به گزارش ایرنا، مهدی قاسمی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران افزود: کاروانسرای دامغان که پیشتر توسط صندوق توسعه صنایع دستی، فرش دستباف و احیا و بهرهبرداری از اماکن تاریخی و فرهنگ به مزایده گذاشته شده بود، پس از طی فرآیند اداری و مراحل قانونی و فسخ قرارداد سرمایهگذار قبلی، به سرمایهگذار جدید تحویل داده شد.
وی ادامه داد: این کاروانسرا با کاربری فرهنگی، اقامتی و پذیرایی با قرارداد ۲۰ ساله واگذار شده است که طبق زمان بندی ۲ سال اول صرف مرمت میشود.
قاسمی اضافه کرد: ۱۲۰ میلیارد ریال ارزش سرمایهگذاری این اثر تاریخی است که طبق برآورد و پیشبینی صندوق احیا، نیازمند ۴۰ میلیارد ریال هزینه مرمت است.
وی خاطر نشان کرد: این بنای تاریخی با سازه آجری مربوط به دوره صفوی است و در مرکز شهر دامغان قرار دارد که با توجه به وسعت بالا و قرارگیری در بین بناهای تاریخی موجود در این محل (امامزادگان، برج چهل دختر، شاهرخیه، کاروانسرای شاه عباسی) از ارزش بالایی برخوردار است.
قاسمی اظهار داشت: این بنای تاریخی پس از مرمت و احیا با کاربری فرهنگی، اقامتی و پذیرایی مورد استفاده قرار میگیرد.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دامغان گفت: کاروانسرای تاریخی دامغان، اثر تاریخی نفیس است که در بهترین منطقه دامغان (کمربند سبز متصل به محور تاریخی) با موقعیت راهبردی و دسترسی آسان، فرصت سرمایهگذاری اقتصادی مناسبی را در شهرستان دامغان ایجاد کرده است.
به گزارش ایرنا، شهرستان دامغان با قدمت هفت هزار ساله، یکی از شهرهای تاریخی کشور است که دارای ۲ هزار اثر تاریخی و فرهنگی است، از این تعداد ۴۰۰ اثر شناسایی و تاکنون ۱۳۱ اثر ثبت ملی شدند.
کاروانسرای تاریخی شاه عباسی دامغان به شماره ۱۹۶۶ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
نظر شما