کیانوش جهانپور عصر دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و سلامت ایرنا اظهار کرد: واکسیناسیون کادر بهداشتی درمانی کمک شایانی به شروع واکسیناسیون در ایران در همه هفتههای نخستین کرد و البته با استقبال خوبی نیز مواجه شد چنانکه موضوع تداوم واردات آن در سطح وسیع و تولید مشترک آن در ایران نیز مورد توجه قرار گرفت و دو طرف در این زمینه به توافق رسیدند.
سخنگوی سازمان غذا و دارو افزود: اما با توجه به کندی و محدودیت تولید واکسن اسپوتنیک در روسیه و درگیری وسیع و مجدد این کشور با کرونا و تقاضای بیش از ۶۵ کشور، تبعا تولید و عرضه این واکسن مطابق آنچه که پیشبینی و توافق شده بود، اتفاق نیفتاد و تناسبی با تقاضا نداشت چنانکه این موضوع منحصر به واکسن "اسپوتنیک" نبوده و تقریبا همه تولیدکنندگان و تامین کنندگان واکسن کرونا در دنیا به نوعی و به درجاتی با این مشکل روبرو بودند.
جهانپور خاطرنشان کرد: علیرضا رییسی به عنوان معاون بهداشت و متولی و متصدی عملیات واکسیناسیون در ایران، در گزارش خود آنچه که در ماههای گذشته اتفاق افتاده و دغدغهها را عنوان کردهاند.
وی در توضیح اظهارات رییسی درباره تولید مشترک واکسن اسپوتنیکوی در ایران، افزود: علیرضا رییسی تصریح کردهاند که با توجه به راهاندازی این خط تولید و لزوم طی مراحل فنی، این واکسن هنوز در چرخه واکسیناسیون عمومی در کشور قرار نگرفته و تا زمان عرضه این واکسن، باری از واکسیناسیون عمومی را به دوش نخواهد کشید و تبعا در صورت ورود به سبد واکسیناسیون در ایران کمک شایانی به توسعه و تسریع واکسیناسیون خواهد داشت و این بدان معنا نیست که این برنامه مشترک تولید دردی از ما دوا نخواهد کرد بلکه دقیقا مضمون صحبت ایشان خلاف آن چیزی است که برخی تیتر کردهاند.
به گفته سخنگوی سازمان غذا و دارو، متاسفانه انتخاب عنوان خبر به این صورت، با رعایت امانت تباین دارد و این تیتر به هیچوجه استنباطی نیست و ارتباطی با گزارش و صحبتهای ایشان در کلاب هاوس ندارد. در این اثنا انتظار میرود همکاران رسانهای در شرایط دشوار امروزی با دقت نظر بیشتر از هرگونه اطلاع رسانی که حتی شائبه ایجاد ابهام، تنش یا تشویش در افکار عمومی داشته باشد پرهیز کنند.
جهانپور خاطرنشان کرد: دولت و ملت روسیه در همه ماههای گذشته در حد توان و وسع در کنار نظام سلامت و مردم شریف ایران بودند و هستند و با تعامل نزدیک و هم افزایی کمک شایانی به مقابله با کرونا و شروع و تداوم واکسیناسیون علیه کووید۱۹ در ایران داشتند و از مصادیق بارز این همراهی، آغاز تولید مشترک واکسن اسپوتنیک وی در ایران است، این تعاملات شایسته تقدیر بوده و پس از گذراندن مراحل تایید فنی و ورود واکسنهای تولید مشترک اسپوتنیک در ایران به چرخه واکسیناسیون، تسهیل و تسریع واکسیناسیون عمومی در ایران و امکان صادرات این محصول را شاهد خواهیم بود.