توصیه‌های بهداشتی ذبح دام در عید قربان مورد توجه قرار گیرد

کرمانشاه - ایرنا - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: در آستانه عید قربان و به منظور پیشگیری از بروز و شیوع بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان بویژه بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) و رعایت پروتکل‌های بهداشتی، توصیه‌های بهداشتی برای ذبح دام باید مورد توجه قرار گیرد.

ابراهیم شکیبا روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا اعلام کرد: دام را از میادین تحت نظارت اداره دامپزشکی با استفاده ازماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی خریداری نمایید و ترجیحا کشتار دام را در کشتارگاه‌های تحت پوشش دامپزشکی انجام دهید.

وی اضافه کرد: همچنین از سلامت دام توسط دامپزشک اطمینان حاصل کنید در غیر این‌صورت خطر انتقال عامل بیماری به ذابحین در صورت ابتلا به بیماری در دام و یا عدم رعایت بهداشت فردی وجود دارد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: افرادی که به ذبح دام مشغول هستند، باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح، ضدعفونی کرده و خونابه ها نیز به طریق بهداشتی دفع شود.

وی اظهار داشت: گوشت دام ذبح شده باید قبل از مصرف به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای چهار درجه سانتی گراد در یخچال قرار داده شود.

شکیبا گفت: جگر و سایر امعا و احشای دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتی گراد، مصرف شود.

وی تاکید کرد: به هیچ وجه دامی را که دارای علایم بیماری و ناخوشی است ذبح و مصرف نکنید و از محل‌هایی که اقدام به فروش و کشتار غیرمجاز دام می‌کنند نیز دام و گوشت خریداری نکنید.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: همچنین از مصرف جگر و سایر امعاء و احشاء گوشت دامی که فاقد مجوزهای دامپزشکی است پرهیز نمایید و در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی با سامانه ۱۵۱۲ دامپزشکی یا سامانه بهداشت ۱۹۰ تماس بگیرید.  
براساس تقویم رسمی کشورمان روز چهارشنبه ۳۰ تیرماه عید سعید قربان است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha