به گزارش ایرنا، در این تفاهم نامه که روز یکشنبه به امضای برات قبادیان معاون آموزش، پژوهش و فناوری بهروز ابطحی رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی رسید، طرفین توافق کردند که در زمینههای پژوهشی و آموزشی، طرحهای تحقیقاتی در حوزه دریا و رفع نیازهای فناورانه بخش اقیانوسی کشورهمکاری دوجانبه داشته باشند.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت در حاشیه امضاء این تفاهم نامه در سخنانی اظهارکرد: دانشگاه صنایع و معادن ایران یک دانشگاه تخصصی برای مدیریت آموزش و پرورش است که از ظرفیت ها و توانمندی های داخل کشور استفاده می کند و از سویی پژوهشگاه اقیانوس شناسی و علوم جوی تنها پژوهشگاه تخصصی بزرگ در سطح ملی و بین المللی است.
برات قبادیان تصریح کرد: بر اساس این تفاهمنامه از ظرفیت های دانشگاه صنایع و معادن ایران در راستای ارتقاء سطح دانش و فناوری در حوزه اقیانوسی استفاده خواهد شد.
رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی نیز گفت : ایران با بیش از پنج هزار و ۷۰۰ کیلومتر ساحل به منابع دریایی ارزشمندی دسترسی دارد و انتظار می رود انعقاد این تفاهمنامه با دانشگاه صنایع و معادن ایران در توسعه دریامحور نقش موثری داشته باشد.
بهروز ابطحی اظهارامیداوری کرد که این تفاهم نامه موجب توسعه صنعتی و فناورانه دریامحور و استفاده از منابع دریایی با ملاحظات زیست محیطی شود.
به گزارش ایرنا، بهرهبرداری از اقیانوسها و دریاها به لحاظ حمل و نقل، تجارت، منابع غذایی و دارویی، منابع معدنی و امنیت کشورهای ساحلی از اهمیت بسیار ویژهای در جهان برخوردار است.
نظر به این اهمیت و با توجه به اینکه پهنه گستردهای از قلمرو سرزمین ایران را کرانه های آبی تشکیل میدهد، وجود یک مؤسسه ملی فعال در زمینه های مختلف علوم دریایی و اقیانوسی در جمهوری اسلامی ایران، همواره از اهمیت راهبردی برخوردار بوده است.
بر این اساس، مرکز ملی اقیانوسشناسی با توجه به توافق صورت گرفته بین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در سال ١٣٧٠ تأسیس شد و در نهایت شورای گسترش آموزش عالی در خرداد ۱۳۹۲ با ارتقای مؤسسه ملی اقیانوسشناسی به پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی با سه پژوهشکده و سه مرکز ملی و یک مرکز منطقه ای موافقت کرد.
پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی و علوم جوی تحت پوشش وزرات علوم، تحقیقات و فناوری فعالیت می کند.