شاهرود - ایرنا - روستاهای حسین آباد، شهرک جدید حسین آباد، کمردار، دشت شاد، کرنگ و باغچه بخش کالپوش شهرستان میامی در شرق استان سمنان پس از سال‌ها آبرسانی سیار، قرار است با استفاده از آب سد کالپوش آبرسانی شوند.

به گزارش ایرنا ، بخش کالپوش میامی  ۱۲ روستا و حدود ۲۰ هزار تن جمعیت دارد ، این منطقه که مرز استان استان با استان های خراسان شمالی و گلستان نیز است ، عمدتا کوهستانی بوده و نسبت به دیگر نقاط استان پرباران محسوب می شود. 

این بخش تا پارسال هیچ نقطه شهری نداشت ، اما از سال گذشته روستای رضوان مرکز بخش کالپوش به شهر ارتقا یافت و اکنون تنها شهر این بخش است. 

  بخش کالپوش از جنوب به جنگل گلستان و گالیکش استان گلستان ، از شرق به شهرستان های گرمه و جاجرم خراسان شمالی و از غرب به بخش بسطام وخوش ییلاق متصل می باشد.

سد کالپوش پایانی بر گلایه‌های آبی مردم منطقه

با وجود جاری بودن رودخانه های متعدد در این منطقه و نیز ساخت سد کالپوش و آبگیری آن ، پنج روستای این بخش از آب آشامیدنی دایمی محروم بودند و با تانکر آبرسانی می شدند که همین امر موجب می شد در تابستان ها با مشکلات زیادی روبرو شوند.

یکی از گلایه های مردم کالپوش و دیگر نقاط این منطقه استفاده نکردن از آب سد کالپوش برای آشامیدن و یا آبیاری زمین های کشاورزی است ، در سال های گذشته برخی کشاورزان حاشیه این سد با استفاده از پمپاژ آب زمین هایشان را آبیاری می کردند که از سوی مسوولان امر با این موضوع برخورد قضایی شد.

آبگیری سد کالپوش با ظرفیت  ۱۶۵ میلیون متر مکعب از سال ۹۲  آغاز شده  و تا کنون استفاده خاصی از آن نشده ، هر چند مسوولان نقش این سد را در مهار سیلابها بسیار موثر می دانند ، اما آنچه برای مردم منطقه مهم است ، استفاده از آب سد برای مصارف آشامیدن و کشاورزی است.

پس از گذشت حدود هشت سال از آبگیری این سد ، بالاخره مسوولان امر تصمیم گرفته اند روستاهای فاقد آب آشامیدنی پایدار بخش کالپوش با استفاده از آب سد آبرسانی شوند.

 ارائه خدمات زیربنایی به روستاییان که تولیدکننده محصولات کشاورزی ، باغی و دامی هستند بسیار ضروری است ، تا ضمن محرومیت‌زدایی از کوچ آن ها به شهرها جلوگیری شود.

مردم چشم‌انتظار بهره‌مندی از آب سد کالپوش

علی فردوس شاهی از اهالی بخش کالپوش در این باره در گفت وگو با ایرنا، افزود: آب رسانی به مردم این منطقه با وجود سد کالپوش باید خیلی پیش از این انجام می شد.

وی گفت : سالهای گذشته مردم این پنج روستا به خصوص در تابستان ها با مشکلات بزرگی روبرو بودند و در بیشتر اوقات از نعمت آب برخوردار نبودند.

علی قربانی از کشاورزان این منطقه نیز با بیان  اینکه امیدواریم چشم انتظاری مردم هرچه سریعتر تمام شود، اظهارداشت : یکی از اقدام های مهم در دولت تدبیر و امید ساخت مخزن آب در جوار  سد کالپوش و انتقال آب در آینده نزدیک می باشد.

براتعلی بیات بخشدار کالپوش هم  در  گفت وگو با ایرنا افزود: طرح انتقال آب سد کالپوش از خبرهای خوب برای مردم منطقه محسوب می شود تا از آب شرب برخوردار شوند.

وی گفت: برنامه ریزی های لازم برای انتقال آب در جلسات مختلف انجام گرفته و اجرای آن به زودی آغاز می شود.

سد کالپوش تامین‌کننده آب پایدار منطقه

احمد ملایری فرماندار میامی نیز با اشاره به اینکه از پنجم تیرماه عملیات اجرایی انتقال آب سد به روستاها آغاز می شود، تصریح کرد: روستای حسین آباد و شهرک جدید آن در اولویت قرار دارد و به ترتیب روستاهای دیگر از نعمت آب برخوردار می شوند.

وی گفت : جلسات مختلفی دراین باره برگزار شده و تمهیدات لازم برای انتقال آب برنامه ریزی شده است.

فرماندار میامی با بیان اینکه در تلاش هستیم تا نواقص و کمبودهای بخش کالپوش را مرتفع کنیم ، اظهارداشت: آب پایدار به واسطه وجود سد کالپوش مهیاست.

وی ادامه داد: عملیات اجرایی انتقال آب از سد کالپوش به روستاهای کرنگ، کمردار و دشت شاد در قالب مجتمع بزرگ آبرسانی بخش کالپوش در آستانه اجرا می باشد و برای اجرای آن نیاز به تلاش همگانی است.

ملایری گفت : بخشدار کالپوش و دهیاران و شوراهای روستاها تمام تلاش خود را برای اجرای این پروژه به کار گیرند.

بخش کالپوش با یک شهر و ۱۱ روستا و جمعیتی  حدود ۲۰ هزارتن ازشمال به شهر میامی، جنوب به جنگل گلستان و گالیکش ، از شرق به شهرستان های گرمه وجاجرم خراسان شمالی و ازغرب به بخش بسطام وخوش ییلاق متصل می باشد.

این بخش دارای جاذبه های گردشگری مانند سدکالپوش ، غار ثوم و آبشار نام نیک و جنگل های دشت شاد وحسین آباد است. کالپوش از مناطق مهم تولیدات کشاورزی استان سمنان محسوب می‌شود. 

شهرستان میامی با جمعیتی حدود ۴۰ هزار تن در شرق استان سمنان قرار دارد.  

برچسب‌ها