مسکو - ایرنا - «یوری شویتکین» معاون رئیس کمیته دفاع مجلس روسیه در مورد وعده های نمایندگان طالبان افغانستان مبنی بر عدم تهدید برای قلمرو کشورهای سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) و نپیوستن داعش به آنها ابراز تردید کرد.

به گزارش روز شنبه ایرنا از مسکو، معاون رئیس کمیته دفاع دومای دولتی روسیه معتقد است که باید با احتیاط با وعده های نمایندگان طالبان افغانستان (که فعالیت شان در روسیه ممنوع است) مبنی بر عدم تهدید برای قلمرو کشورهای سازمان پیمان امنیت جمعی رفتار کرد.

به گزارش اینترفکس شویتکین گفت: «من از اینکه طالبان شرایط تأمین امنیت و جلوگیری از نفوذ داعش را تحقق می بخشند تردید دارم.» وی تصریح کرد که «حرف زدن یک چیز است ، تفکر چیز دیگری است و انجام کار مرحله سوم».

این نماینده مجلس روسیه یادآور شد: «در حقیقت ، کودتا در افغانستان در حال وقوع است و طالبان متحدان ما نیستند ، طالبان سازمانی است که در روسیه ممنوع است.»

به نظر وی ، «اگر تلاش هایی برای نفوذ به باندهای طالبان از طریق تاجیکستان انجام شود ، آنها می توانند عامل بی ثباتی در کشورهای آسیای میانه باشند.»

شویتکین گفت: «ما در این شرایط نمی توانیم ناظر باشیم. ما باید سریعاً اقدامات پیشگیرانه ای را برای تقویت مرزهای خود انجام دهیم ، تمرینات مختلفی را نه تنها در قالب روسیه و تاجیکستان ، بلکه به طور مشترک با سایر کشورهای سازمان پیمان امنیت جمعی نیز انجام دهیم.»

در اوایل روز جمعه ، نمایندگان طالبان افغانستان در جریان گفت و گوها در مسکو به روسیه اطمینان دادند که خطری برای کشورهای سازمان پیمان امنیت جمعی نخواهند داشت.

محمد سهیل شاهین ، نماینده رسمی دفتر سیاسی طالبان در قطر در یک کنفرانس مطبوعاتی در مسکو گفت: «روسیه هیچ نگرانی نداشه باشد. ما مذاکراتی انجام داده ایم ، به طور منظم در تماس هستیم. ما به آنها اطمینان داده ایم که دیگر کشورها را تهدید نمی کنیم.»

علاوه بر این ، وی گفت که طالبان شمال و شرق افغانستان را از وجود داعش پاکسازی کرده و متعهد به جنگ با آنها هستند.

شاهین تصریح کرد: «فعالیت های داعش نباید در افغانستان امکان پذیر باشد ، در این حالت ، ما قادر به ایجاد یک حکومت اسلامی نخواهیم بود. داعش یک پدیده خارجی برای افغانستان است ، آنها هیچ ارتباطی در کشور ندارند ، ما کاملا متعهد هستیم که از آنها جلوگیری کنیم». 

وی مدعی شد که طالبان با داعش در شمال و شرق کشور مبارزه سختی انجام دادند و «این مناطق را از آنها پاکسازی کردند».

البته طالبان در نشست خبری در مسکو هم گفته است در مورد عدم حمله به مراکز ولایات افغانستان به واشنگتن تعهد ندادیم».

با تصمیم دادگاه عالی روسیه در ۱۴ فوریه ۲۰۰۳ ، طالبان به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شده و در روسیه ممنوع اعلام شده است.

با این وجود  از سال ۲۰۱۸ ، نمایندگان این جنبش چندین بار در مذاکرات مسکو در مورد حل و فصل درگیری ها در افغانستان شرکت کرده اند.

مقام‌های روس امیدوارند که بتوانند گروه طالبان را در مذاکرات صلح افغانستان مشارکت دهند و شرایط را برای حل و فصل سیاسی اوضاع این کشور پس از تکمیل روند خروج نیروهای آمریکایی از این کشور فراهم کنند. 

طالبان اعلام کرده که طی دو ماه اخیر ۱۶۰ شهرستان افغانستان را در تسلط خود در آورده است.