محمدحسین صالحی روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا با بیان اینکه بهار امسال ۱۸۸ مورد تعلیف غیرمجاز در مناطق تحت مدیریت این اداره کل شناسایی و با آن برخورد شده است اظهار داشت: خشکسالی و کاهش بارندگی ها سبب شده تا امسال حضور غیرمجاز دامداران و تعلیف در مناطق تحت مدیریت این اداره کل افزایش یافته و تعارض میان دام و وحوش هم بیشتر شود.
وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اینکه شرایط نامناسب تولید علوفه در مراتع سبب شده است تا وحوش علفخوار در یافتن غذا با مشکل روبه رو شوند افزود: در سال های خشکسالی، متاثر از کمبود غذا بدن حیوان ضعیف می شود و احتمال بروز بیماری ها وجود دارد.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی با بیان اینکه یکی از دغدغه های این اداره کل سرایت بیماری از دام اهلی به وحوش است گفت: اکنون که حضور گله های دام در مناطق افزایش یافته استفاده مشترک دام و وحوش از آبشخورها، سبب نگرانی است.
صالحی گفت: اداره کل محیط زیست حضور دام بدون واکسیناسیون را در مناطق را ممنوع اعلام کرده اما اکنون در برخی مناطق همچون گلیل، دام های بدون واکسیناسیون در منطقه حضور دارند، البته واکسیناسیون این دام در دست انجام است.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی افزود: در سه ماهه امسال سه مورد صیدمجاز ۲۷ قطعه ماهی زردپر و ۲۵ قطعه ماهی کپور، پنج مورد شکار غیرمجاز پرندگان، ۹ مورد شکار غیرمجاز پستانداران، سه مورد زنده گیری پرندگان شکاری، پنج مورد شروع به شکار و خرید و فروش ۲ بهله دلیجه کشف شده است.
وی با اشاره به اینکه در این مدت پنج قبضه سلاح غیرمجاز و ۶ قبضه سلاح مجاز از متخلفان شناسایی شده است گفت: بهار امسال با شناسایی ۱۹۸ تخلف با ۲۱۸ نفر متخلف زیست محیطی برخورد شده است.
فرمانده یگان اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی افزود: ارزش ریالی پرونده های رسیدگی شده در استان ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال است که در این مدت ۱۹۷ میلیون ریال وصول شده است.
در خراسان شمالی ۶۵ گونه پستاندار از ۱۹۷ گونه موجود در کشور زیست دارد و ۱۴۱ گونه پرنده از ۵۳۲ گونه موجود در کشور، ۶۸ خزنده از ۲۲۸ گونه موجود کشور، چهار گونه خزنده دوزیست از ۲۰ گونه موجود و هشت گونه ماهی و آبزی از مجموع ۱۶۰ گونه آبزی موجود در کشور زیست می کنند که برخی از این گونه ها نظیر یوزپلنگ، بالابان، هوبره، کبک دری و کرکس مصری در طبقه بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) در ردههای بحرانی و در حال انقراض قرار دارند.
اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی مناطق حفاظت شده و پارک های ملی سالوک، ساریگل و ضامن آهو، مناطق حفاظت شده قرخود، گلول، سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم را که محل زیست پلنگ ها می باشد، با گستره ۱۹۷ هزار هکتار مدیریت می کند.