به گزارش ایرنا، علیرضا رزم حسینی که روز پنچشنبه در آیین بهره برداری از طرح های ملی وزارت صنعت، معدن و تجارت در استان کرمان سخن میگفت، اظهار داشت: امروز ۵ پروژه در این استان افتتاح خواهد شد که ۲ مورد از آنها دارای ویژگی ممتازی هستند. اولین پروژه عبارت است از کارخانه تولید شمش فولادی با یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن و به روش «کوره بلند» است.
وی ادامه داد: ما در قبل از انقلاب یک پروژه ذوب آهن اصفهان داشتیم که از محل زغال سنگ، بعد کک به صورت مستقیم به فولاد تبدیل میشد. بعد از انقلاب این دومین پروژه به روش کوره بلند است که در جمهوری اسلامی افتتاح میشود. در دنیا تولید ۷۰ درصد فولاد با روش کوره بلند است. از آنجایی که ما در ایران از انرژی گاز برخوردار هستیم اکثر تولید فولاد به روش احیای مستقیم صورت میگیرد. به دلیل اینکه ما هنوز در «زرند» کرمان یک ظرفیت خوب زغال سنگ داریم، سرمایه گذار اقدام به تعریف پروژه کوره بلند کردهاست. در زرند کرمان زنجیره تأمین، از زغال سنگ، ککسازی و بعد فولاد خام تا کنسانتره به طور کامل وجود دارد.
رزم حسینی عنوان داشت: پروژه دوم عبارت است از تولید ۵۰ هزار تن کاتد مسی که با روش و تکنولوژیهای جدید و به همت مهندسان کشور انجام میشود و امروز در شهر «بابک» کرمان افتتاح خواهد شد. با استفاده از این روش حدود ۴۰ درصد سرمایه گذاری در تولید کاتد و حدود ۳۸ درصد هم قیمت تمام شده آن کاهش پیدا کرده است.
وی ضمن اشاره به برنامه توسعه این پروژه در آینده گفت: دانش این کار به صورت انحصاری در اختیار شرکتِ سرمایه گذار قرار دارد و میتوانند حتی در اجرای پروژه در کشورهای دیگر نیز از آن استفاده کنند. امروز با اجرای این پروژه ظرفیت تولید مس کاتدی ایران به ۵۱۲ هزار تن خواهد رسید. ما سال گذشته ۷۳۰ میلیون دلار صادرات کاتد مسی داشتیم.
وزیر صمت افزود: نکته بعدی و مهم دیگر این است که امروز یک الگوی واقعی در رابطه سرمایه و صنعت در هلدینگ میدکو اجرا شده است. یعنی یک سری صنعتگران دارای دانش فنی و بانک پاسارگاد به عنوان سرمایه گذار پشتیبان این مجموعه دست به دست هم داده و این کار را به سرانجام رساندند. امروز هلدینگ میدکو با ایمیدرو دولتی در یک رقابت بسیار سازنده قرار دارد که این افتخار بسیار بزرگی است. بیش از ۹۰ درصد این پزوژهها در دولتهای یازدهم و دوازدهم شروع شده و امروز هم افتتاح میشود.
رزم حسینی عنوان داشت: از سال گذشته تا به امروز که این پروژهها افتتاح میشود در کل به ارزش ۲۱۵ هزار میلیارد تومان یا پروژه افتتاح شده و یا کلنگ زنی جدید انجام شده است. برای مثال پروژه آب خلیج فارس را افتتاح کردیم و همزمان عملیات آب رسانی به استانهای خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و اصفهان را آغاز کردهایم. حتی ما آمادگی داریم که در همین پایان دولت تمهیدات اجرایی انتقال به سیستان و بلوچستان را شروع کنیم و در خراسان رضوی لوله گذاری به سمت جنوب ایران آغاز کنیم.
وی ضمن تأکید بر اهمیت توجه به ابعاد محیط زیستی این طرحها گفت: منابع طبیعی حدود ۴ هزار هکتار زمین برای جنگل کاری در منطقه در اختیار این مجموعه قرار داده است. و نکته مهمتر این است که آب این واحدهای صنعتی با پساب شهر کرمان تأمین میشود. یعنی در حال لوله گذاری به سمت شهر زرند برای استفاده در همین پروژههایی که امروز افتتاح میشود هستند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت به موضوع تهیه سند سیاست صنعت کشور اشاره کرد و اظهار داشت: ما بر اساس برنامه ششم مکلف بودیم که اسناد سیاستهای صنعتی ایران را بنویسیم. من امروز خوشحال هستم که موسسه معتبر بازرگانی ایران طی یک فعالیت ۲ ساله و در همکاری با دانشگاهیان و خبرگان صنعت این سند را در ۱۰ رشته صنعتی اولویتدار تهیه کردهاست که امروز از آن رونمایی خواهد شد. این صنایع اولویتدار شامل پتروشیمی و صنایع پایین دستی آن، فولاد و صنایع پایین دستی آن، لوازم خانگی، شرکتهای دانش بنیان، تجهیزات پزشکی، نساجی و پوشاک، صنایع غذایی و دارویی، تجهیزات برقی و نیروگاهی و صنایع فلزی است. این سند توسط کارشناسان و بر اساس ۲ سندی که در گذشته در سال ۱۳۷۰ و ۱۳۸۱ نوشته شده بود، تهیه شده است.
رزم حسینی اهمیت مصرف آب و برق در صنعت را یادآور شد و در این باره توضیح داد: باور ما بر این است که باید صنعت کشور را از نظر آب و برق خودکفا کنیم. ما نمیتوانیم منتظر باشیم که وزارت نیرو به بخش صنعت برق بدهد. صنعت ایران هم اکنون بیش از ۲ هزار مگاوات برق تولید و مصرف میکند.
وی افزود: در یک ماه گذشته با شرکتهایی مانند شرکت ملی مس ایران، شرکت فولاد مبارکه اصفهان و شرکت چادر ملوی یزد، شرکت گل گهر و گهر زمین برای تولید ۱۰ هزار مگاوات برق تفاهم صورت گرفته و به محض صدور مجوز از وزیر محترم نیرو ما در اسرع وقت عملیات اجرایی آن را آغاز میکنیم.
به گزارش ایرنا، در هفتاد و نهمین پویش «تدبیر و امید برای جهش تولید»، پنج طرح ملی وزارت صنعت، معدن و تجارت متعلق به شرکت توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) با حضور «علیرضا رزمحسینی» وزیر صنعت، معدن و تجارت و حضور ویدئوکنفرانسی عالیترین مقام اجرایی دولت به بهرهبرداری رسید.
این طرحها شامل مجتمع فولادسازی شرکت فولاد زرند ایرانیان، مجتمع تولید کاتد مس شرکت بابک مس ایرانیان، تجهیز ناوگان عملیات معدنی شرکت کاراوران صنعت خاورمیانه، مجتمع پخت آهک و دولومیت شرکت گسترش و نوسازی معادن خاورمیانه (ممرادکو) و واحد خنکسازی کک به روش خشک (CDQ شرکت فولاد زرند ایرانیان است.
برای اجرایی شدن این طرحها ۴۰۰ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری شده و زمینه اشتغال به کار چهار هزار و ۱۵۰ نفر را فراهم خواهد کرد.