تهران- ایرنا- معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست هماهنگی تأسیس هنرستان هنرهای زیبای کاشان گفت: از سال ۱۲۸۹ که نخستین هنرستان در کشور راه‌اندازی شد تا سال ۱۳۹۶ تنها ۳۹ هنرستان فعال بود؛ اما در چهارسال اخیر ۱۷ هنرستان هنرهای زیبای جدید تأسیس شد.

به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نشست هماهنگی تأسیس هنرستان هنرهای زیبای کاشان با حضور سیدمجتبی حسینی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ علی اکبر صفی‌پور، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های هنری؛ علی اکبر مرتضایی، فرماندار ویژه کاشان؛ میثم نمکی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان؛ مجید نسیمی، معاون اداره کل نوسازی استان اصفهان؛ محمد کتابچی، رئیس مجمع خیرین مدرسه‌ساز کاشان و جمالی‌فرد و نماینده اداره کل فنی و حرفه‌ای وزارت آموزش و پرورش برگزار شد. 

سیدمجتبی حسینی در این نشست گفت: امروز ۱۱۱ سال از تأسیس مدرسه صنایع مستظرفه توسط کمال‌الملک می‌گذرد و این مدرسه نه تنها پایه و اساس هنرستان‌های هنرهای زیبا بلکه اساس تشکیل وزارت فرهنگ و هنر آن دوره و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز است.

از سال ۱۲۸۹ که نخستین هنرستان راه‌اندازی شد تا سال ۱۳۶۸، کشور فقط ۸ هنرستان داشت و از سال ۶۸ تا سال ۷۶ ، ۱۸ هنرستان دیگر اضافه شد و از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۴ هم ۱۳ هنرستان دیگر راه‌اندازی شد. تعداد هنرستان‌ها از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۶ تغییری نکرد و ۳۹ هنرستان فعال بود. اما در چهارسال اخیر، ۱۷ هنرستان جدید تأسیس شده است یا تا اول مهرماه سال جاری، راه‌اندازی می‌شود. 

در این نشست، بنا به درخواست مسوولان شهرستان کاشان، مقرر شد هنرستان هنرهای زیبای کاشان، با حمایت و هماهنگی تخصصی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و هماهنگی وزارت آموزش و پرورش و اختصاص ساختمان از سوی خیرین مدرسه‌ساز کاشان، در سال جدید راه‌اندازی شود. 

حسینی ادامه داد: هنرستان‌ها مراکز مهم و معتبر آموزش هنر هستند که حاصل آنها قابل احترام و اعتناست. فارغ‌التحصیلان هنرستان‌ها، امروز از هنرمندان نامدار کشور هستند.

معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: کاشان ظرفیت‌های مهم فرهنگی و هنری دارد و از گذشته یک نمونه خاص در اقتصاد فرهنگ و هنر بوده است و امروز نیز می‌تواند با توجه به سرمایه‌های انسانی، فرهنگی و اجتماعی به عنوان الگویی در زمینه اقتصاد فرهنگ و هنر معرفی شود. با توجه به ویژگی‌های کاشان، راه‌اندازی هنرستان هنرهای زیبا می‌تواند به جریان فرهنگی و هنری کاشان کمک کند. 

محمد کتابچی، رئیس مجمع خیرین مدرسه‌ساز کاشان نیز در این نشست با قدردانی از معاونت امور هنری، گفت: ما فضاهایی را برای هنرستان هنرهای زیبا در نظر داریم و در آینده نیز مجموعه‌ای برای آموزش هنر و هنرستان هنرهای زیبا احداث خواهدشد. 
علی اکبر مرتضایی، فرماندار ویژه کاشان؛ نیز با ارائه گزارشی از فعالیت‌های فرهنگی و هنری در کاشان گفت: با توجه به ظرفیت و جایگاه فرهنگی کاشان، راه‌اندازی هنرستان هنرهای زیبا با همکاری نهادهای کاشان و مجمع خیرین مدرسه‌ساز و موافقت معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال جاری انجام می شود.