به گزارش ایرنا، رحمت صادقی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: نظام رتبهبندی آکادمیک دانشگاههای جهان یا شانگهای از معتبرترین نظامهای رتبهبندیهای جهانی است و نتایج آن توسط دانشگاه شانگهای چین منتشر میشود که دانشگاه کردستان با کسب رتبه ۴۰۰-۳۰۱ در بین دانشگاههای برتر جهان قرار گرفت.
وی افزود: در رتبهبندی موضوعی شانگهای، دانشگاهها در ۵۴ موضوع علمی متفاوت در قالب ۵ حوزه اصلی (علوم طبیعی، مهندسی، علوم زیستی، علوم پزشکی و علوم اجتماعی) و بر اساس پنج شاخص خروجی پژوهش (شمار انتشارات در نشریههای چارک نخست)، تأثیر پژوهش (استنادات)، همکاری بینالمللی، کیفیت پژوهش و جوایز علمی بینالمللی مورد ارزیابی قرار میگیرند.
رییس دانشگاه کردستان اضافه کرد: بر اساس رویکرد ارزیابی این نظام رتبهبندی، دانشگاههایی که تعداد انتشارات آنها در هر حوزه علمی از حد معینی بیشتر باشد در لیست رتبهبندی موضوعی قرار خواهند گرفت.
صادقی یاداور شد: در فهرست نهایی منتشر شده، تعداد ۳۴ موسسه علمی ایرانی وجود دارد و دانشگاه کردستان در نخستین حضور خود، در حوزه علوم کشاورزی که شامل رشتههای زراعت، باغبانی، علوم خاک، شیلات، جنگلداری، علوم دامی و علوم گیاهی است موفق به کسب رتبه ۴۰۰-۳۰۱ در بین دانشگاههای جهان شد.
دانشگاه کردستان در سال ۱۳۵۳ کار خود را با عنوان دانشسرای عالی سنندج وابسته به دانشگاه تربیت معلم تهران آغاز کرد و در ادامه به عنوان یکی از پردیسهای دانشگاه رازی کرمانشاه درآمد و در سال ۱۳۷۰ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران، این مرکز آموزش عالی را با عنوان «دانشگاه کردستان» به رسمیت شناخت.
این دانشگاه هم اکنون هشت دانشکده شامل زبان و ادبیات، علوم انسانی و اجتماعی، علوم پایه، کشاورزی، منابع طبیعی، مهندسی، هنر و معماری، علوم پایه و فنی - مهندسی بیجار است و در حال حاضر ۱۱ هزار و ۲۰۰ دانشجو در ۵۶ رشته کارشناسی، ۱۱۴ رشته کارشناسی ارشد و ۳۰ رشته دکترا در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.
این دانشگاه با پذیرش ۴۹۲ دانشجوی خارجی توانسته است در بعد بین المللی هم حرفهایی برای گفتن داشته باشد.
نظر شما