علی مراد اکبری روز دوشنبه در آیین افتتاح استانی طرحهای آبیاری و زهکشی کشور با اشاره به طرحهای مهمی که در دولت کنونی در حوزه آب و خاک انجام شده اظهار داشت: طرح احیای اراضی استانهای خوزستان و ایلام یکی از طرحهای مهم بخش آب و خاک است که ۲۹۵ هزار هکتار آن در فاز اول به بهره برداری رسیده است.
وی افزود: پروژه ۲۲۷ هزار هکتار آبیاری و زهکشی در غرب و شمال غرب کشور که ۲۵ هزار هکتار آن امروز به بهرهبرداری میرسد یکی دیگر از این طرحهای مهم است.
معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: از ۲.۵ میلیون هکتار طرح توسعه سامانه های نوین آبیاری در کشور، ۱.۲ میلیون هکتار آن در دولت تدبیر وامید بوده است و این طرح جزو اولویت های وزارت جهاد کشاورزی است.
وی اظهار داشت: برای استان کردستان ۷۰۰ میلیارد ریال در مرحله اول درنظر گرفته شده است و سهم استان هم از تخصیص کشوری هم محفوظ است.
وی یادآور شد: ۵۰ درصد پروژههای نوین آبیاری کردستان تجهیز شده که ۲ برابر میانگین کشوری بوده است.
وی تاکید کرد: کردستان منشا عزت و سربلندی کشور بوده و دارای مردمی پرتلاش و زحمتکش است که امیدواریم با توجه به ظرفیتها نقش بی بدلیل خود را در تولید مواد غذایی در کشور ایفا کند.
نماینده مجلس: صنایع تبدیلی کشاورزی ایجاد شود
نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران هم در این آیین گفت: طرحهای آبرسانی حوزه کشاورزی کردستان سرانه درآمد مردم منطقه را بیشتر کرده و شاهد رونق معیشت مردم خواهیم بود.
محسن فتحی افزود: در شرایط کنونی که میزان تولیدات کشاورزی افزایش مییابد باید به فکر صنایع تبدیلی باشیم تا خام این محصولات فروشی نشود.
وی با بیان اینکه در صورت ایجاد صنایع تبدیلی محصولات ارزش افزوده مییابد و منبع درآمدی برای جوانان تحصیل کرده خواهد بود اضافه کرد: امیدواریم این خیر و برکت را در سفره مردم ببینیم.
استاندار کردستان: زمینه کار مهمی برای استان فراهم شده است
استاندار کردستان هم با اشاره به میزان تخصیص آب برای بیش از ۱۰۰ هزار هکتار در کردستان گفت: تخصیص این میزان و طرحهای آبیاری و زهکشی اتفاق بسیار مبارک برای استان است و میزان تولید و اشتغالزایی را افزایش میدهد.
بهمن مرادنیا تاکید کرد: زمینه کار بزرگی برای استان کردستان فراهم شده است و در آینده اثرات آن بیشتر هم دیده میشود.
وی ضمن تشکر از معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی افزود: وی عرق خاصی به منطقه دارد و در تخصیص و توسعه طرحهای آبی استان تاثیرگذار بوده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم گفت: استان رتبه ۶ سطح زیر کشت و رتبه ۱۷ تولید در کشور را دارد که این اختلاف مربوط به دیم بودن بخش زیادی از سطح زیر کشت است.
فرید سپری ادامه داد: ۸۸ درصد سطح زیر کشت استان به صورت دیم و رتبه اول سطح زیر کشت دیم کشور را داریم که امکان آبی شدن ۳۳۵ هزار هکتار سطح زیر کشت استان وجود دارد.
وی یادآور شد: ۱۰۰ هزار هکتار آب برای کردستان تخصیص در نظر گرفته شد و میتوان این میزان را آبی کرد اما ۱۴۰ هزار میلیارد ریال برای عملی کردن آن اعتبار نیاز است.
سپری با اشاره به طرح آبیاری و زهکشی ۱۶ هزار و ۸۱۰ هکتار در استان افزود: هفت هزار و ۵۰۰ هکتار از این میزان در بخش باغات و ۹ هزار و ۲۴۲ هکتار در بخش زراعت است.
وی تاکید کرد: برای اجرای پنج هزار و ۴۷۰ هکتار از آن مقدار چهار هزار و ۳۴۵ میلیارد ریال هزینه شده و برای اتمام طرح به یکهزار و ۴۰۰ میلیارد ریال نیاز است.
سپری یادآور شد: با اجرای این طرحها تولید کردستان پنج برابر میشود و برای یک هزار و ۸۰۰ نفر مستقیم و سه هزار نفر به صورت غیر مستقیم اشتغال ایجاد میشود.
امروز با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی، استاندار کردستان و نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران پنج هزار و ۴۷۰ هکتار از طرح آبیاری و زهکشی به بهره برداری رسید.
۱۶ هزار و ۸۱۰ هکتار کل طرح آبیاری و زهکشی استان کردستان است که در دستور کار قرار دارد.
طرح جامع شبکههای فرعی آبیاری و زهکشی غرب و شمال غرب کشور در مجموع برای ۲۵ هزار هکتار از زمینهای این منطقه از کشور اجرا میشود.