مسعود لادنی سهشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت:حدود ۵۰ هزار و ۵۰۰ هکتار از عرصه های طبیعی در این شهرستان بیابانی و شوره زار است و مابقی عرصه ها نیز در خطر بیابانی شدن قرار دارد.
وی ادامه داد:مساحت عرصههای ملی و طبیعی لارستان افزون بر یک میلیون و ۲۵۰ هزار هکتار است که به لحاظ وسعت اراضی بیابانی این شهرستان در بین شهرستانهای استان فارس دارای بیشترین میزان بیابانی است.
لادنی موضوع خشکسالی را مهمترین چالش فراروی منابع طبیعی لارستان دانست و گفت: با توجه به دام مازاد موجود در مراتع، حضور عشایر، چرای خارج از فصل دامهای روستاییان و کاهش بارندگی سالانه بیشتر مراتع موجود در لارستان در وضعیت فقر محسوس پوشش گیاهی و مرتعی قرار دارند. همچنین بادهای موسمی در فصل تابستان روند حرکت به سمت بیابانی شدن عرصه های طبیعی را تشدید کرده است.
او بیان کرد: خشکسالی و آبیاری زمین با آب شور، کشاورزی غیراصولی، کم پوشش بودن گیاهان طبیعی در سطح زمین از مهمترین دلایل پدید آمدن بیابان زایی در منطقه است و عرصه های طبیعی را به شدت در معرض فرسایش بادی قرار داده است.
مدیر منابع طبیعی و آبخیزداری لارستان گفت: اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوان داری برای مقابله با پدیده خشکسالی و همچنین نهال کاری وبهره مندی از توان جوامع محلی برای افزاییش میزان پوشش جنگلی و مرتعی از جمله برنامه ها و اولویت های مهم این نهاد است و گسترش کشت گونههای مقاوم به شوری همچون گَز شاهی در دیمزارها و زمین های کشاورزی برای مقابله با بیابانزایی بسیار اثربخش است.
لادنی اضافه کرد: گونههای گیاهی شاخص شهرستان لارستان به لحاظ شرایط اقلیمی و رویشگاههای طبیعی گیاهی شامل کُنار، گَزشاهی، گَون، قیچ، بادام کوهی، بنه، ارس یا سرو کوهی است.
وی بیان کرد: از مجموع بیش از یک میلیون و ۲۵۰ هزار هکتار عرصه جنگلی و مرتعی این شهرستان حدود ۹۰ درصد آنها منابع ملی است.
شهرستان لارستان به مرکزیت لار در فاصله ۳۷۸ کیلومتری جنوب شیراز واقع شده است.