حسن حسینی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود: از ۱۲ تیرماه امسال جوازهای تاسیس برای سرمایه گذاران صنعتی در حوزه های مختلف توسط خانه صنعت، معدن و تجارت استان و با نظارت سازمان صمت صادر میشود.
وی با اشاره به برخی تفویض اختیارات از سوی قوه قضاییه ادامه داد: در هفته جاری طی مراسمی سازمان داوری در خانه های صنعت، معدن و تجارت افتتاح شد و رسیدگی به پرونده های مربوط به صنایع به نمایندگان بخشهای اقتصادی واگذار گردید، از سوی دیگر قرار است در جهت روان سازی و مانع زدایی از بخش تولید، سازمان ثبت اسناد و املاک نیز بخشی از اختیارات خود را به خانه های صنعت واگذار کند.
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: برگزاری مراسم روز ملی صنعت و معدن توسط بخش خصوصی این استان کم نظیر بوده و همواره همدلی بین سازمان صمت و تشکلهای بخش خصوصی در این زمینه وجود داشته است.
وی افزود: با توجه به اینکه اخباری مبنی بر احتمال موج پنجم شیوع کرونا به گوش می رسد، مسوولان خواستار به تعویق انداختن برگزاری مراسم روز ملی صنعت و معدن شدهاند.
حسینی ادامه داد: فعالان بخش خصوصی خراسان رضوی از همان روزهای ابتدای شیوع کرونا برای واردات واکسن و واکسینه کردن کارکنان خود و تقبل هزینه های آن اعلام آمادگی کرده و مکاتباتی را در این زمینه انجام دادند اما وزارت بهداشت با این اقدام موافقت نکرده است.
وی گفت: واحدهای برگزیده صنعتی خراسان رضوی در سایت خانه صنعت استان اعلام شده است که متعاقب آن با حضور نمایندگان بخشهای دولتی و خصوصی این واحدها ارزیابی و بهترین آنها برای حضور در مراسم ملی صنعت و معدن استان انتخاب می شوند.
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در خصوص استخراج رمزارزها توسط واحدهای صنعتی افزود: ایران به دلیل ارزان بودن انرژی در آن، بهشت تولید رمزارزها است و دولت در بخشهایی از این موضوع حمایت کرده اما درصدد است مانع گسترش آن شود.
وی ادامه داد: با این حال تاکنون هیچ دستگاه اجرایی در کشور تصمیم قطعی برای مبارزه جدی با دستگاه های غیرمجاز استخراج رمزارز نگرفته است، اگر واحد صنعتی اقدام به استخراج غیرقانونی رمزارز کند، خانه صنعت از آن به عنوان یک کارفرمای متخلف حمایت نمی کند لذا باید برخوردها قاطع و بازدارنده باشد و با جریمه یک واحد صنعتی متخلف، استفاده از ماینرها کم نمی شود و باید واحد متخلف تعطیل گردد.
حسینی بخشی نگری را از مشکلات حوزه اقتصادی دانست و گفت: دستگاه های اجرایی رویه ثابت در حمایت از تولید و مانع زدایی از آن را در پیش نگرفته اند و هر دستگاه در این زمینه به تنهایی عمل می کند و هماهنگی لازم در این زمینه وجود ندارد.
وی افزود: با وجود همه مشکلات وضعیت بخش صنعت استان مطلوب است و برخی واحدها به صورت سه نوبته فعالیت دارند، با این حال براساس گزارش سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ۱۲.۵ درصد از واحدهای صنعتی استان و معادل ۶۷۰ واحد تعطیل هستند که این آمار دقیق نیست.
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ادامه داد: مرجع معتبری برای ارایه آمار دقیق از وضعیت صنعت وجود ندارد با این حال خانه صنعت در حال طراحی سیستم نرم افزاری است تا واحدهای صنعتی موظف شوند اطلاعات خود را به صورت مستمر وارد سامانه کرده و آن را ثبت نمایند تا آمار دقیق از نحوه فعالیت واحدها ارایه شود.