هاشم لاجانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: گرانفروشی، کم فروشی، رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی، تعطیلی خودسرانه و درج قیمت نکردن قیمت به ترتیب بیشترین تخلف های ثبت شده در این مدت بودند.
وی ادامه داد: همچنین در این مدت به ۲۸ مورد شکایت مردمی نیز مورد رسیدگی قرار گرفت که منجر به تشکیل پرونده شد.
رییس اتاق اصناف مهاباد تاکید کرد: هیچ افزایش قیمتی برای نانواییهای یارانهای و نیمه یارانهای به تصویب نرسیده است لذا هرگونه افزایش خودسرانه در قیمت نان تخلف صنفی محسوب شده و پرونده متخلفان پس از تشکیل به تعزیرات حکومتی ارسال میشود.
لاجانی با بیان اینکه در مهاباد ۳۲۶ واحد نانوایی و خبازی مشغول فعالیت هستند، ادامه داد: از این تعداد ۱۲۶ واحد نان لواش ماشینی سهمیهدار، چهار واحد نان لواش سنتی سهمیهدار، ۱۰ واحد نان لواش ماشینی آزادپز، ۹ واحد نان لواش سنتی آزادپز در داخل شهر و ۲۸ واحد نان لواش ماشینی سهمیهدار و ۳۵ واحد نان لواش سنتی سهمیهدار، ۱۰ واحد نان لواش ماشینی آزادپز و ۲ واحد نان لواش سنتی آزادپز نیز در بخش روستایی مشغول به فعالیت هستند.
وی اضافه کرد: ۱۳ واحد نانوایی سنگکی سهمیهدار، ۱۴ واحد نان سنگی آزادپز، چهار واحد نان بربری سنتی سهمیهدار، ۶ واحد نان بربری ماشینی سهمیهدار، ۴۰ واحد نان روغنی سنتی آزادپز، ۲ واحد نان روغنی ماشینی آزادپز و همچنین ۶ واحد نان فانتزی و ۱ واحد نان تافتون سهمیهدار در شهر مشغول به فعالیت هستند که از این تعداد ۳۴ واحد بدون پروانه و ۲۵ واحد آنها مربوط به نان روغنیها است.
لاجانی با اشاره به نیمه فعال بودن برخی واحدهای نانوایی اضافه کرد: تعدادی از نانواییهای غیرفعال و یا نیمهفعال، سهمیه آرد یارانهای خود را به نانواییهای آزادپز میفروشند که این امر تخلف محسوب میشود.
وی خواستار حمایت بانکها از واحدهای نانوایی برای تجهیز به موتور برق برای شرایط بحرانی شد و گفت: ۱۵۵ واحد نانوایی شهرستان برای تجهیز به موتور برق به وامهایی با کارمزد پایین نیاز دارند.
این شهرستان با ۲۴۰ هزار نفر جمعیت دارای ۶ هزار و ۸۰۰ واحد صنفی است.