به گزارش ایرنا حجتالاسلام والمسلمین عبدالرضا پورذهبی روز شنبه در همایش "آموزش عالی کردستان، گذشته، حال و آینده" اظهار داشت: دانشگاه ها در کشور ما سه رسالت دارند که آموزش پژوهش و مسایل فرهنگی را شامل می شود.
وی با بیان اینکه نکته مهم در این است که عمل به این رسالتها چقدر به صورت موازنه در حال انجام است افزود: در حال حاضر افراد و مراکز آموزش عالی کشور در آموزش و پژوهش موفقیتهای چشمگیری دارند، چیزی که در مسایل فرهنگی زیاد به چشم نمی خورد.
نماینده ولی فقیه در کردستان اظهار داشت: سهمیه مناطق یا بومیگزینی چالشی برای افراد موفق شده است و باعث شده تا افراد مستعد نتوانند در مراکز آموزش عالی برجسته کشور تحصیل کنند.
حجت الاسلام و المسلمین پورذهبی مساله زیرساختها را هم مسلله مهمی اعلام کرد و گفت: در حال حاضر دانشگاهها در مناطق خاص قومیتی نظیر سیستان و بلوچستان، هرمزگان، خوزستان، کردستان و آذربایجان غربی الزاماتی دارد که باید در آن تجدید نظر شود.
وی با بیان اینکه به ارتباط دانشگاه با صنعت در بیانات رهبر معظم انقلاب بارها بیان شده است گفت: اگر چه واحدی به همین نام در دانشگاهها وجود دارد که شروعش برای اجرای این طرح است اما در ادامه روند خود در دانشگاه حل میشود و از بین میرود.
وی با انتقاد از نبود پویایی لازم در پایان نامه ها تاکید کرد: مرتبط کردن موضوع و ایده پایان نامه با مشکلات و موضوعات کشور از دیگر معضلاتی است که در این بخش به چشم می خورد و پایاننامهها سند کاربردی نیست که در ایده پردازی بتواند مورد استفاده قرار گیرد و بیشتر برای اثبات تکلیف است و هیچ تاثیرگذاری خاصی در هیچ کدام از ابعاد جامعه ندارد.
نماینده ولی فقیه در کردستان، تجزیه گروههای آموزشی در دانشگاهها در هدر رفت منابع مادی را هم معضل دیگری برشمرد و افزود: وقتی یک گروه را تبدیل به دانشکده می کنیم منابع مالی و هزینه هایی به مراکز آموزش عالی تحمیل میشود.