به گزارش ایرنا، برق برخی مناطق شهر سمنان طی روزهای گذشته بیش از یکبار در روز و فراتر از برنامه خاموشی از پیش اعلام شده از سوی شرکت توزیع برق استان قطع میشود که باعث واکنشهای زیادی در فضای مجازی شده و کاربران در پیامهای مختلف به ایرنا خواستار پیگیری موضوع شدند.
خبرنگار ایرنا سمنان در گفت و گو با روابط عمومی شرکت توزیع برق استان علت خاموشی برق خارج از برنامه سمنان را جویا شد.
روابط عمومی شرکت توزیع برق استان سمنان اعلام کرد: با توجه به محدودیتهای بخش تولید برق، همه روزه از سوی مرکز کنترل شبکه، سقف مجاز مصرف به استان اعلام و بر اساس آن جدول خاموشی ها تنظیم و هر لحظه که از سوی آن مرکز به این شرکت اعلام شود، خاموشی با توجه به جدول انجام می شود.
خاموشی ضرورتی برای پایداری شبکه برق
مسوول روابط عمومی شرکت توزیع برق استان سمنان در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: اگر میزان مصرف برق استان سمنان از سقف مجاز تعیینشده بیشتر شود، برای جلوگیری از فروپاشی شبکه برق، کارشناسان به ناچار به قطع برق خارج از برنامه برای حفظ تعال شبکه برق اقدام میکنند.
ابوالفضل همتی ادامه داد: به طور مثال امروز یکشنبه سیزدهم تیرماه مصرف برق استان از میزان مصرف برق تعیین شده مجاز در استان بیشتر شد و به ناچار برق برخی مناطق دوبار قطع شد.
وی بیان کرد: برنامهریزی قطع برق اعلام شده برای استان سمنان در سیزدهم تیرماه با صرفهجویی برق بین ۶۰ تا ۸۰ مگاوات آماده شده بود، اما با افزایش مصرف، ۱۵۰ مگاوات خاموشی به استان برای پایداری شبکه اعمال شد.
وی تاکید کرد: اگر افت فرکانس شبکه با خاموشی برق کنترل نشود، موجب فروپاشی شبکه شده و در این حالت، چنانچه وضعیت بخواهد به حالت عادی برگردد، بیش از ۴۸ ساعت زمان لازم دارد.
همتی تصریح کرد: خاموشی به منظور حفظ شبکه برق فقط مربوط به استان سمنان نیست و در دیگر استانها نیز اعمال میشود.
وی اضافه کرد: در صورتی که خاموشی برق اعمال نشود، از مرکز کنترل شبکه، پستهای ۶۳ کیلوولت از مدار خارج میشود.
مسوول روابطعمومی شرکت توزیع برق استان سمنان خاطرنشان کرد: صرفهجویی تنها راهکار حفظ پایداری شبکه توزیع برق و جلوگیری از خاموشیهای خارج از برنامه است و مشترکان با صرفهجویی در مصرف برق به تداوم جریان توزیع برق به شکل عادلانه و با هدف حفظ شبکه کمک کنند.
افزایش مصرف عامل اصلی قطع برق در استان سمنان
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان سمنان با بیان اینکه بهار امسال مصرف برق در استان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲۰ درصد افزایش یافت، گفت: افزایش مصرف از عوامل موثر در قطعی برق است.
سید محمد موسوی زاده با بیان این که افزایش مصرف برق در استان سمنان از ابتدای امسال تا پایان خرداد نسبت به سالهای گذشته بیسابقه است، افزود: امسال حدود ۵۰۰ مگاوات برق فقط در مجموعه مشترکان شرکت توزیع برق استان مصرف شد.
وی اضافه کرد: کاهش نزولات جوی، تابستان زودرس، استفاده از چاههای کشاورزی و افزایش پنج تا ۶ درجه سانتیگرادی میانگین دمای هوا از عوامل افزایش مصرف برق و در نتیجه قطعی برق است.
وی ادامه داد: دستگاههای غیر مجاز تولید ارزدیجیتال نیز از آفتهای صنعت برق هستند که در تامین برق پایدار مشترکان در زمان اوج مصرف اختلال ایجاد میکنند که شناسایی و برخورد با متخلفان با اولویت در حال انجام است.
موسویزاده خاطرنشان کرد: مشترکان تجاری و خانگی که به دلیل قطعی برق دچار خسارت می شوند می توانند با تماس با شماره ۱۲۱ مرکز فوریت برق موضوع را برای بررسی گزارش کنند.
چند راهکار ساده برای صرفهجویی در مصرف برق
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان سمنان با تاکید بر مدیریت مصرف برق، گفت: استفاده از دور کند کولر آبی، بین ۴۰ تا ۵۰ درصد صرفه جویی در مصرف برق کولر را به همراه دارد.
وی اظهار داشت: تنظیم دمای کولرهای گازی بر روی ۲۵ درجه سانتی گراد که دمای رفاه گفته میشود ، روشی دیگر برای مدیریت مصرف برق است و با رعایت همین راهکارهای ساده، امکان حداقل ۱۰ درصد صرفه جویی وجود دارد.
وی تصریح کرد: بهرهگیری از سیستم های سرمایشی، ۳۰ درصد از مصرف برق خانوار در این استان را به خود اختصاص داده است.
موسویزاده خاطرنشان کرد: خاموش کردن وسایل اضافی الکتریکی به ویژه وسایل روشنایی اضافی میتواند تا ۲۰ درصد از مصرف برق خانوار را کاهش دهد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان سمنان بیان کرد: تاکنون به منظور مدیریت توزیع برق بخشهای صنعتی، کشاورزی و خانگی کمک و همکاری خوبی با شرکت توزیع برق داشته اند و ادامه این همکاری کمک بزرگی به شرکت توزیع برق برای مدیریت انرژی و اعمال کمترین میزان خاموشی است.
مدیریت برق با صرفهجویی ۱۰درصدی در استفاده از وسایل سرمایشی
معاون فروش و خدمات مشترکان شرکت توزیع برق استان سمنان با تاکید بر مدیریت مصرف برق، گفت: صرفه جویی حداقل ۱۰ درصدی مشترکان استان در مصرف برق دستگاههای برودتی، تاثیر مثبتی در کاهش اوج بار دارد و به نسبت مصرف برق سیستم های خنک کننده در سال گذشته و صرفه جویی ۱۰ درصدی، ۱۳.۲ مگاوات برق در استان سمنان مدیریت می شود.
محمدرضا لشکری اظهار داشت: مقدار توان مصرفی سیستم های سرمایشی استان در تابستان سال قبل در زمان اوج بار، به میزان ۱۳۲ مگاوات بود که ۲۵ تا ۳۰ درصد از پیک بار استان سمنان را به خود اختصاص میداد.
معاون فروش و خدمات مشترکان شرکت توزیع برق استان سمنان با بیان این که ساعات اوج بار در ماه های گرم سال بین ساعات ۱۲ تا ۱۸ است، گفت: نصب سایه بان بر روی کولر، عایق کاری کانال و تعویض به موقع پوشال و روغن کاری یاتاقان کولرهای آبی و سرویس به هنگام کولر گازی و شست و شوی فیلترهای آن، از دیگر راهکارهای صرفه جویی و مدیریت بهینه مصرف برق به شمار می رود.
به گزارش ایرنا، ۷۶.۱۹ درصد مشترکان استان سمنان مربوط به تعرفه خانگی، ۵.۹۹ درصد عمومی، ۱.۷۵ درصد کشاورزی ، ۱.۴۲ درصد صنعتی ، ۱۴ درصد تجاری و بقیه هم مربوط به روشنایی معابر است و در مجموع حدود ۴۰۰ هزار مشترک برق از خدمات شرکت توزیع نیروی برق استان سمنان بهرهمند هستند.
به گزارش ایرنا، اعمال خاموشی برق برای پایداری شبکه توزیع برق یک ضرورت است، اما آحاد جامعه با درست مصرف کردن و صرفهجویی میتوانند تعداد دفعات خاموشی را کاهش دهند.
شهروندان میتوانند با راهکارهای ساده و موثر مانند خاموش کردن لامپ و وسایل الکتریکی اضافی، پرهیز از روشن کردن وسایل برقی پرمصرف مانند جاروبرقی، ماشین لباسشویی در ساعات اوج مصرف، به حفظ تعادل بار شبکه توزیع برق کمک کنند.