میترا جاودان روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: با توجه به اینکه رشد مطلوب دوران جنینی و نوزادی برای داشتن یک زندگی سالم بسیار مهم است بنابراین رعایت الگوی صحیح غذایی در دوران بارداری و شیردهی به منظور تامین مواد مغذی و مقوی برای جنین و نوزادان از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی اضافه کرد: به دنبال شیوع کووید -۱۹ و ابتلا مادران باردار و شیرده به این بیماری یکی از مهمترین نکات مورد تاکید در زمان ابتلا به کرونا مصرف آب و مایعات کافی است.
کارشناس تغذیه گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار داشت: به منظور تامین آب مورد نیاز بدن، مصرف مایعاتی چون سوپ مرغ، آب میوه طبیعی، دمنوشهای گیاهی را باید به میزان استاندارد افزایش داد.
جاودان بر ضرورت افزایش وعده ای غذایی و کاهش حجم آن تاکید کرد و گفت: مادران باردار و شیرده مبتلا به کرونا باید از مصرف غذاهای پُرچرب و پر ادویه پرهیز کنند.
کارشناس تغذیه گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار داشت: در صورت نداشتن تحمل نوشیدن شیر گاو، بهتر است مادران بادار و شیرده کرونایی از مواد غذایی جایگزین مانند ماست، پرو بیوتیک، انواع پنیر کم چرب و دوغ کم نمک استفاده کنند.
جاودان مصرف منابع پروتیین گیاهی مانند انواع حبوبات و غلات در وعده های غذایی، مصرف همزمان غلات و حبوبات نظیر عدس پلو و ماش پلو، خوردن مواد غذایی غنی از ویتامین و املاح به خصوص انواع میوه ها و سبزی های تازه و فصل، گنجاندن سبزیجات رنگی شامل اسفناج، جعفری، هویج، کدو حلوایی، گوجه فرنگی و سیب زمینی در برنامه غذایی روزانه خود استفاده کنند.
وی ادامه داد: خوردن روزانه یک عدد تخم مرغ آب پز سفت، استفاده از انواع مغزها و آجیل کم نمک به عنوان میان وعده و خوردن تکه های میوه یخ زده برای کنترل تهوع ناشی از بیماری مورد تاکید است.
هم اینک همه شهرستان های تابعه استان همدان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند.