محمد فلاحی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به اینکه جنگلهای مریوان در منطقه مرزی و مین گذاری واقع شده است و دسترسی به این مناطق سخت و خطرآفرین بود، از بالگرد هلال احمر برای مهار این آتش سوزیها استفاده شد.
وی افزود: بالگرد هلال احمر در ۱۵ نوبت با استفاده از دولچه مخصوص آب را از دریاچه زریبار پُر کرده و آتش سوزی مناطق جنگلی روستای "دوله بید" را مهار کرد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کردستان با بیان اینکه در این آتش سوزی حدود ۷۰ درصد کف جنگل دچار آتش سوزی شده و درختان کمتر آسیب دیدند، عنوان کرد: در مجموع طی این مدت ۴۲۳ هکتار از جنگلهای مریوان دچار آتش سوزی و خسارت شد.
وی یادآور شد: این آتش سوزی از پنج شنبه هفته گذشته آغاز شده و علاوه بر منطقه مرزی «دوله بید»، جنگلهای «درهوران» و «کولیت» را نیز دچار خسارت کرده بود که تلاش نیروهای مردمی برای مهار این آتش سوزیها بسیار حائز اهمیت و مثمرثمر بود که کمال قدردانی را داریم.
از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۳۷۴ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل می دهد و جنگلهای این استان که جزو جنگل های زاگرس شمالی به حساب می آیند، در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، توانایی های اکوتوریستی و ارزش های زندگی، دارای اهمیت زیادی است.
جنگلهای این استان که بخشی از جنگل های غرب کشور را تشکیل می دهد بیشتر اطراف شهرهای بانه و مریوان واقع شده و بعد از جنگلهای شمال کشور در رتبه دوم اهمیت قرار دارند.
شهر مرزی مریوان با ۱۳۶ هزار نفر جمعیت در ۱۲۵ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است و با دارا بودن دریاچه زریبار به عنوان بزرگترین چشمه آب شیرین دنیا و همچنین به دلیل شرایط طبیعی و آب و هوایی، فرهنگ مردم و موقعیت جغرافیایی و پیشینه تاریخی از مناطق مورد پسند گردشگران در کشور است.