سمنان- ایرنا- پیاده‌راه‌سازی خیابان امام(ره) سمنان اقدامی نو در این شهر به شمار می‌رود که برخی از شهروندان و کسبه برای اجرای این طرح توجه به تامین زیرساخت‌هایی مانند مدیریت ترافیکی و فرهنگی را لازمه اجرای موفق آن می‌دانند.

به گزارش ایرنا، خیابان تاریخی «امام خمینی (ره)» در بافت تاریخی که بازار و مسجدهای تاریخی را در خود جای داده قرار دارد و از بااهمیت‌ترین بافت تاریخی شهر با پیشینه ای هزارساله با ارزش‌های معماری و معنوی محسوب می‌شود.

تردد تعداد قابل‌توجه خودرو در روز از این محدوده خطری بزرگ برای تاریخ و هویت سمنان محسوب می‌شد و از این رو شهرداری و شورای اسلامی شهر سمنان در یکی از اصلی‌ترین طرح‌های خود، تصمیم بر پیاده راه شدن این خیابان گرفتند تا علاوه بر احترام به بافت تاریخی شهر،  مردم نیز بتوانند بدون صرف زمان زیاد برای یافتن محل توقف برای خودروی خود و در نهایت منصرف شدن از خرید، زمانشان را به خود اختصاص دهند و از پیاده راه‌رفتن و خریدکردن در بافت تاریخی و در کنار گردشگران لذت ببرند.
اما اجرای این طرح در سمنان، با انتقادات و مقاومت‌هایی از سوی بازاریان سمنان مواجه شد و آن را به تعویق انداخت؛ همانطور که در سایر شهرها نیز در ابتدا چنین بود. درحالی که اگر محل کاسبی آن‌ها تبدیل به یک جاذبه گردشگری شود، بازاریان بیش از دیگر شهروندان از آن بهره می‌برند.
براساس گزارش‌ها، ۱۶۰ مغازه در خیابان امام(ره) سمنان وجود دارد که از این تعداد، ۲۴ مغازه پوشاک و ۱۷ مغازه میوه فروشی است.

دیدگاه بازاریان به پیاده‌راه‌سازی خیابان امام(ره) سمنان
براساس گزارش میدانی خبرنگار ایرنا، برخی کسبه منطقه با اجرای طرح پیاده‌راه‌سازی خیابان امام(ره) سمنان موافق و برخی ناراضی هستند که خبرنگار ایرنا به گفت و گو با چندی از بازاریان موافق و مخالف پرداخت.
محمد یگانه یکی کسبه خیابان امام(ره) شهر سمنان در گفت و گو با ایرنا، ابراز داشت: پیاده‌راه سازی خیابان امام(ره) سمنان نیازمند توجه به دیدگاه‌های فنی و کارشناسی است و نمی‌توان برای توسعه یک بخش از اقتصاد شهر مشکلاتی برای اصناف و بازاریان ایجاد کرد.
وی اضافه کرد: زمینه سازی برای جابجایی بازاریان و کالای واحدهای صنفی، توقفگاه، حمل و نقل شهروندان و گردشگران باید موردتوجه مسئولان باشد.
وی ادامه داد: توجه به امکانات تفریحی و گردشگری و استفاده از فناوری‌های روز و نمونه‌برداری از شهرهای موفق در اجرای طرح پیاده راه سازی باید مورد توجه شهرداری سمنان به عنوان متولی اجرای این طرح باشد.
این بازاری سمنان گفت: مسوولان نباید تک بعدی به احیای بافت تاریخی فکر کنند و باید برای رفع دغدغه بازاریان نیز برنامه‌ ارائه دهند.
وی خاطرنشان کرد: مغازه‌ای که در داخل بازار سرپوشیده است به خودی خود نیازمند طی مسیر طولانی است و اگر خیابان امام(ره) هم پیاده‌راه شود، مغازه‌داران یکسری از مشتریان خود را که توان راه‌رفتن زیاد ندارند، را از دست می‌دهند و به طور طبیعی این موضوع خوشایند نیست.
این کسبه بازار تاکید کرد: در شهرهایی که خیابان‌های ماشین‌رو به پیاده‌راه تبدیل شده، وسیله نقلیه‌ای رایگان متناسب با بافت برای سهولت در رفت و آمد مردم در نظر گرفته شده و انتظار می‌رود این موضوع در سمنان نیز مورد توجه باشد.
وسیله نقلیه متناسب در پیاده‌راه‌سازی خیابان امام(ره) سمنان مورد توجه باشد
فاطمه یکی دیگر از کسبه‌های خیابان امام(ره) شهر سمنان در گفت و گو با ایرنا ابراز داشت: رونق بازار سمنان به رفت و آمد انسان‌ها و وسایل مورد نیاز برای تردد وابسته است و در صورتی که رفت و آمد قطع شود، مانند قطع اکسیژن و خون برای بدن، به بازار آسیب اقتصادی جدی می‌زند.
وی ابراز داشت: قرار بر این بود که اجرای طرح پیاده راه شدن خیابان امام خمینی (ره) سمنان زمانی آغاز شود که تمامی زیر ساخت‌های مورد نیاز فراهم شود.
این کسبه بازار سمنان بیان کرد: بازاریان سمنان از اجرای این طرح استقبال می‌کنند زیرا وقتی خیابان امام خمینی (ره) سمنان پیاده‌راه باشد، هم از مزاحمت تردد و سروصدای خودروها خلاص می‌شوند و هم از نظر روحی و بصری آرامش می‌یابند اما لازم است در ابتدا تمامی مقدمات ضروری در زمینه‌های مختلف مانند حمل و نقل فراهم شود تا بازاریان در این اوضاع کساد بازار بیش از پیش دچار ضرر و بی‌رونقی نشوند.
علی دوستمحمدیان یکی دیگر از کسبه‌های بازار سمنان در گفت و گو با ایرنا ابراز داشت: در سال‌های گذشته خیابان منتهی به مسجد امام(ره) همیشه پارکینگ خودروها و بسیار شلوغ بود که با نظرات کارشناسی و همراهی شهرداری و میراث‌فرهنگی در ورودی موانعی قرار گرفت که عملا ورود خودرو را غیر ممکن کرد و تبدیل به پیاده راه شد که اتفاقا برخی بازاریان در ابتدا از اجرای طرح ممانعت کردند ولی در ادامه خودشان اظهار داشتند ای کاش این طرح زودتر اجرا می‌شد.
وی ادامه داد: موانع ایجاد شده در این محدوده متحرک است و بازاریان هنگام نیاز به ورود وسیله نقلیه برای تخلیه بار قفل موانع را باز می‌کنند و پس از انجام کار دوباره موانع را قفل می‌کنند و از این جهت مشکلی نیست، اما مشکل اساسی اینجا است که مشتری معنابخش و رونق‌بخش بازار است.

وی بیان کرد: فردی که برای خرید به بازار می‌آید کالاهایی به همراه دارد و اگر بخواهد وسایلش را به وزن چند کیلوگرم در مسافتی طولانی همراه ببرد طبیعتا دیگر تمایلی به خرید از بازار به دلیل مشقت جابه‌جایی خریدهایش ندارد.
این کسبه بازار از مسوولان خواست با برنامه‌ریزی کارشناسی و اصولی چاره‌ای برای تردد شهروندان به صورت رایگان در محدوده پیاده‌راه‌سازی خیابان امام(ره) سمنان بیاندیشند و یکباره با تصمیم عجولانه بازاریان را به ورطه کسادی و ورشکستگی نکشانند.
اما در کنار کسبه، شهروندان نظری دیگر داشتند و پیاده‌راه‌سازی خیابان امام(ره) سمنان را عامل رونق دوباره این منطقه می‌دانستند که جمعیت را به سمت خود جذب کرده است.

عنوان



رونق کسب و کار در سایه پیاده‌راه‌سازی خیابان امام(ره) سمنان
نسرین کاکو یکی از شهروندان سمنانی در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: با ساخت پاساژها و مرکز بزرگ تجاری در سمنان، بازار از رونق قبلی خود افتاده بود و تردد و استقبال مردم خیلی کم شده بود، اما پیاده‌راه‌سازی دوباره مردم را به سمت بافت تاریخی و لذت قدم زدن در این مناطق ترغیب کرد و رونق را به بازار این محدوده بازگرداند.
وی تصریح کرد: پیاده‌راه‌سازی خیابان امام(ره) سمنان، خونی تازه به رگ‌های شهر تزریق کرده و نشاط را برای شهر و به ویژه برای مناطق اطراف بازار تزریق کرده است.
کاکو ادامه داد: پیاده راه شدن مسیر خیابان امام(ره) شهر سمنان، فضای امن برای تردد کودکان و نوجوانان را فراهم کرده و خانواده‌ها می‌توانند با خیال آسوده‌تر این مسیر را طی کنند و جای تشکر از مسوولان دارد.
این شهروند سمنانی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه آثار تاریخی مانند مسجد جامع، مسجد تاریخی امام خمینی (ره)، تکیه پهنه و بازار تاریخی سمنان در این مسیر قرار دارند، پیاده راه شدن آن به حفظ این آثار تاریخی نیز کمک می‌کند.

نما و کاربری مغازه‌ها در خیابان امام(ره) سمنان مناسب‌سازی شود

روح‌الله زمانی یکی دیگر از شهروندان سمنانی در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: پیاده‌راه‌سازی خیابان امام(ره) سمنان یکی اقدام ارزشمند در تقویت غنای فرهنگی شهر است.
وی ادامه داد: در کنار اجرای طرح ارزشمند پیاده‌راه‌سازی خیابان امام(ره) سمنان ضرورت دارد نما و کاربری مغازه‌ها در این منطقه متناسب‌سازی و جانمایی مناسب شود.
وی بیان کرد: تجمیع کسبه فعال در هر صنف در یک مکان مناسب بر جذابیت اجرای طرح پیاده‌راه‌سازی خیابان امام(ره) سمنان می‌افزاید و ضرورت دارد این مهم مورد توجه باشد.

نشاط آفرینی از مزایای پیاده‌راه‌سازی خیابان امام(ره) سمنان
فاطمه کاشفی یکی دیگر از شهروندان سمنانی و از جامعه فرهنگیان در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: پیاده‌راه‌سازی خیابان امام(ره) سمنان، یکی از مهمترین طرح‌های عمرانی شهر در چند سال گذشته به شمار می‌رود که اثرات آن برای مردم قابل لمس است.
وی ادامه داد: انسان همیشه در برابر تغییر مقاومت می‌کند، البته این قانون مختص انسان نیست و نیوتون نیز در علم فیزیک قانون لختگی را اثبات کرده است که اجسام تمایل به حفظ حالت قبلی خود دارد و این موضوع درباره پیاده‌راه‌سازی خیابان امام(ره) سمنان صدق می‌کند، اما باید فرصت داد تا آحاد جامعه به حلاوت اجرای این طرح دست یابند.
وی اضافه کرد: سمنان از لحاظ توسعه ورزش همگانی و ترویج فرهنگ پیاده‌روی برای حفظ سلامت جسمی و روحی زیرساخت‌های مناسب در حد انتظار به ندرت دارد و پیاده‌راه‌سازی خیابان امام(ره) سمنان با طراحی زیبا و فضاسازی مناسب این شرایط را فراهم می‌کند تا حداقل شهروندان به بهانه خرید و بازار هم که شده کمی بر تحرک خود به منظور حفظ سلامت بیفزایند.
کاشفی بیان کرد: پیاده‌راه‌سازی خیابان امام(ره) سمنان، نشاطی تازه به شهر بخشیده است که جنب و جوش و تحرک شهروندان در طول این خیابان تماشایی است.
وی اظهار داشت: تا پیش از پیاده‌راه‌سازی خیابان امام(ره) سمنان، کمتر چنین صحنه لذت بخشی از پیاده‌روی تعداد زیادی از شهروندان با سنین مختلف و اقشار مختلف در فضایی دلنشین را می‌شد در شهر دید.
کاشفی یادآور شد: تماشای بافت تاریخی در محیطی امن که دغدغه ای در زمینه تردد وسایل نقلیه و خطرات آن وجود ندارد دلنشین است.

رونق گردشگری در سایه پیاده‌راه‌سازی خیابان امام(ره) سمنان
محمد صادقی یکی دیگر از شهروندان سمنانی در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: پیاده‌راه‌سازی خیابان امام(ره) سمنان نقشی مهم در رونق گردشگری و گردش مالی بازاریان در این منطقه دارد.
وی ادامه داد: گردشگری به واسطه حضور گردشگران داخلی و خارجی صنعتی درآمدزا است که می‌تواند گردش مالی کسبه بازار را چندین برابر کند و وضعیت اقتصادی آنان را متحول سازد.
صادقی اضافه کرد: جذب گردشگران نیازمند ایجاد و تقویت زیرساخت‌ها و جذابیت‌ها است و پیاده‌راه‌سازی خیابان امام(ره) سمنان گامی موثر در این زمینه محسوب می‌شود.
وی بیان کرد: در محدوده خیابان امام(ره) سمنان آثار تاریخی زیادی وجود دارد که پیاده‌راه‌سازی این خیابان با زمینه‌سازی برای تماشای بافت تاریخی بر جذابیت منطقه می‌افزاید و در جذب بیشتر گردشگر موثر است.
این شهروند سمنانی تاکید کرد: پیاده‌راه‌سازی خیابان امام(ره) سمنان تامین زیرساخت فیزیکی برای جذب گردشگر است و باید در زمینه رفتار با گردشگر به عنوان زیرساخت فرهنگی نیز کار شود تا به توان به نتیجه مطلوب دست یافت.

به گزارش ایرنا، براساس گفته کارشناسان خیابان امام(ره) به عنوان قلب بازار اقتصادی مرکز استان سمنان مطرح است و برای اجرای طرح‌های اقتصادی و گردشگری، پیوست‌های مختلف مورد توجه قرار گیرد.