کرمانشاه - ایرنا - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: در آستانه عید قربان و به منظور پیشگیری از بروز و شیوع بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان بویژه بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) و رعایت پروتکل‌های بهداشتی، توصیه‌های بهداشتی برای ذبح دام باید مورد توجه قرار گیرد.

ابراهیم شکیبا روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا اعلام کرد: دام را از میادین تحت نظارت اداره دامپزشکی با استفاده ازماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی خریداری نمایید و ترجیحا کشتار دام را در کشتارگاه‌های تحت پوشش دامپزشکی انجام دهید.

وی اضافه کرد: همچنین از سلامت دام توسط دامپزشک اطمینان حاصل کنید در غیر این‌صورت خطر انتقال عامل بیماری به ذابحین در صورت ابتلا به بیماری در دام و یا عدم رعایت بهداشت فردی وجود دارد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: افرادی که به ذبح دام مشغول هستند، باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح، ضدعفونی کرده و خونابه ها نیز به طریق بهداشتی دفع شود.

وی اظهار داشت: گوشت دام ذبح شده باید قبل از مصرف به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای چهار درجه سانتی گراد در یخچال قرار داده شود.

شکیبا گفت: جگر و سایر امعا و احشای دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتی گراد، مصرف شود.

وی تاکید کرد: به هیچ وجه دامی را که دارای علایم بیماری و ناخوشی است ذبح و مصرف نکنید و از محل‌هایی که اقدام به فروش و کشتار غیرمجاز دام می‌کنند نیز دام و گوشت خریداری نکنید.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: همچنین از مصرف جگر و سایر امعاء و احشاء گوشت دامی که فاقد مجوزهای دامپزشکی است پرهیز نمایید و در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی با سامانه ۱۵۱۲ دامپزشکی یا سامانه بهداشت ۱۹۰ تماس بگیرید.  
براساس تقویم رسمی کشورمان روز چهارشنبه ۳۰ تیرماه عید سعید قربان است.