به گزارش ایرنا، تیم فوتبال نساجی مازندران که پس از یکصد روز ناکامی در پاییز و زمستان سال گذشته با روی کار آمدن « ساکت الهامی » در این تیم موفق به کسب برد شده بود و طی دو بازی پیاپی توانست سایپا را شکست دهد و سال را با دو برد پیاپی مقابل سایپا تمام کند، عصر دیروز –شنبه ۱۴ فروردین- در نخستین بازی سال ۱۴۰۰ نیز موفق شد نفت مسجدسلیمان را در زمین حریف با نتیجه ۲-۰ شکست دهد تا همچنان در مسیر موفقیت و فرار از سقوط به لیگ آزادگان گام بردارد.
روی کار آمدن الهامی در نساجی با بازی خانگی این تیم در مرحله یک شانزدهم نهایی جام حذفی مقابل سایپا همراه شد که نساجی با درخشش دروازهبان جوان مشهدی خود توانست در ضربات پنالتی مهمان تهرانی خود را شکست دهد. یک هفته بعد نیز نساجی در هفته هجدهم لیگ برتر موفق شد سایپا را در قائمشهر با تک گل دقیقه ۸۶ محمود قائدرحمتی شکست دهد تا دومین برد پیاپی نساجی با ساکت الهامی در دومین حضور او روی نیمکت این تیم شمالی ثبت شود. نساجی با انگیزه و انرژی مضاعفی که از دو برد پایان سالی خود کسب کرده بود توانست در مسجدسلیمان نیز عملکردی کاملا موفق داشته باشد و با ارائه بازی مالکانه، برای دومین بار در این فصل نفت مسجدسلیمان را شکست دهد.
برتری آماری در زمین حریف
نگاهی به عملکرد نساجی در دیدار مقابل نفت مسجدسلیمان نشان میدهد که این تیم تا حد زیادی به ثبات تیمی و شرایط ایدهآل خود نزدیک شده و از وضعیت بحرانی فاصله گرفته است. نساجی نه تنها در نتیجه که با دو گل فرزاد زامهران و رضا دهقانی در دقایق ۵۵ و ۸۵ به سود این تیم تمام شد برنده دیدار بود، بلکه در طول بازی نیز مدیریت میدان را در اختیار داشت و توانست حریف را در زمین خودش تحت فشار قرار دهد.
مالکیت ۶۰ درصدی توپ در طول بازی یکی از معیارهای اثبات عملکرد موفق نساجی در این دیدار است. علاوه بر این نکته، بازیکنان نساجی در ۵۴ درصد نبردهای بازی موفق بودند. بخش مهمی از موفقیت نساجی در مدیریت زمین مقابل نفت مسجدسلیمان ناشی از تسلط بازیکنان این تیم بر توپ و پاسهای پرتعدادی است که بین شاگردان الهامی رد و بدل شد. بازیکنان نساجی در دیدار مقابل نفت مسجدسلیمان ۵۷۹ بار به هم پاس دادند که ۸۲ درصد این پاسها سالم بود و به مقصد مد نظرشان رسید. این در حالی است که شاگردان یزدی در تیم میزبان ۳۱۶ پاس ثبت کردند و دقت پاس آنها نیز ۶۷ درصد بود.
اما آمار دیگری که برتری نساجی در زمین را نشان میدهد میل به گلزنی بازیکنان این تیم و تعداد موقعیتهای ایجاد شده روی دروازه نفت مسجدسلیمان است. امید گل نساجی در این مسابقه ۶۸ صدم بود و برای نفت مسجدسلیمان فقط ۱۴ صدم امید گلزنی ثبت شد. شاگردان ساکت الهامی در بازی هفته نوزدهم ۱۷ شوت به سمت دروازه نفت مسجدسلیمان روانه کردند که چهار شوت در چارچوب بود. این آمار در مقابل پنج شوت کلی نفتیها و یک شوت در چارچوب آنها برتری قاطعانه نساجی در حملات را نشان میدهد.
تزریق خودباوری و امید به تیم
الهامی در همین سه بازی به ترکیب مد نظر و مطمئن خود برای نساجی رسیده و با استفاده از مهرههایی که در تیم وجود داشت و تزریق امید و انگیزه و هیجان به این تیم توانست شرایط تیم را متحول کند تا با امیدواری بیشتری در ۱۱ بازی باقیمانده به مصاف حریفان برود. البته در این موفقیت نمیتوان از نقش انتخابهای مجید جلالی برای بهبود شرایط نساجی نیز گذشت.
نساجی در روزهای سرمربیگری جلالی نیز بازیهای خوبی ارائه کرده بود و فشار روانی حاکم بر تیم سبب شده بود که تیم نتواند در موقعیتهای حساس ناکام بماند. علاوه بر بازیهای خوب نساجی با جلالی که حاصل تاکتیکهای مد نظر این سرمربی است، اضافه شدن چند مهره جوان و باانگیزه به نساجی در دوره جلالی نیز برای این تیم اثرگذار بود.
سعید جلالیراد که در سه بازی اخیر این تیم مقابل سایپا و نفت مسجدسلیمان هیچ گلی دریافت نکرد و موفق به ثبت سه کلینشیت در نساجی شد، با نظر مجید جلالی از شهرخودرو برای نیمفصل دوم به نساجی آمد و طی بازیهای اخیر نیز اثبات کرد که انتخاب درستی برای نساجی بود. جلالی راد در نخستین بازی خود برای نساجی با مهار پنالتیها و گل زدن آخرین پنالتی برای نساجی عامل اصلی صعود این تیم به مرحله یک هشتم نهایی جام حذفی و خروج نساجی از بحران صد روزه بود. این دروازهبان جوان حالا به یک سنگربان مطمئن برای نساجی تبدیل شده است.
فرار از بحران در منطقه بحرانی
نساجی هرچند که با وجود کسب دو برد پیاپی در لیگ برتر و ۱۶ امتیازی شدن هنوز تیم پانزدهم جدول ۱۶ تیمی است، اما از وضعیت بحرانی نتیجه نگرفتنها تا حدودی فاصله گرفته و حالا با اعتماد به نفس و انگیزه بیشتری در مسابقات حاضر میشود. عامل مهمی که سبب میشود بازیکنان در همه نقاط زمین به دلیل خودباوری ایجاد شده در آنها و کل تیم بهتر عمل کنند.
این تیم اکنون یک امتیاز با تیم چهاردهم جدول یعنی ذوبآهن فاصله دارد و امیدوار است که در ۱۱ بازی باقیمانده بتواند با کسب امتیازات کافی، سهمیه حضور در لیگ برتر را حفظ کند. البته الهامی برای رسیدن به این هدف کار دشواری در پیش دارد. اما عملکرد نساجی در سه بازی اخیر با الهامی نشان داده که تحقق این هدف چندان دور از ذهن نیست. در حال حاضر الهامی عملکردی غیرقابل مقایسه با دو سرمربی پیشین نساجی از خود به جا گذاشت. کسب سه برد از سه بازی در مقابل دو برد از ۱۷ بازی که فاضلی و جلالی سرمربی این تیم بودند برتری کامل نساجیِ الهامی را در مقابل نساجیِ جلالی و فاضلی نشان میدهد.
سازمان دفاعی منظم
یکی دیگر از تمایزهای نساجیِ الهامی با نساجیِ فاضلی و جلالی، عملکرد مناسب سازمان دفاعی این تیم و هماهنگی دفاع و دروازهبان در سه بازی اخیر است. نساجی در ۱۳ بازی پیاپی با دو سرمربی نه تنها هیچ بردی کسب نکرده بود و فقط ۳ امتیاز از سه تساوی به دست آورده بود، بلکه با دریافت ۲۱ گل و میانگین گل خورده ۱.۶ گل در هر بازی عملکرد دفاعی بسیار ضعیفی را ثبت کرد. اما طی سه بازی اخیر که الهامی در نساجی روی کار آمد، این تیم با عملکرد خوب خط دفاع و دروازهبان هیچ گلی دریافت نکرده و موفق به ثبت سه کلینشیت در سه بازی شد.
نساجیچیها که لیگ را پس از جدایی حاشیهساز و بحثبرانگیز محمود فکری از این تیم، با وحید فاضلی آغاز کرده بودند، پس از برد خانگی ۱-۰ مقابل نفت مسجدسلیمان در هفته چهارم، از هفته پنجم روی ریل ناکامی قرار گرفتند و با شکستهای پیاپی پله پله در جدول سقوط کردند. تا جایی که چند هفته بعد تصمیم به برکناری وحید فاضلی گرفته شد و مجید جلالی برای دومین بار هدایت نساجی را به عهده گرفت. اما حضور جلالی نیز با وجود تغییرات مثبتی که در شکل ارائه بازی نساجیچیها دیده میشد، به کسب برد برای این تیم منتهی نشد و جلالی نیز پس از ۶ بازی بدون کسب برد از نیمکت سرمربیگری نساجی کنار رفت تا ساکت الهامی برای دومین بار هدایت نساجی را به عهده بگیرد.
نساجی در ادامه مسابقات لیگ برتر باید پنجشنبه این هفته دیداری سخت و حساس را مقابل پرسپولیس مدعی قهرمانی در تهران برگزار کند. دیداری دشوار که میتواند سنگ محک جدی نساجیِ الهامی باشد و در صورت کسب حتی تساوی از این دیدار، نساجی را به بقا در لیگ امیدوارتر کند.
نظر شما