شهرکرد -ایرنا- تفاهم‌نامه همکاری چهارجانبه بهزیستی، آموزش فنی و حرفه‌ای، شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و اداره زندان‌های چهارمحال و بختیاری برای ارائه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای معتادان بهبودیافته و خانواده آنها روز یکشنبه منعقد شد.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری روز یکشنبه در آیین انعقاد تفاهم‌نامه چهار جانبه آموزش فنی و حرفه‌ای به بهبود یافتگان اعتیاد گفت: این تفاهم‌نامه در ۹ ماده با همکاری آموزش فنی و حرفه‌ای، اداره کل زندان‌ها، شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و بهزیستی به منظور ارائه خدمات آموزشی و ایجاد بسترهای مناسب برای جامعه هدف ستاد مبارزه با مواد مخدر و همچنین سهولت در دسترسی به امکانات آموزشی در چهارچوب قوانین و مقررات مرتبط با ستاد هماهنگی منعقد شده است.

فرانک کبیری با اشاره به اهمیت بحث آموزش و حرفه‌آموزی در کاهش آسیب‌های اجتماعی و ایجاد اشتغال پایدار ،گفت: پارسال یک‌هزار و ۴۷۷ نفر دوره معادل ۲۲۱ هزار و ۶۹۰ نفر ساعت آموزش فنی وحرفه‌ای به افراد آسیب‌دیده ارائه شد که از این میزان ۱۲۴ نفر دوره معادل ۱۷ هزار و  ۴۱۱ نفر ساعت آموزش به معتادان، ۱۴ نفر دوره معادل سه هزار و ۸۳۷ نفر ساعت آموزش به افراد دارای معلولیت، ۵۴۱ نفر دوره با ۹۲ هزار و ۵۸۵ نفر ساعت آموزش به زنان سرپرست خانوار و اعضای خانواده آنها، ۳۰۵ نفر معادل ۴۳ هزار و ۵۲۸ نفر ساعت به زندانیان و ۶۷ نفر دوره معادل ۱۴ هزار و ۵۷۲ نفر ساعت به ساکنان سکونتگاه‌های غیر رسمی و ۴۲۶ نفر دوره معادل ۴۸ هزار و ۸۵۶ نفر ساعت آموزش به معتادان بهبود یافته ارائه شد.

به گفته وی، امسال ۶۰۶ نفر دوره معادل ۴۱ هزار و ۹۵۸ نفر ساعت افراد در معرض آسیب و آسیب دیده، آموزش فنی و حرفه‌ای را فرا گرفته‌اند که در حوزه آسیب‌دیدگان اجتماعی و اعتیاد ۳۵ نفر دوره معادل یک‌هزار و ۴۲۶ نفر ساعت، افراد دارای معلولیت ۱۰ نفر معادل ۸۹۰ نفر ساعت زنان سرپرست خانوار و خانواده آنها ۱۴۳ نفر دوره معادل ۱۱هزار و ۴۳۹ نفر ساعت، زندانیان ۱۲۴ نفر دوره معادل هشت هزار ۸۷۰ نفر ساعت و افراد ساکن در سکونتگاه‌های غیر رسمی ۱۷ نفر دوره و معتادان بهبود یافته ۲۷۷ نفردوره معادل ۱۷ هزار و ۲۵۹ نفر ساعت آموزش دیدند.

کبیری افزود: در این تفاهم‌نامه هر چهار دستگاه متولی در تامین تجهیزات، امکانات، برگزاری دوره، نیازسنجی و نظارت بر دوره‌ها تامین هزینه و مکان برگزاری دوره متعهد هستند.

ارائه آموزش فنی و حرفه‌ای یکی از ابعاد توانمندسازی آسیب‌دیدگان اجتماعی است

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر چهارمحال و بختیاری با اشاره به اهمیت بحث توانمندسازی افراد آسیب‌دیده به خصوص معتادان برای بازگشت به اجتماع گفت: ارائه آموزش فنی و حرفه‌ای  یکی از ابعاد توانمندسازی آسیب‌دیدگان است.

سید قدیر مرتضوی افزود: هم‌اکنون یک مرکز جامع سلامت برای کمک به روند درمان معتادان و افزایش ماندگاری بر تَرک در شهر گندمان شهرستان بروجن فعال شده است که در این مرکز آموزش‌های فنی و حرفه‌ای به معتادان بهبود یافته ارائه می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه بیشتر افراد که به سمت اعتیاد می‌روند و یا ترک اعتیاد دارند و ترک اعتیاد آنها ناموفق است مهارت اجتماعی، روانی، شغلی مناسب را فرا نگرفته‌اند، گفت: با ارائه آموزش‌های لازم می‌توان زمینه ماندگاری بر ترک این افراد را افزایش داد و ارائه آموزش به این افراد و خانواده آنها یکی از اهداف اجرای این طرح است.

مرتضوی افزود: ایجاد اشتغال و افزایش اعتماد به نفس از عوامل موثر بر ماندگاری بر ترک اعتیاد است.

وی اظهار داشت: مهارت‌آموزی و ایجاد شرایط اشتغال در افراد می‌تواند علاوه بر تقویت شخصیت و منزلت اجتماعی آنان منجر به کاهش آمار بیکاری و مانع بروز انواع جرایم در جامعه شود.

معتادان بهبود یافته ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات اشتغال دریافت می‌کنند

مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: در راستای حمایت از معتادان بهبود یافته به منظور ایجاد۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات اشتغالزایی کم‌بهره به آنها از سوی بهزیستی ارائه می‌شود.

نرگس عسگری افزود: این تسهیلات به  معتادان بهبودیافته‌ای که یک سال از پاکی آنها گذشته باشد و در مراکز وابسته به بهزیستی ترک اعتیاد کرده باشند و دوره‌های درمان روان شناسی و درمانی را گذرانده باشند، پرداخت می‌شود.

وی بر دارا بودن مدرک فنی و حرفه‌ای و یا مجوز اشتغال برای این افراد تاکید کرد و گفت: بهبود یافتگان با مراجعه به بهزیستی شهرستان از این تسهیلات بهره‌مند می‌شوند.

عسگری با اشاره به فعال شدن مرکز جامع ترک اعتیاد در شهرستان بروجن گفت: در این مرکز آموزش گوهر تراشی، پرورش مایهان سردآبی نیز به معتادانی که برای ترک در این مرکز مستقر هستند ارائه می‌شود.

 ۶۰درصد ورودی به زندان‌های چهارمحال و بختیاری دارای اعتیاد هستند

مدیرکل امور زندان‌ها و اقدامات تامینی چهارمحال و بختیاری گفت: ۶۰ درصد ورودی به زندان‌های استان با جرم‌های مختلف معتاد هستند.

حمید رضا حیدری افزود: براساس برنامه و سیاست این اداره کل در حوزه اشتغال امسال باید ایجاد اشتغال برای مددجویان زندان‌ها به ۸۰ درصد برسد که هم‌اکنون ۶۴ درصد زندانیان استان در حال اشتغال هستند.

به گفته وی، ارائه آموزش فنی و حرفه‌ای یکی از ابزار و بسترهای لازم برای توانمندسازی شغلی این افراد است که هم‌اکنون کارگاه‌های حرفه‌آموزی در رشته‌های مختلف در زندانهای استان برپاست.

به گزارش ایرنا،چهارمحال و بختیاری دارای ۱۰ شهرستان با بیش از ۹۷۹هزار نفر جمعیت است.