به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، در این تفاهم نامه در ۹ ماده و ۴ نسخه و به مدت ۵ سال که به امضای عبدالغفور بادپا رییس دانشگاه بین المللی چابهار و مرتضی توکلی رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی رسید، طرفین متعهد شدند برای همافزایی علمی، آموزشی و پژوهشی در جهت ایفای نقش مؤثر و فعال در مسئولیت های اجتماعی و در راستای تحقق اهداف متعالی نظام جمهوری اسلامی ایران، همکاری کنند.
برگزاری دورههای آموزشی و پژوهشی مشترک در سطوح مختلف، بهبود فرایندهای آموزشی و پژوهشی، برگزاری دوره های آموزش کارآفرینی و مهارت افزایی و تربیت و آموزش کارآفرینان در سطح استانی و ملی، همکاری برای اشتراک توانمندیهای تخصصی اعضای هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی، همسوسازی پژوهشها، آموزشها و توسعه زیرساخت های تخصصی دانشگاهها به سمت پاسخگویی به مطالبات علمی و نیازمندیهای تخصصی پژوهشی و فناوری کشور، تعمیق شناخت جامعه علمی و فناوری کشور از مسائل، نیازها و چالش های بخش های مختلف کشور و جهتدهی در اجرای پروژه های متناسب با نیاز و اولویتها و پاسخگویی به مطالبات و نیازمندیهای تخصصی دانشی و فناورانه بخش های مذکور، ایجاد زمینه برای سرمایهگذاری بخش خصوصی در حوزه فناوریهای پیشرفته و ایدههای نو، گسترش فعالیتهای بینالمللی اعم از پذیرش دانشجو، طرحهای اجرایی و پژوهشی فراملی، از اهم مفاد این تفاهم نامه به شمار می رود.
شماری از اهداف مدنظر این تفاهمنامه
۱. ایجاد سازوکار و بسترهای چابک لازم برای به کارگیری ظرفیت های طرفین به منظور پاسخگویی به نیازمندیها و مطالبات علمی فناورانه و آموزشی حال و آینده کشور
۲. همکاری در ایجاد و سازماندهی خوشه ها و شبکه های پژوهشی تخصصی و انجمنهای علمی طرفین و هدایت ظرفیت ها و توانمندی ها در پاسخگویی به مطالبات آموزشی، پژوهشی و فناوری
۳. تسهیل رویههای حقوقی و مالی طرفین در جهت عقد قراردادهای اجرایی، پژوهشی و آموزشی
۴. بهره مندی از ظرفیت های تخصصی طرفین در کمیسیون ها، کارگروه های تخصصی و اتاق های فکر مشترک
۵. همکاری پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی در جهت تأسیس و راه اندازی رشته های آموزشی جدید در دانشگاه چابهار با معرفی اعضای هیأت علمی وابسته با رعایت ملاحظات قانونی
۶. اشتراک توانمندیها و امکانات برای جذب بیشتر دانشجویان بینالمللی در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی و دانشگاه بین المللی چابهار
۷. همکاری مشترک در تبادل اعضای هیات علمی و دانشجویان بر اساس مقررات مربوطه
۸. اشتراک توانمندی ها و امکانات در جهت برگزاری دوره های آموزشی ملی و بین المللی
۹. استفاده طرفین از امکانات و فضاهای کارگاهی، آموزشی و رفاهی در راستای اجرای برنامه های مشترک
۱۰. توسعه فضاها و کارگاه های تخصصی مطابق با نیازهای طرفین
۱۱. برگزاری دوره های آموزشی، سمینارها، کنفرانس ها، نمایشگاه ها و کارگاه های تخصصی با همکاری طرفین
۱۲. هدایت توانمندی های مرکز رشد و شرکت های دانش بنیان تابعه به سمت نیازهای طرفین تفاهم نامه
۱۳. کمک به توسعه و تقویت استارتتاپها و طرحهای نو خدمات رسان
۱۴. هدایت و حمایت مادی و معنوی پایان نامه های تحصیلات تکمیلی طرفین در موضوعات مورد نیاز کشور
۱۵. همکاری مشترک در توسعه رشته های تحصیلات تکمیلی و ارائه خدمات مشاوره ای مورد نیاز طرفین تفاهم نامه
پیرو این تفاهم نامه مقرر شد برای انجام اقدامات پیش بینی شده در تفاهم نامه، کارگروه همکاری مشترک با وظایف: سیاستگذاری، هدایت و پیگیری مستمر اجرای این تفاهم نامه، نظارت بر عملکرد همکاری های علمی و توسعه تعاملات پژوهشی، پیشنهاد آیین نامه ها و دستورالعمل های اجرایی مورد نیاز، تعریف موضوعات مشخص همکاری، با حضور نمایندگان طرفین تشکیل شود و طی اولین جلسه مشترک نمایندگان معرفی و اعضا کارگروه همکاری مشترک اعم از حقیقی یا حقوقی تعیین شوند.
به گزارش ایرنا، مرکز ملی اقیانوس شناسی با توجه با توافق صورت گرفته بین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) اواخر سال ۱۳۷۰ تاسیس شد. شورای گسترش آموزش عالی کشور با ارتقای آن به موسسه ملی اقیانوس شناسی در سال ۱۳۸۸ موافقت قطعی کرد. این موسسه در بیست و دومین سال تاسیس یعنی اردیبهشت ۱۳۹۲ با موافقت شورای گسترش آموزش عالی به موسسه ملی اقیانوس شناسی به پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی ارتقا یافت.
چشم انداز فعالیت های پژوهشگاه که سازگار با اهداف برنامه های ایران ۱۴۰۴ تدوین شده است، ارتقای آن به پژوهشگاه برتر ملی در قلمرو مطالعات علوم پایه، علوم انسانی، مهندسی و فناوری اقیانوسی و جوی در کشور، تبدیل آن به نهادی پیشرو در حوزه مطالعات اقیانوس شناسی و علوم جوی در منطقه و مرجعی معتبر و پاسخگو در عرصه جهانی است.
اکنون چهار مرکز پژوهشی زیرمجموعه پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی کشور با عنوان های مرکز اقیانوس شناسی دریای عمان و اقیانوس هند (چابهار)، مرکز اقیانوس شناسی دریای خزر (نوشهر)، مرکز اقیانوس شناسی خلیج فارس (بوشهر) و مرکز اقیانوس شناسی مرکز خلیج فارس (بندر عباس) فعالیت میکنند.
نظر شما