سنندج - ایرنا - رییس دانشگاه کردستان گفت: در جدیدترین لیست رتبه‌بندی دانشگاه‌های جوان جهان تایمز۲۰۲۱، دانشگاه کردستان موفق به کسب رتبه ۱۶۵ شد.

رحمت صادقی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: نظام رتبه‌بندی آموزش عالی تایمز، دانشگاه‌های جوان (دانشگاه‌هایی با قدمت کمتر از ۵۰ سال) را بر اساس ماموریت‌های اصلی آنان شامل تدریس، پژوهش، انتقال دانش و چشم انداز بین‌المللی مورد ارزیابی قرار می‌دهد و هر ساله لیست دانشگاه‌های جوان برتر جهان را منتشر می‌سازد.

وی افزود: ارزیابی دانشگاه‌های جوان همانند ارزیابی کلی دانشگاه‌های جهان بر اساس ۱۳ شاخص‌ در قالب پنج معیار آموزش (۳۰ درصد)، پژوهش (۳۰ درصد)، استنادات (۳۰ درصد)، وجهه بین‌المللی ( ۷.۵ درصد) و درآمد از صنعت ( ۲.۵ درصد) و با تغییرات مقدار وزن توزیع شده در بین شاخص‌ها صورت می‌گیرد.

رییس دانشگاه کردستان اضافه کرد: در جدیدترین رتبه‌بندی دانشگاه‌های جوان جهان تایمز، ۴۷۵ دانشگاه از سرتاسر جهان مورد ارزیابی قرار گرفت که  بر اساس نتایج منتشر شده دانشگاه صنعتی نانیانگ سنگاپور ، دانشگاه پی اس ال فرانسه و دانشگاه علم و صنعت هنگ کنگ به ترتیب جایگاه اول تا سوم را به خود اختصاص دادند.

صادقی گفت: همچنین در این لیست اسامی ۲۶ دانشگاه ایرانی دیده می‎‌شود که این آمار نسبت به سال ۲۰۲۰ با تعداد ۲۰ دانشگاه با رشد قابل ملاحظه‌ای همراه بوده است و دانشگاه کردستان در دومین سال حضور خود در این رتبه‌بندی با کسب رتبه ۱۶۵ در سال ۲۰۲۱ در مقایسه با رتبه ۳۰۰-۲۵۱ در سال ۲۰۲۰ توانسته است جایگاه خود را در بین دانشگاه‌های جوان جهان ارتقا دهد.

وی تاکید کرد: براساس نتایج کشوری این رتبه‌بندی، دانشگاه کردستان موفق به کسب رتبه هشت در بین دانشگاه‌های ایرانی(جامع، صنعتی و علوم پزشکی) و رتبه چهار در بین دانشگاه‌های جامع کشور شده است.

رییس دانشگاه کردستان یادآور شد: این دانشگاه در ارزیابی‌های اخیر پایگاه رتبه‌بندی تایمز موفق به کسب رتبه ۸۰۰-۶۰۱ در رتبه‌بندی جهانی، رتبه ۱۳۳ در رتبه‌بندی دانشگاه‌های آسیایی و در نخستین حضور خود در نظام رتبه‌بندی موضوعی شانگهای ۲۰۲۱ موفق به کسب رتبه ۴۰۰-۳۰۱ در حوزه علوم کشاورزی در بین دانشگاه‌های جهان شد.

دانشگاه کردستان در سال ۱۳۵۳ کار خود را با عنوان دانش‌سرای عالی سنندج وابسته به دانشگاه تربیت معلم تهران آغاز کرد و در ادامه به عنوان یکی از پردیس‌های دانشگاه رازی کرمانشاه درآمد و در سال ۱۳۷۰ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران، این مرکز آموزش عالی را با عنوان «دانشگاه کردستان» به رسمیت شناخت.

این دانشگاه هم اکنون هشت دانشکده شامل زبان و ادبیات، علوم انسانی و اجتماعی،  علوم پایه، کشاورزی، منابع طبیعی، مهندسی، هنر و معماری، علوم‌ پایه و فنی - مهندسی بیجار است و در حال حاضر بیش از ۱۲ هزار دانشجو در ۵۶ رشته کارشناسی،  ۱۱۴ رشته کارشناسی ارشد و ۳۰ رشته دکترا در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.

این دانشگاه با پذیرش بیش از ۶۰۰ دانشجوی خارجی توانسته است در بعد بین المللی هم حرف‌هایی برای گفتن داشته باشد.