عطاءالله ابراهیمی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: اجرای شبکه آبیاری نوین در هر هکتار باعث کاهش میزان مصرف آب تا ۶۰ درصد میشود و اکنون بهازای هر یک مترمکعب آب ۱.۴ تا ۱.۵ کیلوگرم محصول کشاورزی تولید میشود که باید با اجرای روشهای جدید حداقل به ۲ کیلوگرم افزایش یابد و نیاز آبی کمتر شود.
ابراهیمی تصریح کرد: هماکنون برنامه اصلاح و تغییر الگوی کشت با هدف بهبود وضعیت نهرهای موجود و کاهش هدررفت آب در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی استان است.
رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: برای تجهیز هر هکتار زمین کشاورزی به شبکه آبیاری نوین ۲۲۵ میلیون ریال مشوق پرداخت میشود.
وی گفت: در سالهای اخیر با اذن مقام معظم رهبری اقدام خوبی در بخش کشاورزی رخ داده است که براساس آن برای اجرای سیستمهای آبیاری نوین در زمینهای کشاورزی، دولت تا ۸۵ درصد از هزینههای این طرح را بهصورت تسهیلات در اختیار کشاورزان قرار میدهد.
ابراهیمی تاکید کرد: این استان با برخورداری از افزونبر ۱۳۰ هزار هکتار زمین کشاورزی آبی و اجرای سامانه آبیاری نوین به سه روش بارانی، تیپ و زیرسطحی در ۶۷ هزار و ۸۰۰ هکتار از این زمینها، بعد از استان هرمزگان در جایگاه دوم کشور قرار دارد.
وی افزود: کشاورزان با همکاری مراکز خدمات جهادکشاورزی و ادارههای جهادکشاورزی در شهرستانهای ۱۰ گانه استان نسبت به توسعه کشتهای متراکم و گلخانهای و حذف کشتهای سنتی اقدام کنند.
ابراهیمی تصریح کرد: بخش کشاورزی بهطور مستقیم و غیرمستقیم بیشترین وابستگی به منابع آب را دارد که در این حوزه علاوه بر کمیت در آب کشاورزی، کیفیت و پراکنش منابع آبی نیز مهم است.
وی با اشاره به لزوم درک شرایط خشکسالی و سازگاری با این پدیده اشاره یادآور شد: باید در مصرف منابع آب، به خصوص در بخش کشاورزی بهعنوان یکی از پُرمصرفترین بخشهای منابع آب مدیریت بهتری داشته باشیم و کشاورزان خود را برای انطباق با این شرایط سازگار کنند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: در این راستا باید تغییر الگوی کشت و استفاده از ارقام مختلف با نیاز آبی کمتر مورد توجه باشد چرا که در گذشته سیاستگذاریهای اشتباهی رخ داده و بهجای مهار آبهای سطحی، به سمتوسوی استفاده از آبهای زیرزمینی در بخشهای مختلف بهخصوص حوزه کشاورزی اقدام شده است.
ابراهیمی تاکید کرد: باید تا زمان اصلاح وضعیت موجود، به سمت استفاده از آبهای سطحی رفت تا بتوان دشتهای ممنوعه و ممنوعهبحرانی استان را مدیریت و بیلان منفی آنها را مثبت کرد،بههمین منظور این استان کشت محصولات پُرآببَر مانند برنج را در حوضه زایندهرود ممنوع کرده است و انتظار است استانهای دیگر هم این برنامه را عملیاتی کنند.
ابراهیمی تصریح کرد: کشت محصولات مقاوم در برابر امراض و بیماریها و سازگار با شرایط خشکسالی در دستور کار جهاد کشاورزی استان قرار دارد.
به گزارش ایرنا، مجموع خسارت وارد شده به بخشهای مختلف کشاورزی و سرمازدگی باغهای چهارمحال و بختیاری در سالزراعی جاری ۲۶ هزار و ۶۶۲ میلیارد ریال برآورد و اعلام شد که این میزان خسارت باعث کاهش ۴۷۹ هزار و ۴۲۹ تن انواع محصولات کشاورزی، باغی، دام و طیور و آبزیان در استان شده است.
خشکسالی یک پدیده طبیعی محسوب میشود و در طول ۱۰ سال گذشته حدود ۹۳ درصد چهارمحال و بختیاری درگیر خشکسالی خفیف، متوسط، شدید و بسیار شدید بوده تا این استان بعد از کرمانشاه دومین استان خشک لقب بگیرد.
هماکنون ۲۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی، ۳۴۲ هزار هکتار جنگل، یک میلیون و ۹۳ هزار هکتار مرتع در چهارمحال و بختیاری وجود دارد.
سالانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، زراعی، باغی و شیلات و آبزیان در چهارمحال و بختیاری تولید و روانه بازار مصرف میشود.