به گزارش ایرنا، تیم فوتبال نساجی مازندران از زمان سپرده شدن سرمربیگری این تیم به ساکت الهامی عملکرد درخشان و خیرهکنندهای داشت ؛ به طوری که اگر رتبه تیمهای لیگ برتری را از زمان حضور الهامی در نساجی محاسبه کنیم، این تیم اکنون پس از پرسپولیس و سپاهان سومین تیم جدول محسوب میشود.
نساجی دیشب و در هفته بیستوهفتم رقابتهای لیگ بیستم دیداری سخت و حساس با پدیده مشهد داشت و توانست یک برد خانگی باارزش و مهم را به دست بیاورد که بقای این تیم در لیگ برتر را تقریبا تضمین میکند. این تیم با پیروزی مقابل پدیده مشهد که در کورس کسب سهمیه آسیایی قرار داشت، علاوه بر ارتقاء موقعیت نساجی در جدول و رساندن تیم به رتبه دوازدهم و دور شدن از خطر سقوط، الهامی را به بهترین سرمربی تاریخ لیگ برتری نساجی تبدیل کرد.
تیم نساجی که از هفته پنجم به رتبه دوازدهم سقوط کرد و از آن هفته به بعد تا پس از دیدار هفته بیستوهفتم مقابل پدیده مشهد دائم در رتبههای سیزدهم تا پانزدهم جدول ایستاده بود ، حالا پس از ۲۱ بازی دوباره به رتبه دوازدهم بازگشت و از محدوده خطر دور شد.
ماجراجوییِ ساکت
الهامی اسفند پارسال در شرایطی سرمربیگری نساجی را تحویل گرفت که این تیم در بحرانیترین شرایط ممکن قرار داشت و ماموریت الهامی حفظ نساجی در لیگ برتر بود. نساجی که فصل را پس از جدایی بدموقع و غیرحرفهای محمود فکری از نساجی، با هدایت وحید فاضلی دستیار سابق فکری تقریبا خوب آغاز کرده بود، از هفته پنجم دچار چالش جدی در امتیازگیری شد و به مرور در شرایط بحرانی قرار گرفت. حتی تغییر سرمربی و روی کار آمدن مجید جلالی نیز با وجود بهتر شدن عملکرد بازیکنان در زمین و ارائه بازیهای خوب نتوانسته بود کمکی به نتیجهگیری آن کند.
ساکت الهامی در حالی که تجربه پیشین سرمربیگریاش با تراکتور به قهرمانی در جام حذفی و کسب سهمیه لیگ قهرمانان آسیا منجر شده بود، در شرایطی نساجی را تحویل گرفت که این تیم از ۱۷ بازی فقط ۱۰ امتیاز کسب کرد و روی پله پانزدهم جدول ایستاده بود. نساجی در زمان روی کار آمدن الهامی ۱۲ هفته بود که مقابل حریفان برد به دست نیاورده بود و از نظر روحی شرایط بسیار نامطلوبی داشت. بر همین اساس نیز برخی مربیان و کارشناسان فوتبال معتقد بودند الهامی دست به انتخابی خطرناک زده که میتواند آینده سرمربیگری او را با چالش مواجه کند.
«مهدی تارتار» سرمربی پیکان ۱۰ تیر در نشست خبری پس از دیدار نساجی و پیکان گفته بود: «روزی که الهامی هدایت نساجی را به عهده گرفت به عنوان یک مربی باتجربه گفتم که او چطور جرات کرد چنین تصمیمی بگیرد؟ چون این تیم شرایط کاملا بحرانی داشت. از ۱۷ بازی ۱۰ امتیاز کسب کرده بود و در مسیر سقوط قرار داشت. اما الهامی کاری کرد که تیم در مسیر صعود قرار گرفت و نتایج درخشانی به دست آورد. الهامی نشان داد در فوتبال هر کاری امکانپذیر است. در شرایطی که نساجی از حمایت هواداران برخوردار نبود، کاری کرد که به نظرم مربیهای بزرگ دنیا هم نمیتوانستند با نساجی کنند.»
نساجیِ الهامی از نگاه آمار
نگاهی به اعداد و ارقام مربوط به بازیهای نساجی در ۱۰ بازی لیگ برتری اخیر که تحت هدایت ساکت الهامی به مصاف حریفان رفت نشان میدهد که این تیم با اندیشههای ساکت الهامی تا چه اندازه تغییر کرد و متحول شد. نساجی در حالی که با سرمربیگری وحید فاضلی و مجید جلالی از ابتدای فصل تا پایان هفته هفدهم فقط ۱۰ امتیاز از ۱۷ بازی کسب کرده بود، با الهامی از ۱۰ بازی ۱۹ امتیاز به دست آورد.
این تیم از زمان روی کار آمدن الهامی تا پایان هفته بیستوهفتم ۱۰ مسابقه در لیگ برتر انجام داد که حاصل این بازیها کسب ۶ برد، یک تساوی و پذیرش سه شکست بود. این عملکرد، نساجی را در بازه زمانی ۱۰ هفته اخیر لیگ برتر به تیم چهارم جدول تبدیل کرده است ؛ چرا که در ۱۰ بازی اخیر تیمهای لیگ برتری، فقط پرسپولیس و سپاهان و استقلال که تیمهای اول و دوم و سوم جدول هستند بیشتر از نساجی امتیاز کسب کردند.
پرسپولیس از ۱۰ بازی اخیر ۲۴ امتیاز، سپاهان ۲۲ امتیاز و استقلال ۲۰ امتیاز کسب کردند و نساجی با کسب ۱۹ امتیاز از ۱۰ بازی اخیر چهارمین تیم لیگ برتر در این بازه زمانی است. نکته قابل توجه این که دو شکست از سه شکست نساجی با الهامی نیز مقابل دو تیم مدعی قهرمانی یعنی پرسپولیس و سپاهان رقم خورد.
بیشترین برد
در حالی که نساجی در فصل هجدهم ۷ برد و فصل نوزدهم ۸ برد از ۳۰ بازی به دست آورده بود، از ۱۰ بازی با هدایت الهامی ۶ برد کسب کرده است. این بیشترین تعداد برد کسب شده در زمان حضور یک سرمربی برای نساجی در سه فصل حضور لیگ برتری این تیم است.
نساجی با جواد نکونام که نیمفصل نخست لیگ هجدهم سرمربی نساجی بود از ۱۵ بازی دو برد کسب کرد. در نیمفصل دوم آن فصل مجید جلالی سرمربی نساجی شد. جلالی فصل جاری نیز ۶ بازی سرمربیگری نساجی را به عهده گرفت که در مجموع طی دو دوره حضور در نیمکت نساجی توانست ۴ برد با این تیم در کارنامه سرمربیگریاش ثبت کند.
حاصل حضور رضا مهاجری در نساجی و هدایت این تیم در ۲۰ بازی نیز کسب ۴ پیروزی مقابل حریفان بود. پس از مهاجری نیز محمود فکری روی کار آمد که موفق شد در ۱۰ بازی عملکرد خوبی از خود ثبت کند و مانند الهامی مانع سقوط نساجی شود ، اما فکری از ۱۰ بازی ۴ برد کسب کرد و در ۶ بازی نیز نتیجه مساوی برای نساجی رقم خورد. وحید فاضلی نیز که ۱۱ بازی سرمربیگری نساجی را به عهده داشت فقط دو برد با این تیم ثبت کرد.
همچنین از نظر برد خارج از خانه نیز الهامی با کسب ۳ برد خارج از خانه همراه با فکری بیشترین تعداد بردهای خارج از خانه در رقابتهای لیگ برتر را برای نساجی کسب کردند. البته با توجه به در پیش بودن دو بازی خارج از خانه دیگر، الهامی این شانس را دارد که بر تعداد بردهای خارج از خانه نساجی با سرمربیگری خود اضافه کند.
مقایسه عملکرد در بازیهای مشابه دور رفت
نساجی در حالی از ۱۰ بازی اخیر ۱۹ امتیاز کسب کرده که نگاهی به نتایج کسب شده مقابل همین تیمها در دور رفت رقابتها ، تفاوت چشمگیر نتیجهگیری نساجی در زمان حضور الهامی را نشان میدهد. این تیم با الهامی تا کنون از تقابل با تیمهای سایپا، نفت مسجدسلیمان، پرسپولیس، سپاهان، مس رفسنجان، فولاد خوزستان، ماشینسازی تبریز، پیکان تهران، صنعت نفت آبادان و پدیده مشهد ۱۹ امتیاز کسب کرده است. در حالی که حاصل دیدار نساجی با همین تیمها در دور رفت مسابقات کسب فقط ۵ امتیاز بود. یعنی نساجی با الهامی در ۱۰ دیدار مشابه نسبت به دور رفت رقابتها ۱۴ امتیاز بیشتر کسب کرد.
نساجی در ۱۰ بازی مشابه انجام شده دور رفت ۱۳ گل خورده و فقط ۳ گل زده داشت که تفاضل منفی ۱۰ نساجی در این ۱۰ بازی ثبت شد ، اما در بازیهای برگشت با همین تیمها فقط ۵ گل دریافت کرد و توانست ۹ گل به ثمر برساند و از تفاضل منفی ۱۰ در ۱۰ بازی مشابه دور رفت، به تفاضل مثبت ۴ در بازیهای مشابه دور برگشت وضعیت گلهای خود را ارتقا دهد.
در حالی که این تیم در ۱۷ بازی با دو سرمربی پیشین ۱۳ گل به ثمر رسانده و ۲۳ گل دریافت کرده بود و تفاضل گل منفی ۱۰ داشت، در ۱۰ بازی اخیر هم از نظر گلزنی و هم از نظر دفاع شرایط متفاوتی پیدا کرده است. نساجی در زمان حضور الهامی طی ۱۰ بازی ۹ گل به ثمر رساند و ۵ گل نیز دریافت کرد که تفاضل گل مثبت ۴ نساجی در دوره حضور الهامی را نشان میدهد.
بیشترین امتیازگیری
بررسی امتیازهای کسب شده توسط سرمربیان لیگ برتری نساجی نیز نشان میدهد که الهامی از هر پنج سرمربی قبلی نساجی در لیگ برتر بهتر عمل کرده است و بیشترین میانگین امتیازگیری را دارد. نساجی با جواد نکونام از ۱۵ بازی ۱۶ امتیاز کسب کرده بود که میانگین امتیاز ۱.۰۶ در هر بازی را برای او ثبت کرده است.
نساجی در ۲۱ بازی که مجید جلالی سرمربیگری آن را به عهده داشت نیز ۲۱ امتیاز کسب کرد که معدل یک امتیاز در هر بازی را نشان میدهد.
حاصل حضور مهاجری در نساجی نیز مشابه با عملکرد جلالی بود. مهاجری ۲۰ بار در مسابقات لیگ برتر روی نیمکت نساجی نشست که حاصل سرمربیگری او کسب ۲۰ امتیاز بود.
عملکرد محمود فکری در نساجی بهتر از سایر مربیان پیشین این تیم بود. نساجی در ۱۰ بازی با هدایت فکری ۱۸ امتیاز کسب کرد که میانگین ۱.۸ امتیاز در هر بازی را نشان میدهد.
کمترین میانگین امتیازی نیز مربوط به دوره حضور وحید فاضلی است که از ۱۱ بازی ۹ امتیاز کسب کرد و میانگین امتیازگیری ۰.۸ در هر بازی را ثبت کرد.
اما عملکرد ساکت الهامی از همه این آمارها بالاتر است. الهامی از ۱۰ مسابقه ۱۹ امتیاز کسب کرده و در حال حاضر معدل امتیازگیری ۱.۹ را برای خود ثبت کرده که با توجه به در پیش داشتن سه مسابقه دیگر میتواند این رکورد را به نام خود ارتقا دهد. البته این احتمال نیز وجود دارد که در صورت نتیجه نگرفتن در سه مسابقه پیش رو، میانگین امتیازگیری او از فکری پایینتر بیاید.
الهامی در نساجی نشان داد که علاوه بر دانش فوتبالی، توان مدیریت بحران در تیمهای فوتبال را هم دارد و با تاکتیکهای مدیریت روانی تیم نیز آشناست. او که در تراکتور تبریز هم عملکرد بسیار خوبی از خود به جا گذاشته بود و از ۱۸ مسابقه لیگ برتری توانست ۹ برد و ۵ تساوی به دست بیاورد، حالا بیشتر از قبل با این عملکرد در نساجی خود را به عنوان یک سرمربی کاربلد در فوتبال ایران معرفی کرده است.