به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «نبیالله خونمیرزایی» امروز (یکشنبه) در حاشیه ششمین همایش ملی و نمایشگاه خاویار و صنایع وابسته که به مناسبت روز خاویار ایرانی در محل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری برگزار شد، افزود: این درحالی است که تولید خاویار در سال ۹۲ کمتر از یک تن و گوشت ماهیان خاویاری نزدیک به ۶۰۰ تن بوده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: با ممنوعیت صید تجاری ماهیان خاویاری پیرو توافق کشورهای ساحلی دریای خزر، پرورش انواع این ماهی روند پرشتابی را درپیش گرفته است.
وی با بیان اینکه برنامه توسعه صنعت پرورش ماهیان خاویاری در دستور کار جدی سازمان شیلات قرار دارد، اظهار داشت: در سالهای اخیر در برخی نقاط کشور، پرورش ماهیان خاویاری در قفس دریا در دستور کار قرار گرفت و تلاش داریم این نوع پرورش توسعه یابد.
خونمیرزایی با اشاره به اینکه خاویار فیل ماهی تولید ایران بهترین و گرانترین خاویار در جهان است، گفت: با توجه به مورد پسند بودن خاویار و گوشت ماهیان خاویاری در جهان و بالا بودن قیمت و ارزآوری صادرات آن، بهطور رسمی از طریق گمرک جمهوری اسلامی و یا به شکل مسافر انجام میشود.
رییس سازمان شیلات ایران اظهار داشت: اکنون میانگین کف قیمت خاویار فیل ماهی صادراتی ۸۰۰ دلار است که البته ممکن است در بستهبندیهای کیفی و شکیل قیمت آن به بیش از یکهزار و ۲۰۰ دلار هم برسد.
وی با بیان اینکه بیش از ۱۷۵ مزرعه فعال در زمینه پرورش ماهیان خاویاری در ۲۱ استان کشور فعالیت دارند، ابراز امیدواری کرد:با توسعه پرورش ماهیان خاویاری و توسعه صادرات بتوان تولید این محصول را در استانهای کشور افزایش داد.
به گزارش ایرنا، ششمین همایش ملی و نمایشگاه خاویار و صنایع وابسته با محوریت گرامیداشت روز خاویار ایرانی، تولید ماهیان خاویاری در ایران و جهان، صادرات بازارهای هدف و چالشها، مدیریت بهداشت بیماری و تغذیه، استانداردسازی در صنعت خاویاری، تقلب، قاچاق خاویار، خاویار فراوری و تضمین کیفیت و سازمان کورهای صادرکننده خاویار در محل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری برگزار شد.
در این همایش از تمبر یادبود روز خاویار ایرانی رونمایی شد.