مهاباد- ایرنا- نایب رییس مجلس شورای اسلامی گفت: ملت قهرمان ایران هیچگاه یاد و خاطره پایمردی و مظلومیت شهدای سرافراز بمباران شیمیایی سردشت، مصدومان و دردهای این فاجعه انسانی هرگز فراموش نخواهند شد.

به گزارش ایرنا، علی نیکزاد شامگاه دوشنبه در سفر به شهرستان مرزی سردشت که به مناسب سالروز بمباران شیمیایی این شهرستان انجام گرفت در جمع مردم و مرزداران این خطه با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای این حادثه افزود: این فاجعه بزرگ که به عنوان نخستین حمله شیمیایی پس از جنگ جهانی اول به یک شهر در تاریخ ثبت شده نشاندهنده مظلومیت جمهوری اسلامی ایران است. 

وی اضافه کرد: این اقدام غیرانسانی که با همکاری کشورهای غربی و به سردمداری امریکا انجام گرفت صفحه رسوایی حامیان دروغین حقوق بشر به شمار می رود و با گذشت بیش از سه دهه دردهای ناشی از آن التیام نیافته است.

نیکزاد اظهار داشت: مردم سردشت نماد شجاعت، پایمردی و وفاداری به نظام جمهوری اسلامی هستند زیرا با وجود بمباران این شهر همچنان مقاومت کرده و در طول هشت سال دفاع مقدس برابر دشمن جانانه ایستادگی کردند.

وی با تایید مشکلات عدیده ای که در زمینه های مختلف به ویژه اشتغال در این شهرستان مردم با آن مواجه هستند افزود: مجلس شورای اسلامی تمام تلاش خود را به کار خواهد گرفت تا در حد توان این مشکلات مرتفع شود.

نیکزاد، نمایندگان مجلس کنونی را خدمتگزاران به خانواده های شهدا و ایثارگران عنوان کرد و ادامه داد: دولت سیزدهم نیز بدون شک تمام تلاش خود را برای رسیدگی به مشکلات مناطق محروم از جمله سردشت انجام خواهد داد.

در این مراسم محمد مهدی شهریاری استاندار آذربایجان غربی، کمال حسین پور نماینده سردشت و پیرانشهر در مجلس شماری از معاونان استاندار و روسای دستگاه های اجرایی استان نیز حضور داشتند.

نیکزاد در این سفر همچنین با حضور در گلزار شهدای سردشت به مقام شامخ شهدای این شهرستان به ویژه شهدای بمباران شیمیایی ادای احترام کرده و با خانواده شماری از مصدومان و شهدای بمباران شیمیایی نیز دیدار کرد.

در بمباران شیمیایی سردشت در هفتم تیر ۱۳۶۶ رژیم بعثی عراق با استفاده از بمب های شیمیایی چهار نقطه پر ازدحام شهر سردشت از توابع استان آذربایجان غربی را مورد حمله قرار داد.

بمباران شیمیایی شهر مرزی سردشت فجیع ترین تهاجم شیمیایی بود که آثار و مشکلات منفی بسیاری به وجود آورد و این شهر اولین شهر قربانی جنگ افزارهای شیمیایی در جهان پس از بمباران هسته ای هیروشیما نامیده شده است.

این شهرستان با ۱۲۰ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان غربی و هم مرز با کشور عراق واقع شده است.