به گزارش روز پنجشنبه خبرنگار سیاسی ایرنا، در هفتاد و نهمین پویش «تدبیر و امید برای جهش تولید»، پنج طرح ملی وزارت صنعت، معدن و تجارت متعلق به شرکت توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) با حضور ویدئوکنفرانسی رییسجمهوری بهرهبرداری شد که این طرحها شامل مجتمع فولادسازی شرکت فولاد زرند ایرانیان، مجتمع تولید کاتد مس شرکت بابک مس ایرانیان، تجهیز ناوگان عملیات معدنی شرکت کاراوران صنعت خاورمیانه، مجتمع پخت آهک و دولومیت شرکت گسترش و نوسازی معادن خاورمیانه (ممرادکو) و واحد خنکسازی کک به روش خشک (CDQ شرکت فولاد زرند ایرانیان است.
برای اجرایی شدن این طرحها ۴۰۰ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری شده و زمینه اشتغال به کار چهار هزار و ۱۵۰ نفر را فراهم خواهد کرد.
در شرکت فولاد زرند ایرانیان، مجتمع فولادسازی شرکت فولاد زرند ایرانیان، مشتمل بر ۶ واحد عملیاتی با عناوین حمل و نقل مواد، سینترسازی، تولید اکسیژن، واحد یوتیلیتی و مواد کمکی، کوره بلند و فولادسازی تولید شمش فولادی با ظرفیت ۱.۷ میلیون تن در سال افتتاح شد. عملیات اجرایی این مجتمع در شهرستان زرند از توابع استان کرمان، در زمینی به مساحت ۳۷۶ هکتار از دیماه سال ۱۳۹۱ آغاز شد که اکنون به مرحله تولید رسیده است. با افتتاح مجتمع فولادسازی زرند زمینه اشتغال پایدار ۲ هزار و ۳۰۰ نفر به صورت مستقیم فراهم میشود.
مجتمع تولید کاتد مس شرکت بابک مس ایرانیان در ۲۰ کیلومتری شمال شهر بابک از توابع استان کرمان و در زمینی به مساحت ۲۲۰ هکتار دومین مجمتمعی است که امروز با دستور رییسجمهوری به بهرهبرداری رسید. عملیات اجرایی ساخت این مجتمع از مردادماه سال ۱۳۹۰ در شرکت بابک مس ایرانیان آغاز شد که با افتتاح آن ضمن معرفی جدیدترین فناوری جهانی دوستدار محیط زیست در تولید کاتد مس به ایران و جهان، ۵۰ هزار تن ظرفیت تولید کاتد مس (معادل با ۱۵ درصد) به ظرفیت تولید مس کشور افزوده و برای ۴۰۰ نفر اشتغال ایجاد میشود.
از آنجا که حجم عملیات معدنکاری در مجموعه میدکو افزون بر ۱۵۰ میلیون تن در سال برآورد میشود شرکت کاراوران صنعت خاورمیانه در سال ۱۳۸۹ به منظور انجام عملیات معدنکاری و استخراج مواد معدنی موردنیاز کارخانههای فرآوری میدکو تاسیس شد.
طرح تجهیز ناوگان عملیات معدنی کارآوران و مجتمع پخت آهک و دولومیت شرکت گسترش و نوسازی معادن خاورمیانه (ممرادکو) از دیگر طرحهایی هستند که در هفتاد و نهمین پویش ملی تدبیر وامید برای جهش تولید به بهرهبرادری رسید. پیشبینی میشود با راهاندازی این مجتمعها زمینه اشتغال پایدار ۳۰۰ نفر به صورت مستقیم فراهم شود.
نظر شما