به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، کتاب نصرالله مردانی، در شرح زندگی و تحلیل آثار این شاعر انقلابی معاصر، پس از سالشمار، مقدمه، نقد و بررسی منابع، در سه فصل و چند جستار تألیف شده است.
فصل نخست، در چهار جستار، به ترسیم خطوط اصلی و مهم زندگی مردانی، اختصاص یافته است. در فصل دوم، دفترهای شعری مردانی به ترتیب زمان انتشارشان، به اختصار معرفی شدند تا زمینۀ لازم برای بررسی و تحلیل سرودههای او در فصل سوم فراهم شود. در فصل پایانی، اشعار مردانی از منظرهای معنا، صور خیال، موسیقی و زبان نقد و واکاوی شدهاند.
در قالب مجموعه شخصیتهای مانا، به قلم علی تقوی، نویسنده این کتاب، کتابهای سلمان هراتی سال ۱۳۹۵ و قیصر امینپور سال ۱۳۹۹ منتشر شده است.
کتاب نصرالله مردانی، بیستویکمین کتاب از مجموعه شخصیتهای مانا به قلم علی تقوی، در ۱۶۰ صفحه توسط انتشارات سوره مهر منتشر شده است.
به گزارش ایرنا، خاک شیراز شاعرپرور است و هر گوشه ای که سر کنی بیتی شعر به گویش شیرین شیرازی به گوش زمزمه ای شیرین است... پایین تر که بیایی، هوای جنوب و گرمای هوا هم تو را شاعر می کند... نصرالله مردانی فرزند خاک جنوب ایران، کازرون بود... سال ۱۳۲۶ به دنیا آمد.
آنچه مردانی را در ادبیات امروز ایران شاخص و زبانزد کرد، پیوندی بود که میان زبان حماسی و غزل در اشعارش خودنمایی کرد و هنگامی که جنگ آغاز شد او نیز به کاروان شاعران جنگ پیوست و کلام نافذش میان اهل ادب و مردم و رزمنده ها چرخید و چرخید تا در یادها ماند.
مردانی در شعر دفاع مقدس جایگاهی رفیع دارد و این به دلیل زبان قدرتمند حماسه در غزل اوست.
کتابهای قانون عشق، خون نامه خاک، ستیغ سخن، چهارده نور ازلی، گل باغ آشنایی، حافظ از نگاه مردانی، گزیده ادبیات معاصر، آتش نی، قیام نور و سمند صاعقه از یادگارهای مردانی برای ماست. این شاعر نامآشنا در سال ۱۳۸۲ در کربلا از دنیا رفت.