین دمای هوای استان در سال جاری همچنین باعث افزایش مصرف حاملهای انرژی همچون آب و برق و غیره میشود که نیاز میرود در این زمینه تمهیدات لازم اندیشیده شود تا مردم دچار زیان و خسارتهای احتمالی نشوند.
میانگین بارندگیهای کردستان از آغاز سال زراعی جاری(اول مهر پارسال) تاکنون ۲۹۱ میلیمتر بوده که نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته (۵۱۹ میلیمتر) ۴۴ درصد و در مقایسه با دوره بلندمدت (۲۵ تا ۳۰ سال قبل) حدود ۴۴۶ میلیمتر، ۳۵ درصد کاهش را نشان میدهد.
میانگین دمای هوای کردستان در فصل بهار امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲.۴ درجه و نسبت به دوره بلند مدت(۳۰ سال اخیر) ۲.۸ درجه سانتیگراد افزایش داشته است.
اداره کل هواشناسی کردستان دارای ۲۲ ایستگاه هواشناسی شامل ۹ ایستگاه سینوپتیک (هر ساعت یک بار تغییرات هواشناسی در آن اندازه گیری و ثبت میشود) و ۱۳ ایستگاه اقلیمشناسی، ۷۹ ایستگاه بارانسنجی و سه ایستگاه جادهای است و این ایستگاهها در طول شبانه روز پارامترهای هواشناسی را اندازه گیری، ثبت و مخابره می کنند.