تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۰

تهران - ایرنا - جبهه آزادی بخش تیگرای به دنبال عقب‌نشینی ارتش اتیوپی در هفته گذشته و پیروزی حزب "آبی احمد" نخست وزیر این کشور در انتخابات پارلمانی اعلام کرده که نیروهایش در حال پیشروی به جنوب اتیوپی بوده و یک شهر در کنترلِ نیروهای دولتی را تصرف کرده‌اند.

به گزارش امروز (سه شنبه) ایرنا از رویترز، نیروهای این جبهه در شمال اتیوپی اعلام کردند که آنها به جنوب اتیوپی فشار آورده و شهرکی را از نیروهای دولتی بازپس گرفتند. جبهه تیگرای بر عزم خود نسبت به ادامه جنگ تا احیای مرزهای خود در پیش از درگیری‌ها تاکید کرد.

البته رویترز اعلام کرده که این ادعا را از آنجایی که ارتباطات با منطقه قطع شده نتوانسته به طور مستقل تایید کند.

«گتاچو» سخنگوی جبهه موسوم به آزادی بخش مردمی تیگرای به رویترز گفته، نیروهای تیگرای هم‌اینک کنترل شهر «کورم - Korem » واقع در ۱۷۰ کیلومتری جنوب مکله را به دست گرفته‌اند و برای تصرف شهر «آلاماتا – Alamata» در ۲۰ کیلومتر آن سوتر در حال پیشروی هستند.

یکی از اهالی سابق کورم که در زمان حاضر مقیم آدیس‌آباباست گفته که یکی از اعضای خانواده‌اش با فرار از خانه و دسترسی به سرویس تلفن همراه تایید کرده که در آن منطقه درگیری رخ داده است.

سخنگوی تیگرای گفته که این جبهه به دنبال احیای مرزهای تحت کنترل خود و بازگرداندن مرزهایش به پیش از جنگ است تا با گشایش راه‌ها، مردم و کمک‌های غذایی را جابجا کند.

درگیری بین دولت اتیوپی و  شورشیان وابسته به جبهه موسوم به آزادی‌بخش مردم تیگرای در ماه نوامبر سال گذشته آغاز شده است. این درگیری‌ها تاکنون منجر به آوارگی نزدیک به دو میلیون نفر و ترک خانه‌هایشان شده و ۴۰۰ هزار نفر را نیز در شرایط قحطی و گرسنگی قرار داده است.

هفته گذشته نخست‌وزیر اتیوپی با بیان این که ارتش این کشور با خواست خود منطقه تیگرای را ترک کرده است، گفت: ارتش از ایالت تیگرای که تحت کنترل جبهه آزادی‌بخش خلق تیگرای شورشی قرار دارد، به صورت کنترل‌شده عقب‌نشینی کرده است.

از سوی دیگر تارنمای «آفریقا انتلیجنس» نوشته لحن بین اتحادیه اروپا و دولت اتیوپی در حال افزایش است. در بحبوحه تشدید لفظی به ویژه در خصوص مساله تیگرای، «آنت وبر - Annette Weber» نماینده جدید ویژه اتحادیه اروپا در امور شاخ آفریقا همچنان منتظر است تا از سوی مقامات اتیوپی پذیرفته شود.

با گذشت نزدیک به دو هفته از اعلام آتش‌بس یکجانبه از سوی دولت فدرال اتیوپی که جبهه آزادی‌بخش تیگرای خود را متعهد به آن نمی‌داند، از یک سو خطر شعله‌ور تر شدن آتش درگیری‌ها در این کشور تشدید شده و از سوی دیگر قحطی مردم منطقه را تهدید می‌کند.

احتمال گرسنگی حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر دیگر نیز در اتیوپی منتفی نیست. این در حالی است که برخی از منابع شمار کسانی که دچار گرسنگی مفرط شده‌اند را بیش از آن اعلام کرده‌اند.