دکتر حسن محمدزاده روز دوشنبه در نشست خبری اظهار داشت: در ۲ ماهه امسال هزار و ۵۴۸ نفر با موضوع نزاع و درگیری به پزشکی قانون مراجعه کردند.
وی افزود: در سال ۹۹، پرونده های نزاع و درگیری، سبب شد تا پای هشت هزار و ۳۰ نفر شامل پنج هزار و ۳۴۹ نفر مرد و ۲ هزار و ۶۸۱ نفر زن به پزشکی قانونی مراجع کنند.
مدیرکل پزشکی قانونی خراسان شمالی افزود: شهرستان های شیروان، اسفراین، فاروج، بجنورد و مانه و سملقان به ترتیب بیشترین آمار نزاع به لحاظ جمعیت را دارند.
وی با اشاره به اینکه آمار پرونده های نزاع و درگیری در پزشکی قانونی استان در ۲ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال ۳.۹ درصد رشد داشته است، گفت: آمار نزاع و درگیری دراستان بالا است در سال ۹۹ رتبه استان در این زمینه در میان استان ها پنج بود.
مدیرکل پزشکی قانونی خراسان شمالی تصریح کرد: جایگاه استان در این زمینه از رتبه ۱۱ در سال ۹۸ به رتبه پنج در سال گذشته رسید.
وی در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه جایگاه استان در زمینه فوتی در تصادف هم مناسب نیست خاطرنشان کرد: در سال ۹۹، ۲۱۲ نفر در حادثه های ترافیکی درون و برون شهری استان فوت کردند، هر چند این آمار نسبت به سال ماقبل اندکی کاهش دارد اما این آمار در استان جای نگرانی دارد.
محمدزاده خاطرنشان کرد: در ۲ ماهه امسال ۳۴ نفر در حادثه های رانندگی استان فوت کردند که نسبت به مدت مشابه پارسال بیش از هشت درصد کاهش دارد.
وی گفت: در سال ۹۹ چهار هزار و ۲۰۱ نفر مصدوم حادثه های رانندگی در پزشکی قانونی استان مورد معاینه قرار گرفند که این رقم نسبت به سال ماقبل ۲۲.۱ درصد کاهش دارد.
مدیرکل پزشکی قانونی خراسان شمالی با بیان اینکه در سال ۹۹، آمار مصدومان تصادف این استان را در رتبه چهارم استان های کشور قرار داد خاطرنشان کرد: در ۲ ماه امسال ۶۴۴ نفر مصدوم حادثه های ترافیکی به این اداره کل مراجعه کردند که این رقم نسبت به مدت مشابه پارسال با ۷.۳ رشد روبه رو است.
وی افزود: جایگاه خراسان شمالی در زمینه مصدومان رانندگی با سه پله سقوط نسبت به سال ۹۸، در سال ۹۹ به چهار رسید و در زمینه تعداد فوتی ها از رتبه ۱۲ در سال ۹۸ به رتبه ۱۰ در سال ۹۹ رسید.
مدیرکل پزشکی قانونی خراسان شمالی اظهار داشت: در این استان بجنورد شیروان اسفراین و مانه و سملقان بیشترین میزان مراجعان را به پزشکی قانونی در این زمینه داشته اند.
وی دربخش دیگر سخنان خود درباره چالش های پیش روی پزشکی قانونی، کمبود نیروی انسانی را از دغدغه ها عنوان کرد و گفت: اکنون تنها ۴۰ درصد از چارت سازمانی این اداره کل دارای تصدی است و مابقی بلاتصدی است.
وی افزود: با توجه به کمبود نیروی انسانی، سازمان پزشکی قانونی در سال های آتی با خلاء نیروی کارشناس برای خدمات رسانی به جامعه روبه رو خواهد بود.
محمدزاده خاطرنشان کرد: یکی دیگر از دغدغه ها، نامناسب بودن محیط و فضای اداری پزشکی قانونی در برخی از شهرستان ها است، در شهرستان راز و جرگلان موریانه زدگی ساختمانی که پزشکی قانونی در آن مستقر است، پرونده ها را در معرض تهدید قرار داده است.
وی گفت: در تلاش هستیم تا در شهرستان راز و جرگلان، ساختمان مناسب خریداری شود، در شهرستان های شیروان و جاجرم بهره برداری از ساختمان در حال ساخت، معطل تامین حدود ۳۰ میلیارد ریال است تا با تکمیل ۱۰ درصد باقیمانده، فضای مناسبی برای مراجعان ایجاد شود.
مدیرکل پزشکی قانونی خراسان شمالی افزایش قیمت ها را از دیگر چالش ها برای انجام خدمات در آزمایشگاه، سالن تشریح و تامین مواد مصرفی عنوان کرد.
استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از این جمعیت در روستاها سکونت دارند.