سمنان-ایرنا- مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دستی، فرش دستباف و احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور گفت: ۱۵۰ بنای تاریخی و گردشگری کشور تاکنون به ارزش یکهزار و ۶۵۰ میلیارد ریال به بخش خصوصی واگذار شد.

هادی میرزایی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: با وجود آسیب‌های ناشی از شیوع کرونا و کاهش جذب گردشگران، در زمینه واگذاری بناهای تاریخی کشور از ابتدای واگذاری به صندوق تاکنون، یکهزار و ۶۵۰ میلیارد ریال جذب سرمایه مستقیم و حدود سه‌هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری غیرمستقیم در بناهای تاریخی کشور محقق شد. 

وی ادامه داد: صندوق توسعه، حفظ و احیا با هدف بهره‌برداری و ارتقای بناهای تاریخی، از زمان تاسیس تاکنون طی ۱۵ سال اخیر ۷۵۴ مجموعه را در اختیار خود قرار داده است که تاکنون ۱۵۰ مجموعه تاریخی از این تعداد به بخش خصوصی واگذار شد. 

میرزایی اظهار داشت:طی یکسال و نیم گذشته با ۳۴ سفر استانی و بررسی بناهای تاریخی متعلق به صندوق، ۷۰ مجموعه تاریخی جهت حفظ و احیا واگذار شد. 

وی تصریح کرد: یکی دیگر از اقدامات صندوق فعال کردن ظرفیت بازاریابی، معرفی آثار و ظرفیت های طبیعی و تاریخی حوزه فعالان میراث فرهنگی است که فروش محصولات صنایع‌دستی را به صورت اینترنتی و در بستر اینترنت به همراه داشت. 

میرزایی خاطرنشان کرد: طی برنامه‌های پیش رو، تلاش می شود تا در آینده نزدیک ۵۰ مجموعه تاریخی دیگر با استفاده از فراخوان عمومی، به صورت شفاف و عاری از فساد به بخش خصوصی واگذار شود.

۲ تفاهم نامه صندوق احیا با سازمان‌های دولتی 

میرزایی از امضای تفاهم نامه با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، به عنوان ۲ اتفاق خوب یادکرد و گفت: طبق تفاهم نامه با وزارت تعاون، مقرر شد تا زمینه حمایت یکهزار میلیارد ریال در حوزه خانه خلاق و فرش دستباف انجام شود. 

وی افزود: با این تفاهم نامه سرمایه گذاران می‌توانند تا سقف پنج میلیارد ریال تسهیلات چهار درصد را از طریق ظرفیت کارا و صندوق توسعه ملی دریافت کنند. 

میرزایی ادامه داد: طبق تفاهم نامه با سازمان اوقاف و امور خیریه کشور نیز مقرر شد تا بناهای تاریخی تحت مالکیت سازمان اوقاف با شناسایی استان ها به صندوق معرفی و جهت واگذاری به بخش خصوصی واگذار و ظرفیت اقتصادی و احیای بنا فراهم شود. 

آثار تاریخی دامغان با نگاه ویژه و کاربری متنوع واگذار می‌شود 

میرزایی تصریح کرد: مجموعه بناهای تاریخی صندوق احیا در دامغان دارای قابلیت های فراوان و ظرفیت جذب سرمایه بسیار خوبی است که باید با معرفی بهتر و کاربری متناسب به دنبال جذب سرمایه‌گذار در این مجموعه‌ها بود.

وی افزود: طی روزهای اخیر، مجموعه کاروانسرای شاه عباسی دامغان با کاربری فرهنگی، اقامتی و پذیرایی و با رویکرد هتل-کاروانسراها ضمن ارائه خدمات فرهنگی و هنری واگذار شد. 

میرزایی اظهار داشت: خانه میر رحیمی دامغان نیز به عنوان خانه خلاق و خانه ابراهیمی (مدرسه حشمتیه) به عنوان اولین مدرسه دامغان به عنوان موزه آموزش و پرورش در شهر دامغان به بخش خصوصی واگذار می‌شود. 

وی چشمه علی دامغان را از بناهای تاریخی بی نظیر و باشکوه دانست و گفت: مجموعه چشمه‌علی دامغان با رویکرد حفاظت محور و بهره‌برداری صحیح واگذار می‌شود تا بتواند به عنوان یک مکان متفاوت و تفرجگاه برای گردشگران مورد استقبال عمومی قرار بگیرد. 

به گزارش ایرنا، مدیرعامل صندوق توسعه صنایع‌ دستی، فرش دستباف و احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور،  به منظور بازدید از چند بنای تاریخی و حضور در نشست با خبرنگاران به شهر دامغان سفر کرد.

شهرستان دامغان با قدمت هفت هزار ساله، دارای ۲ هزار اثر تاریخی و فرهنگی است که از این تعداد ۴۰۰ اثر شناسایی و تاکنون ۱۳۱ اثر ثبت ملی شدند.