۴۵ درصد زمین‌های کشاورزی شهرستان بروجن به‌علت خشکسالی کشت نمی‌شود

شهرکرد- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بروجن با اشاره به تشدید خشکسالی گفت: هم‌اکنون ۴۵ درصد زمین‌های قابل کشت محصولات کشاورزی این شهرستان به‌علت پدیده خشکسالی، کشت نمی‌شود.

شهریار بابادی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: هم‌اینک ۴۰ هزار هکتار زمین کشاورزی قابل کشت در شهرستان بروجن وجود دارد که ۲۲ هزار هکتار آن به کشت محصولات کشاورزی اختصاص دارد و ۱۸ هزار هکتار کشت نمی‌شود.

وی افزود: سالانه ۲۲ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی شهرستان بروجن شامل هفت هزار هکتار زمین دیم و ۱۵ هزار هکتار زمین آبی به کشت انواع محصولات اختصاص می‌یابد.

بابادی به تجهیز ۲۰ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی شهرستان بروجن به شبکه آبیاری نوین اشاره و تصریح کرد: این شهرستان جزو استان‌های برتر کشور در این شاخص است.

وی یادآور شد: به‌علت بروز پدیده خشکسالی در افزون‌بر ۱۲ سال گذشته در چهارمحال و بختیاری و کاهش شدید منابع آب، هم‌اکنون حدود پنج هزار هکتار از زمین‌های مجهز به به شبکه آبیاری نوین کشت نمی‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بروجن تغییر الگوی کشت در شرایط کنونی را لازمه اصلی بخش کشاورزی دانست و اظهار داشت: هم‌اینک ۱۷ هکتار فضای گلخانه‌ای در این شهرستان وجود دارد که از این سطح ۱۲ هکتار در حال بهره‌برداری و پنج هکتار در حال ساخت است.

وی با اشاره به صدور مجوز و پروانه تاسیس برای راه‌اندازی ۳۵ هکتار گلخانه جدید در شهرستان بروجن گفت: در یک اُفق چهار ساله فضای گلخانه‌ای در این شهرستان به ۱۵۰ تا ۲۰۰ هکتار افزایش می‌یابد.

بابادی تاکید کرد: هم‌اکنون طرح ۶ هکتاری فضای گلخانه‌ای در سفیددشت از توابع شهرستان بروجن با دریافت ۴۸۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی و طرح ۱۸ هکتاری مجتمع گلخانه‌ای بلداجی وارد مرحله اجرا شده است.

تغییر الگوی کشت و توسعه گلخانه‌ها در شهرستان بروجن ضروری است

۴۵ درصد زمین‌های کشاورزی شهرستان بروجن به‌علت خشکسالی کشت نمی‌شود

فرماندار بروجن نیز با اشاره به وضعیت نامطلوب منابع آب در این شهرستان گفت: تغییر الگوی کشت و توسعه گلخانه‌ها از مهم‌ترین و ضروری‌ترین نیازهای کشاورزی در این شهرستان به‌شمار می‌رود.

مسعود ملکی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: طراحی‌های مرتبط با راه‌اندازی پنج مجتمع گلخانه‌ای در نقاط مختلف شهرستان بروجن انجام شده است.

وی افزود: اجرای این طرح در صرفه‌جویی منابع آب، افزایش اشتغال، کاهش نرخ بیکاری، رونق اقتصادی و رشد تولیدات کشاورزی تاثیر مستقیم دارد.

ملکی تصریح کرد: به‌علت افزون بر ۱۲ سال گذشته و کاهش شدید منابع آب ۹۰ درصد قنات‌ها و چشمه‌های شهرستان بروجن خشک شده که احیای آن‌ها ضروری است.

وی یادآور شد: امسال ۱۱۲ میلیارد و ۵۶۰ میلیارد ریال برای حوزه کشاورزی، منابع‌طبیعی و آبخیزداری، منابع آب و حفاظت محیط زیست شهرستان بروجن اختصاص یافت.

به گزارش ایرنا، بهره‌برداران بخش کشاورزی شهرستان بروجن هفت هزار و ۸۰۰ خانوار هستند.

میانگین بارش‌های سال آبی جاری چهارمحال و بختیاری به ۲۹ میلیمتر رسید و این بارش‌ها در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته هفت درصد افزایش و در مقایسه با دوره مشابه میانگین بلندمدت ۵۱ درصد کاهش دارد.

چهارمحال و بختیاری سرچشمه رودخانه‌های زاینده‌رود، کارون و بخشی از دز است و افزایش یا کاهش بارش‌ها در این استان، استان‌های خوزستان، اصفهان و فلات مرکزی را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.

۹۶.۱ درصد مساحت چهارمحال و بختیاری درگیر خشکسالی است و این موضوع بر اُفت ذخایر آب زیرزمینی این استان به شدت تاثیر گذاشته است.

بروجن در ۶۰ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha