بجنورد-ایرنا- عملیات اجرای سامانه‌های آبیاری نوین در سطح ۳۰۰ هکتار از اراضی بجنورد با صرف ۷۹ میلیارد ریال روز دوشنبه آغاز شد و همرمان طرح ۱۰۸ هکتاری تجهیز شده به این نوع آبیاری نیز به بهره‌برداری رسید.

 رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در آیین بهره برداری از طرح های آبیاری نوین اظهار داشت: یکی از سیاست های اولویت دار وزارت جهاد کشاورزی توسعه سامانه های نوین آبیاری است.

عبدالله یوسفی افزود: در این راستا با وجود اینکه کشور با مشکلات اقتصادی، منابع مالی و تحریم ها مواجه است اما تخصیص اعتبار برای اجرای این گونه طرح ها هیچ گونه محدودیت اعتباری ندارد و منابع مالی به صورت نقدی تامین می شود.

وی گفت: در سال گذشته ۳۴۰ میلیارد ریال برای اجرای این سامانه های آبیاری نوین مصوب شد که به کشاورزانی که متقاضی اجرای آن بودند بدون رعایت سقف کمک شد.

یوسفی خاطرنشان کرد: دولت به ازای هر هکتار در اجرای طرح های آبیاری قطره ای ۳۰۰ میلیون ریال، آبیاری بارانی  ۲۵۰ میلیون ریال و کم فشار حدود ۹۰ میلیون ریال کمک بلاعوض می دهد و هزینه های مطالعه، طراحی و مشاور هم به صورت بلاعوض تامین می کند.

وی تاکید کرد: اجرای پروژه های نوین آبیاری در شرایط کنونی خشکسالی و کمبود منابع آب کمک زیادی برای افزایش بهره بری خواهد کرد که کشاورز از آب استحصال شده از رودخانه، قنات، چشمه یا چاه حداکثر استفاده را ببرد و آب در مسیر انتقال و بهره برداری در سطح مزرعه و باغ کمتر هدر رود.

یوسفی افزود: راندمان آبیاری نیز از ۳۵ درصد شرایط متعارف تا ۷۰ و ۹۰ درصد افزایش می یابد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بجنورد نیز گفت: این شهرستان قابلیت اجرای هفت هزار هکتار سامانه های آبیاری نوین را دارد که حدود یکهزار و ۵۰۰ هکتار قبل از سال ۹۹ اجرا شده است.

یحیی رمضانی افزود: عملیات اجرایی ۴۰۸ هکتار آبیاری نوین با اعتبار پیش بینی شده ۷۹۰ میلیارد ریال از خرداد سال گذشته تاکنون در اراضی این شهرستان در حال انجام است که از این میزان ۱۰۸ هکتار افتتاح  و ۳۰۰ هکتار کلنگ زنی شد.

وی گفتپک اجرای ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار  ار اراضی شهرستان  به سامانه های آبیاری نوین نیز در دست مطالعه است.

در  هشت سال گذشته  ۱۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی این استان مجهز به سامانه های آبیاری نوین شد و در مجموع هم اکنون ۳۸ هزار هکتار از اراضی استان زیر پوشش این سیستم قرار گرفت. 

استان خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار از  مساحت این استان را اراضی کشاورزی تشکیل می دهد که از جمعیت ۸۶۳ هزار نفر حدود ۳۸ درصد در بخش کشاورزی اشتغال دارند که این میانگین در سطح ملی حدود ۱۹ درصد اعلام شده است.
براساس آمار سالانه ۱.۵ میلیون تن محصولات کشاورزی از این اراضی برداشت می شود که ارزش اقتصادی این بخش به حدود ۱۰۰ هزار میلیارد ریال می رسد.