محمد جهین روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این تعداد نانوایی متخلف در قالب ۲ هزار و ۲۱۷ مورد بازرسی از خبازیهای این شهرستان شناسایی شده است.
وی اضافه کرد: از این تعداد پرونده، ۱۱ مورد مربوط به گرانفروشی، هشت مورد تعطیلی خودسرانه، ۴۰ مورد مربوط به کمفروشی، ۲مورد مربوط به عرضه خارج از شبکه، ۲ مورد درج نکردن قیمت، چهار مورد مربوط به تعطیلی خودسرانه و ۳۷ مورد مربوط به رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی بوده است.
وی با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون سه واحد نانوایی در مهاباد نیز با حکم دادستانی پلمب شده، ادامه داد: در این مدت ۱۵۶ مورد شکایت مردمی نیز گزارش و بررسی شده است.
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت مهاباد با بیان اینکه ۳۴ واحد خبازی بدون پروانه در مهاباد فعالیت دارند که باید نسبت به ساماندهی آنها اقدام شود، اضافه کرد: از مجموع این تعداد، ۲۵ واحد نان روغنی، چهار واحد نان سنگکی، ۲ واحد نانوایی، ۲ واحد نان بربری و یک واحد نان فانتزی است که بدون مجوز فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه در مهاباد ۳۲۶ واحد نانوایی و خبازی مشغول به فعالیت است، ادامه داد: از این تعداد، ۱۲۶ واحد نان لواش ماشینی سهمیهدار، چهار واحد نان لواش سنتی سهمیهدار، ۱۰ واحد نان لواش ماشینی آزادپز، ۹ واحد نان لواش سنتی آزادپز در داخل شهر و ۲۸ واحد نان لواش ماشینی سهمیهدار و ۳۵ واحد نان لواش سنتی سهمیهدار، ۱۰ واحد نان لواش ماشینی آزادپز و ۲ واحد نان لواش سنتی آزادپز نیز در بخش روستایی مشغول به فعالیت هستند.
جهین با اشاره به نیمهفعال بودن برخی واحدهای نانوایی اضافه کرد: تعدادی از نانواییهای غیرفعال و یا نیمهفعال، سهمیه آرد یارانهای خود را به نانواییهای آزادپز میفروشند که این امر تخلف محسوب میشود.
وی در پایان خواستار حمایت بانکها از واحدهای نانوایی برای ارایه تسهیلات جهت تجهیز کردن این واحدها به موتور برق برای شرایط بحرانی شد و گفت: ۱۵۵ واحد نانوایی شهرستان برای تجهیز به موتور برق به وامهایی با کارمزد پایین نیاز دارند.
وی افزود: یکی از مواردی که در بازرسیها مردم از آن گلایه دارند کاهش کیفیت خمیر و کیفیت آرد است که برای بهبود این وضعیت باید بیشتر تلاش کرد.
این شهرستان با ۲۴۰ هزار نفر جمعیت دارای ۶ هزار و ۸۰۰ واحد صنفی است.
نظر شما